Κλοπ: "Ποιος δεν αγαπάει τον Κουτίνιο;"

Με τον Βραζιλιάνο να επανέρχεται στις καλές εμφανίσεις και να συνεισφέρει τα μέγιστα στο μεγάλο διπλό με 1-3 επί της Τσέλσι στο Στάμφορντ Μπριτζ σκοράροντας δυο γκολ, ο Γιούργκεν Κλοπ παραδέχθηκε πως δεν γίνεται κάποιος να μην τον λατρεύει.

Ο Κουτίνιο παραδέχθηκε σε δηλώσεις του πως το τελευταίο διάστημα οι εμφανίσεις του δεν ήταν καλές, ωστόσο ο Κλοπ ήταν κατενθουσιασμένος με την επίδοση του Βραζιλιάνου άσου.

"Ειδατε τα τελευταία 3 ματς; Ο Φιλίπε είναι καταπληκτικός παίκτης και δεν χρειάζεται να μιλάμε για την ποιότητα του. Δεν με ενδιαφέρει τι συνέβη πριν. Φυσικά και του έχω μιλήσει. Δουλειά μου είναι να τον βοηθήσω, όχι να του πω δεν κάνει καλά."

"Ξέρει ότι τα τελευταία ματς δεν ήταν τέλεια αλλά χρειάζεται τα παιχνίδια. Χρειάζεται την εμπειρία στα παιχνίδια για να καταλαβαίνει τι πάει καλά και τι λάθος. Αυτό είναι ένα ιδανικό παράδειγμα. Η αρχή δεν ήταν καλή. Αλλά μετά επιστρέψαμε." 

 "Κάποιες φορές πρέπει να δουλεύεις πολύ, πολύ σκληρά για να κάνεις το ποδόσφαιρο να φαίνεται εύκολο. Αυτό έκανε ο Φιλ. Δεν ήταν η τέλεια αρχή για αυτόν, αλλά μετά επέστρεψε και ήταν αρκετά ψύχραιμος την κατάλληλη στιγμή, για να σουτάρει την σωστή στιγμή. Αυτή είναι η ποιότητα του φυσικά."

"Ο ήλιος όμως δεν λάμπει πάντα. Πρέπει να δουλεύουμε σκληρά στις βροχερές μέρες της ομάδας. Όλοι με ρωτούν κάθε μέρα, αν έχω δει το επόμενο βήμα. Όταν όμως έρχεσαι και φέρνεις νέες ιδέες, νέες πληροφορίες, τα πάντα...η εμπειρία μου λέει πως η ποιότητα πέφτει λίγο."

"Προσπαθείς να παίζεις από εδώ (δείχνει το στήθος του) αλλά χάνεις την ηρεμία, την ευκαμψία και την χαρά σου για το παιχνίδι. Πρέπει να λαμβάνεις τις νέες πληροφορίες και να αναπτύσσεσαι."

"Αγαπώ αυτόν τον παίχτη. Ποιος δεν αγαπάει τον Φιλίπε Κουτίνιο; Δεν περιμένω την απόλυτη τελειότητα. Περιμένω από σένα να δουλεύεις και να γίνεσαι καλύτερος καθημερινά. Αυτό είναι που κάνει ο Φιλ και η ομάδα. Έτσι κάνουμε τα βήματα μπροστά."

Σε αντίθεση με τον ηττημένο Ζοζέ Μουρίνιο, ο Κλοπ είχε αρκετά καλή διάθεση μετά το τέλος του ματς, γέλασε με τις προτάσεις των δημοσιογράφων που θέλουν την Λίβερπουλ να διεκδικεί το πρωτάθλημα ή και την τετράδα, ενώ μοιράστηκε και ένα αστείο με τον διαιτητή της συνάντησης, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, καθώς περνούσε από κοντά του.

"Δεν το πιστεύω πόσο ανυπόμονοι είναι όλοι εδώ!", είπε ο Κλοπ. "Καλωσήρθες στην Αγγλία.", απάντησε ο Κλάτενμπεργκ. Στη συνέχεια ο Κλοπ πρόσθεσε στις δηλώσεις του:

"Είναι πολύ πιο δύσκολο. Είμαι τρεις εβδομάδες εδώ. Δεν διαβάζω εφημερίδες και όλοι μου λένε "θες να αγοράσεις αυτόν τον παίχτη, αυτόν, αυτόν." Ανάπτυξη όμως είναι να δουλεύεις με τους παίχτες που ήδη έχεις. Είναι σαν να έχεις πρόβλημα με τη γυναίκα σου, δεν θες να την αλλάζεις κάθε μέρα! Πρέπει να δουλεύεις και να δουλεύεις και να γίνεσαι καλύτερος."

"Δεν σκέφτεσαι για το καλοκαίρι του 2016. Δεν ξέρω τι θα γίνει τότε. Πρέπει να προσπαθήσουμε και να δουλέψουμε και να δούμε τι μπορούμε να πετύχουμε. Πρέπει να τα βελτιώσουμε όλα και μετά θα μιλήσουμε για το που θα είμαστε στην βαθμολογία, αλλά για την ώρα, τον Νοέμβρη, δεν μπορούμε να μιλήσουμε. Έχω την πρώτη μου ελεύθερη μέρα από όταν ήρθα στη Λίβερπουλ και μετά ξεκινάμε πάλι. Θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε."


Επιμέλεια: Αποστόλης Παπανικολόπουλος
Πηγή: Liverpool Echo 


Share on Google Plus

About Tolis Papanikolopoulos

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.