Lucas: «Νιώθω scouser»

Μπορεί ο Steven Gerrard να μην αγωνίζεται πλέον στη Liverpool από την αρχή της σεζόν, όμως ο Lucas Leiva πιστεύει ότι το κενό του στο ντέρμπι του Merseyside θα είναι μεγάλο και θα πρέπει αυτός και οι συμπαίκτες του να το καλύψουν.


«Βρισκόμαστε σε επαφή με τον Steven και σίγουρα θα μας ευχηθεί καλή τύχη. Είμαι βέβαιος ότι θα παρακολουθήσει το παιχνίδι ως οπαδός μας.»

«Με τον Stevie μπορούσες σε εβδομάδα ντέρμπι να αντιληφθείς τα αισθήματά του. Ήταν πάντα λίγο διαφορετικός. Ήταν πάντα πιο πολύ από συγκεντρωμένος αυτή τη βδομάδα. Μιλάει συνέχεια για αυτό το ντέρμπι, λέγοντάς μας ότι δε μπορεί να το χάσει, άρα έμαθα πολλά από αυτόν.»

«Νομίζω ότι απέκτησα κι εγώ το ίδιο συναίσθημα με τον Gerrard. Καταλαβαίνω πόσα σημαίνει για τους οπαδούς, την ομάδα, αλλά και το πόσο θέλουν και οι δύο ομάδες τη νίκη. Κρατάμε το πνεύμα του (Gerrard) σε αυτούς τους αγώνες και πάμε για το καλύτερο. Αν παίξουμε με το πάθος του, τότε σίγουρα έχουμε πιθανότητες.»



Steven Gerrard & Lucas celebrate Liverpool's opening goal


O Lucas κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι η Liverpool δε θα έχει ούτε έναν scouser στη σύνθεσή της, δίνοντας μια απολαυστική απάντηση!

«Τα παιδιά μου είναι scousers! Ο γιος μου ήρθε το πρωί και μου είπε ότι παίζω με την Everton τη Κυριακή. Νομίζω ότι σαν οικογένεια είμαστε πλέον όλοι scousers! Είμαι πολλά χρόνια εδώ και ξέρω τι σημαίνει αυτό το ματς. Το ίδιο και ο Skrtel. Όλοι όσοι είναι στη πόλη ξέρουν τη σημασία αυτού του αγώνα.»

«Φυσικά όταν δεν έχεις παίκτες που γεννήθηκαν εδώ στο ρόστερ σου, οι άνθρωποι θα λένε ότι η Liverpool έχασε τη ταυτότητά της, αλλά πρέπει να μπούμε στον αγωνιστικό χώρο και να δείξουμε το πάθος που οι οπαδοί μας θέλουν.»

«Όταν ο Stevie G έφυγε, εγώ και ο Skrtel γίναμε οι παλιότεροι παίκτες στην ομάδα. Άρα είναι δουλειά μας να δείξουμε στους παίκτες που ήρθαν τι σημαίνει το ντέρμπι για τους ανθρώπους και το πόσο μεγάλη ομάδα είναι η Liverpool.»

 

«Η Everton έχει ψυχολογία. Παίζει καλό ποδόσφαιρο και το παιχνίδι είναι στην έδρα της. Ο Martinez είναι για τρίτη σεζόν στην ομάδα, άρα ξέρουν πώς να παίξουν.»

«Αλλά είναι ντέρμπι και ξέρουμε ότι πολλές φορές η κατάσταση που βρίσκονται οι ομάδες δε μετράει πολύ. Είναι το ματς που μπορείς να αλλάξεις τα πάντα και εμείς πιστεύουμε ότι μπορούμε να το καταφέρουμε.»

«Έχουμε την πίστη, όποια και αν ήταν τα προηγούμενα αποτελέσματα, ότι θα κερδίσουμε.»

Επιμέλεια: Γιώργος Δρογγίτης
Share on Google Plus

About George Drogg

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.