Didi: "Βρήκαμε το σωστό άτομο στο πρόσωπο του Klopp"



Ο πρώην αστέρας της Liverpool  Dietmar Hamann είναι πεπεισμένος πως ο Jurgen Klopp είναι ο σωστός άνθρωπος για να πάει την ομάδα σε μια νέα περίοδο επιτυχίας.

Ο 48χρονος έγινε την Πέμπτη το απόγευμα ο 20ος προπονητής στην ιστορία των Κόκκινων, λίγο πριν μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης για πρώτη φορά, το πρωί της Παρασκευής.

Και, έχοντας δει τι είπε ο συμπατριώτης του για τους στόχους του για την ομάδα, ο Hamann είναι σίγουρος πως θα έχει μεγάλη επιτυχία στους Kopites.

“Είναι ο σωστός άνθρωπος για τη δουλειά,” είπε ο Didi.

“Είδαμε στη συνέντευξη ότι είναι πολύ εντυπωσιακός.

“Είναι ένας αυθεντικός, ειλικρινής άνθρωπος, που θα πει στους παίκτες και στους φίλους της ομάδας πως είναι τα πράγματα, και πιστεύω πως αυτό λείπει στη Livepool τα τελευταία χρόνια.

“Όταν πήγε στη Dortmund, ανέλαβε μια ομάδα στο χείλος της χρεοκοπίας, και την μετέτρεψε σε κάτοχο τίτλων, φιναλίστ κυπέλλων, νικήτρια κυπέλλων, και φιναλίστ Champions League.

“Δε νομίζω ότι η δουλειά που θα έχει στη Liverpool θα είναι τόσο μεγάλη όσο αυτή που είχε στη Dortmund, αλλά πιστεύω πως είναι ένας άνθρωπος που θα ταιριάξει πολύ καλά, γιατί θεωρώ ότι οι οπαδοί στη Liverpool και στη Dortmund μοιάζουν αρκετά.”

Ο Hamann επίσης επέμενε πως ο Klopp ξέρει ακριβώς τι περιμένουν όλοι από αυτόν, και υποστήριξε τον νέο προπονητή.

Πρόσθεσε: “Κάποιες φορές οι φίλαθλοι παρασύρονται όταν κερδίζεις 1-2 παιχνίδια, και παθαίνουν το αντίθετο όταν χάνεις 1-2 παιχνίδια.

“Πρέπει να έχεις προοπτική, αλλά στο τέλος πιστεύω ότι δεν γίνεται διαφορετικά, γιατί αν είσαι σε αυτή την ομάδα πάντα θα μετριέσαι με βάση πόσους τίτλους κερδίζεις.

“Θα είναι εδώ για μερικά χρόνια αν όλα πάνε καλά, και στη θητεία του αυτή αν θέλει να είναι πετυχημένος θα πρέπει να κερδίσει τίτλους – δε μπορεί να ξεφύγει από αυτό, γιατί αυτή η ομάδα έχει να κάνει με το να κερδίζεις τίτλους.

“Αυτή τη στιγμή η ομάδα δεν είναι σε θέση (να κερδίσει τίτλους), αλλά ευελπιστώ πως αυτός θα καταφέρει να φέρει και πάλι την ομάδα σε αυτό το επίπεδο.”

Αντιθέτως με τις αναφορές που υπήρξαν στα μέσα ενημέρωσης, ο Hamann ξεκαθάρισε πως δεν χρειάστηκε να μιλήσει με τον Klopp για να τον πείσει να έρθει στο Merseyside.

Είπε: “Δεν είχα μιλήσει μαζί του πριν έρθει εδώ, επειδή η Liverpool δε χρειάζεται προμοτάρισμα σε κανέναν, και όλοι στον κόσμο ξέρουν τι ιστορία και τι παράδοση κουβαλά.  

“Δεν έχω μιλήσει μαζί του τις τελευταίες βδομάδες ή και μήνες. Τον έχω πετύχει μερικές φορές, δε θα έλεγα ότι τον ξέρω και καλά, αλλά πιστεύω πως έκανε τη σωστή επιλογή.


“Αν όντως με είχε ρωτήσει, δε θα έλεγα κάτι διαφορετικό, επειδή η Liverpool είναι φανταστική ομάδα. Πιστεύω πως θα νιώσει την ιστορία και την κουλτούρα της ομάδας, γι αυτό χαίρομαι που είναι εδώ.”

Επιμέλεια: Μαρία Αλεξανδροπούλου
Πηγή: liverpoolfc.com
Share on Google Plus

About Maria Alexandropoulou

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.