Πήγαμε, κερδίσαμε, γυρνάμε!

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής

4η αγων. Europa League

Στη παγωμένη Ρωσία, ο εκπληκτικός νεαρός Άιμπ, έδωσε τη πρώτη νίκη της Λίβερπουλ στο Europa League φέτος (0-1 τη Ρουμπίν Καζάν), η οποία βρίσκεται στη δεύτερη θέση του ομίλου! Στο άλλο ματς, Σιόν και Μπορντό έμειναν στο 1-1.

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους, τη Κυριακή (8/11, 18:00 - OTE Sport 8 HD) με την Κρίσταλ Πάλας, στο Άνφιλντ.



Πρώτα το διπλό στο Λονδίνο. Τώρα το διπλό στη Ρωσία! Λες να αρχίζουν να γυρνάνε τα γρανάζια στην ομάδα;

Όλα πήγαν ρολόι για τη Λίβερπουλ στο Καζάν. Ασφυκτική πίεση και συνεχείς φάση στα αντίπαλα καρέ, η κατοχή έφτασε και μέχρι το 70% για την ομάδα του Κλοπ. Χρυσός σκόρερ ο Άιμπ (πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Λίβερπουλ), απειλήθηκε ελάχιστα ο Μινιολέ.

Το ματς


Οι κόκκινοι (αγωνιζόμενοι με τις λευκές εμφανίσεις) μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 6', ο Μίλνερ δέχτηκε τη μπάλα στη περιοχή από τον Φιρμίνο αλλά το σουτ του Άγγλου κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι!





Όσο κυλούσε ο χρόνος, ο Κλοπ έβλεπε την ομάδα του να κυριαρχεί. Η Λίβερπουλ κέρδιζε μέτρα στο γήπεδο και πίεζε ασφυκτικά τους Ρώσους, κυκλοφορώντας τη μπάλα γύρω από τη περιοχή του Ριζίκοφ χωρίς να απειλήσει ιδιαίτερα.


Μπεντέκε και Φιρμίνο ήταν μέσα στις φάσεις του πρώτου μέρους, το οποίο τελείωσε με μοναδική ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους να προηγηθούν στη Ρωσία. Ο Άιμπ μπήκε στη περιοχή και έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε σε σώματα και ανάγκασε τον Ριζίκοφ να κάνει εντυπωσιακή απόκρουση και να κρατάει το μηδέν για την ομάδα του.


Και στην επανάληψη η Λίβερπουλ ξεκίνησε δυνατά και κατάφερε να προηγηθεί νωρίς. Πρώτα ο Μορένο απείλησε στο 46' και στο 52', ο Άιμπ έκανε ωραία κούρσα και με δυνατό διαγώνιο σουτ από το ύψος της περιοχής έκανε το 0-1 για τους φιλοξενούμενους!





Μετά το γκολ του Άιμπ, η Λίβερπουλ πήρε φόρα και το γήπεδο σαν να... κατηφόριζε προς τη πλευρά της Ρουμπίν.


Το σουτ του Μίλνερ (55'), η κεφαλιά του Λόβρεν (58') και η προσπάθεια του Άιμπ (για δεύτερο γκολ, στο 68'), ήταν οι καλύτερες στιγμές των κόκκινων στο παιχνίδι. Απανωτές ευκαιρίες για την ομάδα του Κλοπ, που είχε τον απόλυτο έλεγχο και ουσιαστικά δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού.

Μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο έδειξαν οι γηπεδούχοι σημάδια ανάκαμψης και πίεσαν για την ισοφάριση κυρίως με στημένες φάσεις αλλά η άμυνα της Λίβερπουλ απομάκρυνε σωτήρια τη μπάλα.

Σχόλιο



Πρώτη νίκη της Λίβερπουλ στο φετινό Europa League, πρώτο γκολ και για τον πιτσιρικά Άιμπ με τη φανέλα των κόκκινων. Σωρεία ευκαιριών για την ομάδα του Κλοπ στο παιχνίδι, κυριάρχησε στο γήπεδο και πήρε σπουδαίο διπλό στη Ρωσία. Οι εναγκαλισμοί στο τέλος του αγώνα, τα λένε όλα.









Η βαθμολογία του Β' ομίλου
  1. Σιόν 8
  2. Λίβερπουλ 6
  3. Μπορντό 3
  4. Ρουμπίν Καζάν 2
Οι συνθέσεις

Ρουμπίν Καζάν: Ριζίκοφ, Κοτούνιο, Κβερκβέλια, Καμπολόφ, Ναμπιούλιν, Γκεόργκιε, Κίσλιακ, Κάρλος Εντουάρντο, Κανούνικοφ, Καραντενίζ, Ντέβιτς
Λίβερπουλ: Μινιολέ, Κλάιν, Σακό, Λόβρεν, Μορένο, Τσαν (Σκρτέλ 92'), Άλεν, Μίλνερ (Λαλάνα 60'), Άιμπ, Φιρμίνο (Λούκας 81'), Μπεντέκε

A selection of photos from #LFC's training session in Russia ahead of the UEFA Europa League clash with Rubin Kazan. Visit http://www.liverpoolfc.com for more.
Posted by Liverpool FC on Wednesday, 4 November 2015

Ωραία πάσα του Firmino, και o Ibe σκοράρει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Liverpool FC για το 0-1! ~Jimmy
Posted by Liverpool Fans.gr on Thursday, 5 November 2015


Δείτε τον πως τρέχει σαν μικρο παιδάκι!! :)#Klopp(Δήμος)
Posted by Liverpool Fans.gr on Thursday, 5 November 2015

Η αγάπη δεν κρύβεται!!(Δήμος)
Posted by Liverpool Fans.gr on Thursday, 5 November 2015
Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Jordon Ibe (@jordon_ibe) στις




Jurgen Klopp post-match interview [Liverpool 1 - 0 Rubin Kazan] :) :) :)

Posted by The Kop Zone Magazine on Thursday, 5 November 2015
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.