Όταν δε μπορείς να το νικήσεις, φρόντισε να μη το χάσεις

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής


8η αγων. Premier League.

Η Λίβερπουλ προηγήθηκε αλλά η Έβερτον ισοφάρισε έγκαιρα στο Ντέρμπι του Μέρσισαϊντ, μένοντας στο 1-1 στο Γκούντισον Παρκ. Καλύτερη η Λίβερπουλ στο πρώτο μέρος, εξαιρετικός Λουκάκου στο δεύτερο, αλλά και εξίσου εξαιρετικός και ο τρομερός Μινιολέ!

Επόμενος αγώνας (μετά τη διακοπή λόγω εθνικών ομάδων) για τους κόκκινους, με την Τότεναμ (Σάββατο, 17/10), στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν.




Είναι από τα πιο ιστορικά, εγγλέζικα ντέρμπι. Είναι από εκείνα τα παιχνίδια που χωρίζουν μια πόλη στα δύο, από εκείνα τα παιχνίδια έντασης, μίσους, πάθους αλλά και ποδοσφαιρικού πολιτισμού, καθότι φαίνεται και στην φωτογραφία με τους δύο φιλάθλους αντίπαλων ομάδων να χαμογελούν!


Ποια η ιδιαιτερότητα σε αυτό το ντέρμπι; Κάποιος έλειπε σήμερα... Έπειτα από 17 χρόνια, η Λίβερπουλ αγωνίστηκε στο ντέρμπι του Μέρσισαϊντ χωρίς τον Στίβεν Τζέραρντ. Σημειωτέο δε, πως αμφότερες οι ομάδες της πόλης, αγωνίστηκαν χωρίς ντόπιο ποδοσφαιριστή!

Άλλη μία ισοπαλία στο Ντέρμπι του Μέρσισαϊντ, η τέταρτη στη σειρά, στην έδρα της Έβερτον. Τα Ζαχαρωτά πίεζαν ανά περιόδους τους κόκκινους αλλά όποτε χρειαζόταν, ο Μινιολέ επενέβαινε και απομάκρυνε τον κίνδυνο.


Εδώ που τα λέμε... κυρίως λόγω Μινιολέ δεν έχασε το παιχνίδι η Λίβερπουλ. Πάλι γκολ ο φορμαρισμένος Ίνγκς, πολλά νεύρα στο παιχνίδι, με τους Τσαν και Σακό να βγαίνουν εκτός εαυτού!

Το ματς

Οι κόκκινοι ξεκίνησαν δυνατά και πίεσαν από την αρχή του παιχνιδιού, βάζοντας δύσκολα στην Έβερτον. Ο Χάουαρντ σταμάτησε στο 3' τον Μίλνερ, ο Στάριτζ στο 8' πάτησε περιοχή αλλά οι αμυντικοί των γηπεδούχων απομάκρυναν, ενώ στο 26', Μίλνερ και Χάουαρντ πρωταγωνίστησαν ξανά, με τον τελευταίο να διώχνει σε κόρνερ!


Μετά το πρώτο εικοσάλεπτο άρχισε να... ξεθαρρεύει η Έβερτον, η οποία έφτασε πολύ κοντά στο γκολ σε δύο περιπτώσεις (28' με Νέισμιθ και 31' με ΜακΚάρθι) αλλά ο Μινιολέ με δύο εκπληκτικές αποκρούσεις, κράτησε το μηδέν για τους κόκκινους.


Ισορρόπησε το ματς η Έβερτον, η ένταση δεν άργησε να κάνει την εμφάνισή της (να ναι καλά ο Μίλνερ που ηρέμησε τον Τσαν, ο οποίος δέχτηκε τη κίτρινη κάρτα καθώς δε μπορούσε να συγκρατήσει τα νεύρα του) και φτάνοντας στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους, η πίεση της Λίβερπουλ καρποφόρησε!


Στο 41', ο Μίλνερ εκτέλεσε κόρνερ και ο Ίνγκς, όντας ολομόναχος, με κοντινή κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους κόκκινους και το πανηγύρισε δεόντως. Άλλωστε, είχε εκδηλώσει τον ενθουσιασμό του για το ντέρμπι μεσοβδόμαδα.


Ωστόσο, οι γηπεδούχοι αντέδρασαν γρήγορα και στις καθυστερήσεις, ο Λουκάκου εκμεταλλεύτηκε (άλλο ένα) αμυντικό λάθος στη περιοχή των κόκκινων (αυτή τη φορά ένα... άτσαλο διώξιμο του Τσαν) και έκανε το 1-1 για τα Ζαχαρωτά.

Στην επανάληψη, η Έβερτον αύξησε τον ρυθμό της και πάτησε πολλές φορές στη περιοχή του Μινιολέ, ο οποίος στο 70' σταμάτησε τον εξαιρετικό Λουκάκου που βγήκε από τα δεξιά.


Σειρά των κόκκινων να απειλήσουν με ένα σουτ του Κουτίνιο, το οποίο απομάκρυνε με γροθιές ο Χάουαρντ. Τα νεύρα τονώνονταν, η ένταση μεγάλωνε καθώς πλησίαζε το τελικό σφύριγμα. Όλα τα πλάνα των προπονητών πήγαν περίπατο και η τελευταία σκηνή που εκτυλίχθηκε στο Γκούντισον Παρκ, ήταν η μονομαχία Σακό-Λουκάκου. Το βλέμμα του Γάλλου τα λέει όλα.

Σχόλιο


Άλλο ένα ντέρμπι του Μέρσισαϊντ έληξε ισόπαλο. Ανώτεροι οι κόκκινοι στο πρώτο μέρος, κάπως... άνευροι στο δεύτερο. Εξαιρετικός ο Λουκάκου από πλευράς Ζαχαρωτών, εξαιρετικές και οι καίριες επεμβάσεις του Μινιολέ.


Ένας βαθμός συνεχίζει να χωρίζει τις δυο ομάδες στη βαθμολογία. Κοιτώντας αυτήν, μια νίκη μπορεί να σε εξυψώσει και μια ήττα να σε κρατήσει μακριά από τις ευρωπαϊκές θέσεις. Είναι νωρίς ακόμα, βέβαια...



Οι συνθέσεις

Έβερτον: Χάουαρντ, Γκάλογουεϊ, Φούνες Μόρι, Γιαγκέλκα, Μπράουνινγκ, Μπάρι, ΜακΚάρθι, Νέισμιθ, Μπάρκλεϊ, Ντεουλοφέου, Λουκάκου
Λίβερπουλ: Μινιολέ, Σκρτέλ, Σακό, Τσαν, Κλάιν, Μορένο, Λούκας (Άλεν 79'), Μίλνερ, Κουτίνιο, Ίνγκς (Λαλάνα 75'), Στάριτζ

Liverpool arrive at Everton ahead of the Merseyside derby.
Posted by Liverpool FC on Sunday, 4 October 2015

Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.