Κλοπ: "Πρέπει να μάθουμε να πιστεύουμε!"

Την δική του εξήγηση στη νέα αποτυχία της Λίβερπουλ να φύγει με το τρίποντο από το Άνφιλντ, έδωσε στις δηλώσεις μετά το ματς ο Γιούργκεν Κλοπ, που τόνισε πως η ομάδα πρέπει να διατηρεί την πίστη της μετά από τέτοια αποτελέσματα.

Το ωραίο γκολ του Μπεντέκε έδωσε προβάδισμα στους Ρεντς, αλλά η ολιγωρία στο 85' παρείχε στον Σάντιο Μανέ την ευκαιρία να χαρίσει στην ομάδα του τον βαθμό της ισοπαλίας. 

Παρολ'αυτά ο Γιούργκεν Κλοπ επιμένει ότι είδε πολλά θετικά στοιχεία στην εμφάνιση της ομάδας του και ότι οι παίκτες του πρέπει να πιστέψουν στους εαυτούς τους για να επανέρχονται μετά από τέτοιες καταστάσεις:

"Υπήρχαν πολλά πράγματα που είδα σήμερα και ήταν θετικά. Είδα δυο ομάδες να μάχονται για ένα αποτέλεσμα, με τη μια όμως να έχει περισσότερη φρεσκάδα λόγω του ότι είχε ένα ματς λιγότερο μέσα στη βδομάδα. Παίξαμε ποδόσφαιρο εναντίον τους όμως. Πίεζαν ψηλά, έμεναν ψηλά, κι όμως είχαμε το θάρρος να παίξουμε ποδόσφαιρο εναντίον τους."

"Είχαμε τις στιγμές μας. Είχαμε ότι χρειαζόταν για να νικήσουμε σε ένα κλειστό ματς. Σκοράραμε και φυσικά θέλαμε τη νίκη. Αυτό το φάουλ -όλοι ξέρουν ότι πρέπει να αποφεύγονται τέτοιες καταστάσεις απέναντι σε ομάδα όπως η Σαουθάμπτον, με την ικανότητα της στον αέρα. Χάσαμε τρεις μονομαχίες στον αέρα, κακή τύχη, και πήραμε ισοπαλία."

"Υπήρχαν ακόμη 10 λεπτά. Δεν παρατήσαμε φυσικά το παιχνίδι, δεν είναι το ότι σταματήσαμε φυσικά το παιχνίδι μας, αλλά δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε ότι μπορούσαμε να γυρίσουμε τα πράγματα. Αυτό είναι πρόβλημα, για αυτό δεν είμαστε ήρεμοι σε στιγμές που έχουμε τις ευκαιρίες ή όταν κάνουμε την τελική πάσα κλπ."

"Δεν καταλαβαίνω την πίεση τώρα, αλλά οι παίχτες την αισθάνονται. Το βλέπεις αυτό. Δουλεύουν τόσο σκληρά, γεμάτοι αυτοσυγκέντρωση, ετοιμότητα, πάθος, όλα είναι εδώ. Και δεχθήκαμε ένα γκολ και αισθανόμουν ότι ήρθε το τέλος του κόσμου -και δεν έχει έρθει το τέλος του κόσμου. Είναι απλά ένα γκολ, μπορείς πάντα να επιστρέψεις και αυτό είναι που πρέπει να καταλάβουμε. Αυτό είδα απόψε!"

"Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν. Αν ελπίζεις ότι τίποτα δεν θα συμβεί όταν η μπάλα είναι στον αέρα, αυτό δεν το βλέπω μόνο στην ομάδα μου αλλά και σε άλλες - αυτο-εκπλήρωτη προφητεία, κάπως έτσι? Η μπάλα βρίσκεται στον αέρα και όλοι είναι κάπως σαν "Ω Θεέ μου κάτι θα συμβεί", αυτό είναι που πρέπει να αλλάξεις. Πρέπει να δουλέψεις, να αναλύσεις και μετά να το διορθώσεις."

