Ισοπαλία, άλλη μία...

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής

3η αγων. Europa League

Ο Εμρέ Τσαν πέτυχε το πρώτο γκολ επί εποχής Κλοπ αλλά αυτό δεν στάθηκε αρκετό για να δώσει τη νίκη στη Λίβερπουλ επί της Ρουμπίν Καζάν στο Άνφιλντ, μένοντας στο 1-1, για τη τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Σιόν νίκησε τη Μπορντό στη Γαλλία με 1-0 και προπορεύεται με 7 βαθμούς. Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους, με την Σαουθάμπτον, στο Άνφιλντ (Κυριακή 24/10, 18:15 - OTE Sport 8 HD).



Ούτε τώρα άσπρη μέρα για τη Λίβερπουλ...


Το πρώτο παιχνίδι του (πάντα χαμογελαστού!) Γιούργκεν Κλοπ στο Άνφιλντ, δε συνοδεύτηκε από νικηφόρο αποτέλεσμα για τους κόκκινους. Παρά το παιχνίδι κατοχής και τις αμέτρητες τελικές στην αντίπαλη εστία, η Λίβερπουλ έμεινε στο 1-1 με τη Ρουμπίν Καζάν.



Το πρώτο γκολ (επί εποχής Κλοπ) το πέτυχε ο (εξαιρετικός) Τσαν - Κουτίνιο, Λαλάνα και Μπεντέκε (σημάδεψε το δοκάρι στο 80'!) αρκετά δραστήριοι, σταθερός (και με καίριες επεμβάσεις) ο Μινιολέ, με παίκτη λιγότερο από το ημίχρονο η Ρουμπίν!

Το ματς



Υπό τα βλέμματα των ιδιοκτητών της (αλλά και του απόντα, Ντάνιελ Στάριτζ), η Λίβερπουλ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι παίζοντας από τα δεξιά με τους Λαλάνα και Κλάιν να δημιουργούν προϋποθέσεις αλλά οι Ρώσοι χάλασαν τα σχέδια του Κλοπ και κατάφεραν να προηγηθούν.





Στο 15', ο Κουσμίν βρήκε εξαιρετικά τον Ντέβιτς και ο τελευταίος κατέβασε ωραία και νίκησε τον Μινιολέ για το 0-1, παγώνοντας το Άνφιλντ. Οι 20... θαρραλέοι Ρώσοι φίλαθλοι που έκαναν το ταξίδι ως την Αγγλία, το πανηγύρισαν με τη ψυχή τους. Το χειρότερο δυνατό σενάριο για τον Κλοπ και τη Λίβερπουλ.



Μετά το προβάδισμα της Ρουμπίν, οι κόκκινοι ανέβασαν ρυθμούς και κάθε λίγο και λιγάκι πατούσε στην αντίπαλη περιοχή αλλά οι προσπάθειες των Λαλάνα (19') και Κουτίνιο (22', 31') δεν απέφεραν κάτι ουσιαστικό.





Οι φιλοξενούμενοι από τη μεριά τους, χτυπούσαν στην αντεπίθεση και εκμεταλλεύονταν τις αμυντικές αδυναμίες της Λίβερπουλ. Σε μια από αυτές τις στιγμές, ο Μινιολέ έσωσε την ομάδα του από το 0-2, σταματώντας εξαιρετικά το σουτ του Γκοργκίεφ στο 32'. Κι αφού δεν έγινε το 0-2... έγινε το 1-1.



Ο Κούσμιτς, ο άνθρωπος που έβγαλε την ασίστ για το 0-1 της Ρουμπίν, δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Τσαν και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες. Από αυτό το φάουλ που εκτέλεσε ο Κουτίνιο, η μπάλα κατέληξε στον Τσαν, ο οποίος από κοντά ισοφάρισε για τους κόκκινους στο 37'.




Δύο καλά μέσα σε 2' για τη Λίβερπουλ κι ο Κλοπ το πανηγύρισε δεόντως! Τελευταία καλή φάση για το πρώτο μέρος, άλλο ένα ωραίο σουτ του Κουτίνιο στο 43', με τη μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από την εστία του Ριζίκοφ.







Στην επανάληψη, η ομάδα του Κλοπ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και πίεζε συνεχώς τους Ρώσους. Προσεκτικό και υπομονετικό παιχνίδι στο μισό γήπεδο από τους γηπεδούχους. Στο 61' ήρθε η πρώτη καλή ευκαιρία στο δεύτερο μέρος, όταν το σουτ του Κουτίνιο κοντράρει και καταλήγει κόρνερ.



Η κόκκινη πολιορκία δεν είχε σταματημό. Η είσοδος του Μπεντέκε ανησύχησε περισσότερο τον Ριζίκοφ καθώς τον είδε τη μία να χάνει ανενόχλητος σπουδαία ευκαιρία με πλασέ στη κίνηση (73') και την άλλη να σημαδεύει το δοκάρι της εστίας του (80')!



Σχόλιο


Το νικητήριο γκολ δεν ήρθε ποτέ για τους κόκκινους κι έτσι, η πρώτη νίκη επί Κλοπ πήρε... παράταση για άλλο ένα παιχνίδι. Σαφώς καλύτεροι και απόλυτο κυρίαρχοι οι κόκκινοι, αλλά δε μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό πλεονέκτημα και να πάρουν τη νίκη. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Σιόν πέτυχε σπουδαία νίκη μες τη Γαλλία επί της Μπορντό με 1-0, και είναι στη κορυφή του ομίλου. Εξαιρετικά ανοιχτός ο Β' όμιλος.

Η βαθμολογία του Β' ομίλου
  1. Σιόν 7
  2. Λίβερπουλ 3
  3. Μπορντό 2
  4. Ρουμπίν Καζάν 2
Οι συνθέσεις

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Σκρτέλ, Σακό, Κλάιν, Μορένο, Μίλνερ, Τσαν, Άλεν (Λούκας 45'), Λαλάνα, Κουτίνιο (Μπεντέκε 62'), Ορίτζι (Φιρμίνο 74')
Ρουμπίν Καζάν: Ριζίκοφ, Κουζμίν, Κβερκβέλια, Καμπόλοφ, Ναμπιούλιν, Οζντόεφ, Γκεοργκίεφ, Κανούνικοφ, Μάρκες, Καραντενίζ, Ντέβιτς

A message from the boss... #LFC
Posted by Liverpool FC on Thursday, 22 October 2015
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.