Ζητείται ενίσχυση…!

Όσα πράγματα και να πούμε, όσες δικαιολογίες και να δώσουμε, όσο υπομονετικοί και να είμαστε είναι προφανές ότι το ρόστερ της ομάδας χωλαίνει και αυτό αποδείχθηκε εκ νέου στο προχθεσινό ματς απέναντι σε μια μετριότατη ομάδα, όπως η Ρούμπιν Καζάν.

Η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Γιούργκεν Κλοπ έχει δώσει σίγουρα νέο κίνητρο, νέα ώθηση και καλύτερη ψυχολογία στους ποδοσφαιριστές, ωστόσο το ρόστερ όσο ψυχωμένο και να είναι, δεν παύει να έχει αρκετές και βασικές ελλείψεις!

Παρακάτω θα δούμε αναλυτικότερα σε ποιες θέσεις η ενίσχυση μοιάζει επιτακτική και σε ποιες τα πράγματα είναι σε καλύτερη κατάσταση με μεγαλύτερη πληρότητα. Ξεκινάμε:

Τερματοφύλακας (7/10): Ο Σιμόν Μινιολέ κρατιέται σε αρκετά καλή κατάσταση και δεν προβληματίζει με τις εμφανίσεις του όπως συνέβαινε παλαιότερα. Πλέον μοιάζει πιο σίγουρος, πιο δυναμικός, ωστόσο όσο επιεικείς και να είμαστε, μια ομάδα του μεγέθους της Λίβερπουλ χρειάζεται ένα "τέρας" κάτω από την εστία και ο Βέλγος δεν αποτελεί ένα. Αν δούμε χαρακτηριστικά τους ανταγωνιστές μας στη συγκεκριμένη θέση θα καταλάβουμε ότι υστερούμε αρκετά. Ντε Χέα, Κουρτουά, Τσεχ, Χαρτ, ακόμα και Γιορίς είναι αρκετά σκαλιά πιο πάνω από τον Μινιολέ. Όσον αφορά τον Άνταμ Μπόγκνταν είναι καθαρά δευτεροκλασάτος τερματοφύλακας και μόνο για τρίτος θα μπορούσε να χρησιμέψει.

Δεξί μπακ (6/10): Ο Ναθάνιελ Κλάιν είναι ίσως η καλύτερη φετινή μεταγραφή μας. Ο παίκτης με τη μεγαλύτερη συνέπεια και σοβαρότητα. Ελάχιστα λάθη, καλή δουλειά σε όλη την πλευρά και πολύ καλές επιλογές. Είναι ότι πρέπει για βασικός, ωστόσο αν (χτύπα ξύλο) πάθει κάτι, δεν υπάρχει τίποτα πίσω του μετά και τον τραυματισμό του Γκόμεζ. Ο Τζον Φλάναγκαν ακόμα κι αν επιστρέψει θα είναι πάρα πολύ πίσω, επομένως ένας αναπληρωματικός δεξιός οπισθοφύλακας ίσως και να χρειαζόταν. Ωστόσο δεν είναι υψηλής σημαντικότητας μια τέτοια κίνηση, μιας και την θέση μπορεί να καλύψει και ο Εμρέ Τσαν.

Αριστερό μπακ (8/10): Ο Αλμπέρτο Μορένο όσο και να θέλουμε δεν μπορεί. Είναι εμφανές ότι ιδίως στο αμυντικό κομμάτι είναι εξαιρετικά ευάλωτος και επιρρεπής σε λάθη με αποτέλεσμα να μην βοηθάει. Επιθετικά - που υποτίθεται είναι το δυνατό του σημείο- ώρες ώρες δείχνει να μην ξέρει τι να κάνει με την μπάλα. Τυφλές μπαλιές, επιπόλαιες πάσες, εύκολα λάθη. Δεν είναι το αριστερό μπακ που αρμόζει στην Λίβερπουλ. Ίσως για δεύτερος, αλλά για πρώτος όχι. Από την άλλη ο Χοσέ Ενρίκε δεν φαίνεται να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της θέσης πια. Φαίνεται να έχει μείνει πίσω σε πολλά σημεία και δύσκολα θα μπορεί να βοηθήσει όπως παλιότερα. 

