Στο ίδιο έργο θεατές...

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής


10η αγων. Premier League.

Παρότι προηγήθηκε στο 77', η Λίβερπουλ έμεινε στο 1-1 με τη Σαουθάμπτον στο Άνφιλντ, συμπληρώνοντας τρίτη διαδοχική ισοπαλία με τον Γιούγκεν Κλοπ στον πάγκο της.

Επόμενος αγώνας με τη Μπόρνμουθ (Τετάρτη, 28/10, 21:45) για τη φάση των 16 του Λιγκ Καπ.



Ήταν τόσο κοντά στη πρώτη της νίκη επί εποχής Κλοπ. Τόσο μα τόσο κοντά...

Η Λίβερπουλ προηγήθηκε με πανέμορφο γκολ του
Μπεντέκε αλλά η άμυνά της την πρόδωσε για ακόμη μια φορά... Ο Μανέ εκμεταλλεύτηκε την αναμπουμπούλα στα κόκκινα μετόπισθεν και έκλεψε ουσιαστικά τη νίκη από τα χέρια της Λίβερπουλ.

Φιρμίνο και Μπεντέκε έδωσαν άλλη πνοή στο επιθετικό κομμάτι, τρομερός ο Μορένο.

Το ματς

Οι κόκκινοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και κρατούσαν περισσότερο τη μπάλα στα πόδια, πίεζαν ψηλά αλλά απείλησαν ελάχιστα στο πρώτο μέρος. Ο Κουτίνιο ξεχώρισε για τη Λίβερπουλ, ο οποίος έκανε το σουτ στο 4' αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Στεκέλεμπουργκ.


Οι Άγιοι βρήκαν τα πατήματά τους και στο 20' απείλησε με το αδύναμο σουτ Ντέιβις να μην ανησυχεί τον Μινιολέ. Η οργανωμένη άμυνα των φιλοξενούμενων, ωθούσε τους κόκκινους να δοκιμάζουν σουτ από μακρινή απόσταση αλλά Κουτίνιο (24') και Μίλνερ (30') δε κατάφεραν να απειλήσουν τον Στεκέλεμπουργκ.



Στην επανάληψη, ο Κλοπ έριξε στη σκακιέρα τον Μπεντέκε (αντί του Οριζί) και τέσσερα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, λίγο έλειψε να σκοράρει αλλά το σουτ του Βέλγου κόντραρε σε αντίπαλο και κατέληξε κόρνερ.


Η Σαουθάμπτον ανέβασε ρυθμούς αλλά ο εξαιρετικός Μορένο σταματούσε κάθε επιθετική προσπάθεια των Αγίων. Στο 60' ο Ισπανός έκοψε τον Μανέ με ένα τάκλιν... από άλλον πλανήτη, ενώ είχε την ευκαιρία να δώσει και το προβάδισμα στους κόκκινους.


Η πίεση της Λίβερπουλ απέφερε καρπούς και στο 77', ο Μπεντέκε δικαίωσε τον Κλοπ. Ο Μίλνερ βρήκε με γλυκιά-πολύ γλυκιά- σέντρα τον Βέλγο, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στο παραθυράκι του Στεκέλενμπουργκ για το 1-0! Ο Κλοπ ξεσπά σε τρελούς πανηγυρισμούς καθώς η πρώτη νίκη με τον Γερμανό στον πάγκο πλησίαζε. Αμ δε...

Η χαρά στο Άνφιλντ κράτησε λίγο. Η Σαουθάμπτον κράτησε μπάλα, ανέβηκε, ο Φοντέ έβγαλε τη σέντρα και ο... ξεχασμένος Μανέ ισοφάρισε από κοντά για το τελικό 1-1.


Σχόλιο

Ισοπαλία νούμερο τρία (στη σειρά) για τη Λίβερπουλ με τον Κλοπ στον πάγκο της. Ο Μπεντέκε έβαλε σε θέση οδηγού τους κόκκινους, οι οποίοι για ακόμη μια φορά αδράνησαν αμυντικά και δέχτηκαν το γκολ της ισοφάρισης.



Λίβερπουλ και Σαουθάμπτον προχωράνε... χέρι-χέρι στη βαθμολογία, έχοντας αμφότεροι από 14 βαθμούς, στο -8 από τις Άρσεναλ και Σίτι που βρίσκονται στη κορυφή.





Οι συνθέσεις

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Κλάιν, Σκρτέλ, Σακό, Μορένο, Λούκας, Τσαν, Μίλνερ, Κουτίνιο (Άιμπ 83'), Λαλάνα (Φιρμίνο 67') , Οριζί (Μπεντέκε 45')
Σαουθάμπτον: Στεκέλενμπουργκ, Σοάρες, Φοντέ, Φαν Ντάικ, Μπερτράντ, Κλασί, Σ. Ντέιβις, Γουανιάμα, Μανέ, Τάντιτς, Πελέ
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.