Μινιολέ: Πώς μας ανέβασε ο Κλοπ!

Για τον ενθουσιασμό και τη θετική αύρα που προσέφερε ο Γιούργκεν Κλοπ στην ομάδα με τον ερχομό του, μίλησε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο τερματοφύλακας της Λίβερπουλ, Σιμόν Μινιολέ.

Στο ντεμπούτο του στην Πρέμιερ Λιγκ, ο Γερμανός πήρε ισοπαλία επί της Τότεναμ στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν, σε ένα ματς όπου ο Μινιολέ ήταν από τους διακριθέντες!

Και παρόλο που ο Κλοπ είναι μόλις μερικές μέρες στο τιμόνι των Κόκκινων, ο Μινιολέ θεωρεί πως ο Γερμανός έχει ήδη καταφέρει να περάσει τη νοοτροπία του στους παίχτες:

"Όπως μπορείτε να δείτε είναι πολύ ενθουσιώδης και φιλόδοξος! Τον βλέπετε στη γραμμή πως κάνει και αυτό περνάει και στους παίχτες. Είναι πάρα πολύ θετικός και θέλει να είναι όλοι εκρηκτικοί όπως και ο ίδιος! Αυτό είναι πολύ καλό γιατί πηγαίνει και στους νεαρούς ποδοσφαιριστές που μπορούν να το ενστερνιστούν."

"Η αίσθηση του χιούμορ του είναι διαφορετική. Δεν είναι αγγλική, είναι γερμανική. Είναι ωραία και ο ίδιος είναι καλός άνθρωπος!"

"Ο κάθε προπονητής έχει διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού, διαφορετική τακτική και δούλεψε πολύ σκληρά για να εξασφαλίσει το γεγονός πως θα τους βάλουμε κάτω από μεγάλη πίεση. Μιλάει με όλους και αυτό που είναι πολύ καλό είναι το ότι προσδίδει στον καθένα αυτοπεποίθηση! Θέλει να μπαίνουμε στο 100 τοις εκατό μας και αυτή η θετικότητα, ο ενθουσιασμός και η φιλοδοξία είναι θετική για τον καθένα ξεχωριστά."

Στην πρώτη του παρουσία στον πάγκο της Λίβερπουλ, ο Κλοπ δεν κατάφερε να πάρει και την πρώτη του νίκη. Η ομάδα του έφτασε κοντά με τον Οριγκί να έχει μια κεφαλιά στο δοκάρι, αλλά στη συνέχεια ο Μινιολέ χρειάστηκε να προβεί σε τρεις σημαντικές αποκρούσεις για να κρατήσει τον βαθμό για τη Λίβερπουλ. 

Αργότερα ο Κλοπ ανέφερε πως η συγκεκριμένη εμφάνιση ήταν μια εμφάνιση πολύ καλή και πάνω στην οποία η ομάδα θα μπορούσε να βασιστεί για μια καλύτερη συνέχεια -και ο Βέλγος γκολκίπερ έρχεται για να συμφωνήσει:

"Κάναμε ότι ακριβώς μας ζήτησε ο προπονητής και του δυσκολέψαμε να παίξουν ποδόσφαιρο. Οι ευκαιρίες που τους δώσαμε σε έκαναν να θες να είσαι εκεί ως τερματοφύλακας για να βοηθήσεις την ομάδα σου. Με συνεχάρη μετά το τέλος του ματς, αλλά δεν είναι αυτό το σημαντικό. Είμαι χαρούμενος που έκανα αυτές τις επεμβάσεις, αλλά θα κρατήσω τα πόδια μου στο έδαφος και δεν θα ξεφύγω."

"Ίσως με την μπάλα στα πόδια να έπρεπε να είμαστε λίγο καλύτεροι και να την κρατάμε περισσότερο. Είχαμε μια ευκαιρία στο πρώτο μέρος με το δοκάρι και είμαστε άτυχοι γιατί αν αυτό έμπαινε μέσα θα ήταν άλλο ματς. Υπάρχει όμως χρόνος για βελτίωση και μια ανέπαφη εστία απέναντι στην Τότεναμ εκτός έδρας είναι κάτι θετικό και ανυπομονούμε για το επόμενο ματς!"

Επιμέλεια: Απόστολος Παπανικολόπουλος
Πηγή: liverpoolfc.com


Share on Google Plus

About Tolis Papanikolopoulos

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.