Σέντερ μπακ (5/10): Δόξα τω Θεώ κεντρικοί αμυντικοί υπάρχουν αρκετοί στο ρόστερ της ομάδας. Σκρτελ, Σακχό, Λόβρεν, Τουρέ είναι αρκετοί σε αριθμό. Μπορεί οι δυο τελευταίοι να μην χαίρουν ιδιαίτερης εμπιστοσύνης, όμως δεν αποτελούν κακές μονάδες. Με την κατάλληλη χρησιμοποίηση θα μπορέσουν να βοηθήσουν. Στη συγκεκριμένη θέση υπάρχει αρκετή πληρότητα και με την σωστή προσέγγιση ιδίως προς τον Λόβρεν που έχει προσόντα αλλά ηθικό 0, θα είμαστε καλά.

Αμυντικό χαφ (9/10): Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό όμως καθαρόαιμο εξάρι πρωτοκλασάτο δεν υπάρχει ούτε στο ελάχιστο στο ρόστερ της ομάδας. Μοναδικός αμυντικός μέσος είναι ο Λούκας και μετά ο Εμρέ Τσαν, αλλά η συγκεκριμένη θέση είναι η περισσότερο κενή από όλες. Στις μεγαλύτερες ομάδες ο ρόλος του εξαριού είναι βαρόμετρο και πόσο μάλλον στην Λίβερπουλ, που αγωνίζεται και στο ανταγωνιστικότερο πρωτάθλημα του κόσμου. Καλώς ή κακώς ο μεταγραφικός σχεδιασμός δεν επιφύλασσε την απόκτηση αμυντικού μέσου με αποτέλεσμα να υπάρχει σημαντικό πρόβλημα που επιβάλλεται να λυθεί.

Κεντρικό χαφ (3/10): Στο ρόλο του οκταριού οι Ρεντς δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Υπάρχουν πολλές επιλογές στη συγκεκριμένη θέση με χαρακτηριστικά παραδείγματα τους Μίλνερ, Χέντερσον, Τσαν, Ρόσιτερ, Άλλεν και ενδεχομένως Λαλάνα ή και Κουτίνιο. Μια ενίσχυση στη θέση αυτή κρίνεται μάλλον περιττή.

Ακραίο χαφ/ Γουίνγκερ (8.5/10): Όπως παρατηρήθηκε και στη δήλωση των παικτών για το Γιουρόπα Λιγκ, ο μόνος καθαρόαιμος ακραίος μέσος της ομάδας είναι ο Τζόρντον Άιμπ. Δηλαδή ένα 19χρονο παιδί στο οποίο δεν μπορείς να βασιστείς για να σου λύσει το πρόβλημα στην θέση. Βέβαια στα πλάγια μπορούν να παίξουν υπό προϋποθέσεις και οι Λαλάνα, Κουτίνιο και Φιρμίνο, αλλά χωρίς να είναι κλασικοί πλάγιοι χαφ. Επομένως η θέση του ακραίου μέσου απαιτεί σημαντική και ουσιαστική ενίσχυση με τουλάχιστον έναν παίκτη ακόμη, ίσως και δυο.

Επιθετικός μέσος/ Δεκάρι (2/10): Η θέση με την ίσως μεγαλύτερη ποικιλία. Τρεις ποιοτικότατοι παίκτες μπορούν να αγωνιστούν από φυσικού τους ως δεκάρια και δεν είναι άλλοι από τους Κουτίνιο, Φιρμίνο και Λαλάνα. Στην ανάγκη μπορεί να βοηθήσει και ο Τζέιμς Μίλνερ, ενώ πιο πίσω υπάρχει και ο ταλαντούχος Τεϊξέιρα.


Σέντερ φορ/ Επιθετικός (5.5/10): Η αλήθεια είναι πως παίκτες για τη θέση υπάρχουν πολλοί. Για την ακρίβεια οι Μπεντέκε, Στάριτζ, Ινγκς, Οριγκί και πιο πίσω τους ο ταλαντούχος Ζερόμ Σινκλέρ. Ωστόσο, ο σοβαρός τραυματισμός του Ινγκς και η περίεργη κατάσταση του Στάριτζ, που πηγαίνει από τραυματισμό σε τραυματισμό, δεν καθιστούν την σημαντικότατη αυτή θέση ως πλήρη. Ίσως η προσθήκη ενός ποιοτικού επιθετικού να ήταν χρήσιμη, αν και εφόσον η κατάσταση του Ντάνιελ Στάριτζ δεν βελτιωθεί στο προσεχές μέλλον.


Επιμέλεια: Απόστολος Παπανικολόπουλος



Share on Google Plus

About Tolis Papanikolopoulos

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.