"Αυτό είναι που πρέπει να κάνουμε και αυτό κάνουμε. Ελπίζω να μην είμαι ο μόνος άνθρωπος στο γήπεδο που αισθάνθηκε πως δεν ήρθε το τέλος του κόσμου! Μπορούμε να δουλέψουμε με αυτό το αποτέλεσμα. Μπορούμε να δουλέψουμε με αυτή την εμφάνιση της ομάδας. Αν κάτσω εδώ και πω "αυτοί οι παίκτες δεν είναι έτοιμοι να παλέψουν" ή κάτι τέτοιο, αυτά θα είναι κακά νέα. Όλοι όμως είδαν πόσο έτοιμοι είναι και αυτό είναι το σημαντικότερο."

Ο Μπεντέκε εισήλθε στο ματς στο δεύτερο μέρος και κατάφερε να πετύχει το γκολ που τελικά έδωσε την ισοπαλία στους Ρεντς. Ο Βέλγος ήταν ανίκητος στον αέρα μετά από σέντρα του Τζέιμς Μίλνερ, πιάνοντας μια εξαιρετική κεφαλιά που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 στο 76'.

"Ήταν ένα πραγματικά φανταστικό γκολ. Υπήρχαν πολλές καλές στιγμές στο ματς. Μπορούμε να μιλήσουμε για το γιατί δεν κάναμε το επόμενο βήμα, γιατί δεν κάναμε αυτό - όμως η αλήθεια είναι πως θέλει χρόνο. Βλέπω ανάπτυξη, αλλά το πρόβλημα είναι πως οι άλλες ομάδες δεν περιμένουν εμάς. Θέλουν να μας νικήσουν."

"Δεν ξέρω τι είπε ο Ρόναλντ Κούμαν, αλλά είμαι σίγουρος πως δεν θεωρούσε πως ήταν εύκολο ματς για εκείνους. Έχουν παίξει πολύ καλά φέτος μακριά από την έδρα τους, έχουν καλά αποτελέσματα και είναι αήττητοι, οπότε υπήρχε ποιότητα στην αντίπαλη πλευρά - και δεν έπαιξαν και την Πέμπτη. Στα μάτια μου ήμασταν η καλύτερη ομάδα και είχαμε περισσότερες ευκαιρίες. Είδα ανάπτυξη, είδα το επόμενο βήμα, είδα πολλά πράγματα, αλλά φυσικά είμαστε απογοητευμένοι με το αποτέλεσμα."

Ο Κλοπ βρέθηκε στο Άνφιλντ για δεύτερη φορά με τη νέα του ομάδα και δεν θεώρησε πως υπήρχε ένταση στον χώρο, παρά το γεγονός πως επέμεινε πως υπάρχουν τα στοιχεία στο γήπεδο για να βοηθήσουν την ομάδα να πετύχει τους στόχους της.

"Για μένα είναι εντάξει. Για μένα όλα είναι μια χαρά. Είμαι εδώ για δυο τρεις βδομάδες και η ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα είναι εξαιρετική. Δεν ξέρω πως ήταν πριν, αλλά όταν ήρθα εδώ και όλοι μου έλεγαν "Οκ, πάμε να πάρουμε το πρωτάθλημα" ή κάτι τέτοιο, τους έλεγα πως οι άλλες ομάδες δεν θα μας περιμένουν."

"Πότε ήταν το τελευταίο πρωτάθλημα, το 1990? Το τελευταίο πρωτάθλημα ήταν το 1990 και για αυτό υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν πως ήρθε η ώρα. Αλλά δεν έχει να κάνει με την ατμόσφαιρα - όλα όσα χρειάζεσαι για επιτυχία βρίσκονται εδώ την παρούσα στιγμή. Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί. Λυπάμαι για αυτό, αλλά δεν είμαι ο μόνος που το λέει. Τώρα πρέπει να δουλέψουμε. Απολαμβάνω αυτά τα ματς - λατρεύω να δουλεύω σε τέτοια ατμόσφαιρα. Άμα κανείς δεν ήθελε να είναι επιτυχημένος τότε δεν θα βρισκόμουν εδώ. Όλα είναι ΟΚ, αλλά πρέπει να δουλέψουμε σκληρά."


Επιμέλεια: Απόστολος Παπανικολόπουλος
Πηγή: liverpoolfc.com



Share on Google Plus

About Tolis Papanikolopoulos

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.