Μίλνερ: Ο Κλοπ έχει αφήσει ήδη το στίγμα του, όμως η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα!


Επιμέλεια: Απόστολος Παπανικολόπουλος

Την πεποίθησή του ότι το σαββατιάτικο 0-0 απέναντι στην Τότεναμ φανερώνει πως ο Γιούργκεν Κλοπ έχει ήδη αφήσει στην ομάδα το στίγμα του, αποκάλυψε ο Τζέιμς Μίλνερ, ο οποίος όμως υπογραμμίζει πως "η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα"!

Ο Άγγλος χαφ ανέφερε πως ο Γερμανός τεχνικός είναι ο 17ος προπονητής στην καριέρα του, ενώ εξέφρασε και τη λύπη του για την αποχώρηση του Μπρένταν Ρότζερς, ο οποίος είχε καταφέρει να τον πείσει να μετακομίσει στο Άνφιλντ από την Μάντσεστερ Σίτι.

Ωστόσο ο υπαρχηγός των Ρεντς παραδέχεται πως η έλευση του Κλοπ έχει μεταμορφώσει προς το καλύτερο την ψυχολογία της ομάδας:

"Είναι όπως φαίνεται και σε εσάς. Δεν υποκρίνεται - είναι ωραίος τύπος, αγαπάει το ποδόσφαιρο και ευχαριστιέται αυτό που κάνει και θέλει να το ευχαριστιόμαστε κι εμείς. Θέλει το 100%. Σίγουρα θα έχουμε κακές μέρες, όλοι το ξέρουμε αυτό, αλλά πρέπει να παίζουμε στο 100% με υψηλή ένταση και συγκέντρωση και να του δίνουμε τα πάντα!"

"Κάθε προπονητής έχει το δικό του στυλ και χρησιμοποιεί σε συγκεκριμένες θέσεις του παίκτες. Προφανώς έχει ένα σπουδαίο ρεκόρ αλλά είμαστε λυπημένοι για τον Μπρένταν καθώς νιώθω πως είναι κορυφαίος προπονητής. Έχω δουλέψει με πολλούς προπονητές - νομίζω αυτός είναι ο 17ος - έχω πολλές εμπειρίες."

"Ο Μπρένταν ήταν ψηλά με τους καλύτερους και λυπάμαι για αυτόν αλλά το ποδόσφαιρο αλλάζει, προχωράμε και του ευχόμαστε τα καλύτερα. Έχουμε έναν φανταστικό προπονητή με σπουδαίο ρεκόρ και αυτό είναι πολύ καλό και για το αγγλικό ποδόσφαιρο." 

"Είχα ήσυχους προπονητές, παραστατικούς, ξένους, Άγγλους, Βρετανούς, διαφορετικά στυλ. Έχω δει πολλά - ως νέος αλλά και παλιός. Προσπαθείς να μάθεις από τον καθένα και όλοι έχουν δυνάμεις και αδυναμίες. Είμαι ευλογημένος που έχω δουλέψει με τόσους κορυφαίους προπονητές και τώρα να ένας ακόμη!"

Μετά από ένα καλό πρώτο 20λεπτο στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν, η Λίβερπουλ πιέστηκε και ήρθε σε δύσκολη θέση, ωστόσο με τη σημαντική βοήθεια του Σιμόν Μινιολέ κατάφερε να κρατήσει την ισοπαλία.

Ο Μίλνερ θεωρεί πως ήταν μια καλή εμφάνιση και ένα καλό αποτέλεσμα μιας και υπήρξε μικρή προετοιμασία λόγω και των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων, αλλά και των πολλών τραυματισμών:

"Νομίζω είναι μια καλή αρχή. Μια αλλαγή προπονητή ποτέ δεν είναι εύκολη. Είχαμε κάποιους τραυματισμούς, είναι το λιγότερο που μπορώ να πω, μιας και δεν μπορείς να μπεις καν στο δωμάτιο φυσιοθεραπείας μας αυτή τη στιγμή."

"Χωρίς την μπάλα ήμασταν πολύ καλοί, παίξαμε σε υψηλό ρυθμό. Ίσως κάποιες φορές βιαστήκαμε και μπορούμε να βελτιωθούμε με την μπάλα στα πόδια, όμως η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα. Είναι μια δύσκολη έδρα και δεν είναι εύκολο να πάρεις ένα θετικό αποτέλεσμα, οπότε είναι μια καλή αρχή."

"Συνέβησαν πολλά τις τελευταίες ημέρες. Ήταν δύσκολα για τον προπονητή, ένας ανεμοστρόβιλος ήρθε στο αγγλικό ποδόσφαιρο και υπάρχουν απαιτήσεις, οπότε υπάρχει πίεση σε αυτόν και την ομάδα. Προσπαθεί να περάσει τις ιδέες του και αυτό χρειάζεται χρόνο. Έχει πει ότι μπορεί να μας ταΐζει τόσο πολύ όσο δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα."

"Θα πάρει μερικούς μήνες για να φανεί τι πραγματικά θέλει να κάνει αλλά είναι μια θετική αρχή, παρόλο που υπάρχουν μερικοί τραυματισμοί, πράγμα πολύ απογοητευτικό. Αλλά το είδατε πως ακόμα και τώρα στην ομάδα και τον πάγκο υπάρχει πολλή ποιότητα."

Ο Κλοπ ήταν ιδιαίτερα παραστατικός έξω από την πλάγια γραμμή προσπαθώντας να βοηθήσει τους παίκτες του και να τους ωθήσει στο να παίξουν άφοβα.

"Περνάει το μήνυμα του. Δεν τον παρακολουθούσαμε αφού ήμασταν συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι, όμως ακούγαμε τι έλεγε. Είναι σημαντικό, σαν ένας 12ος παίκτης, που προσπαθεί να περάσει μηνύματα. Αν μπορεί να μεταδώσει κάποια ενέργεια στους παίκτες στα τελευταία λεπτά που είμαστε κουρασμένοι, τότε αυτό είναι καλό."

"Έχουμε αγώνες κάθε τρεις μέρες οπότε πρέπει να κάνουμε πολλά στις προπονήσεις. Μετά τους αγώνες υπάρχει ξεκούραση και πλέον έχουμε χάσει αρκετούς παίκτες και δεν μπορούμε να κάνουμε πολύ ροτέισιον. Ξέρουμε ότι θα πάρει χρόνο."

 Ο Κλοπ ελπίζει να έχει στη διάθεσή του τους Στάριτζ, Μπεντέκε και Φιρμίνο αυτή τη βδομάδα, αλλά οι Χέντερσον, Φλάναγκαν, Ρόσιτερ, Γκόμεζ και Ινγκς παραμένουν εκτός.

Ο Μίλνερ παραδέχθηκε πως η απώλεια του Ινγκς την περασμένη εβδομάδα ήταν μια μεγάλη πίκρα μετά τα όσα είχε καταφέρει με τη Λίβερπουλ αλλά και την εθνική Αγγλίας:

"Είμαι καταβεβλημένος με ότι συνέβη στον Τζο και τον Ντάνι. Ο Τζόρνταν Ρόσιτερ επέστρεψε κι αυτός με τραυματισμό, οπότε δεν ήταν μια καλή διακοπή εθνικών ομάδων. Είμαι απογοητευμένος για τον Ντάνι. Ήρθε στην ομάδα και τα πήγαινε πολύ καλά. Στην προπόνηση κυνηγούσε κάθε μπάλα."

"Είναι αποκαρδιωτικό μετά το ντεμπούτο του με την εθνική Αγγλίας αλλά του είπα: "θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερα, θα μπορούσε να έχει γίνει πριν κάνεις το ντεμπούτο σου, αλλά το έκανες και αυτό είναι πολύ καλό για μας." Ο κόσμος ξέρει για τι είναι ικανός και ελπίζουμε πως αυτός και ο Τζο θα θα επιστρέψουν το γρηγορότερο δυνατό."


Πηγή: Liverpool Echo
Share on Google Plus

About Tolis Papanikolopoulos

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.