Δηλώσεις Klopp για τη νίκη στο Kazan, τον Ibe, και την πρόοδο της ομάδας



Ο Jürgen Klopp είδε τη Liverpool να πηγαίνει ένα ακόμα βήμα μπροστά, μετά τη νίκη με 1-0 επί της Rubin Kazan χθες το βράδυ.

Οι Κόκκινοι τελείωσαν ένα σερί 3 ισοπαλιών με τη νίκη τους έναντι της ρώσικης ομάδας, χάρη στο τελείωμα του Jordon Ibe στο 7ο λεπτό του 2ου ημιχρόνου.

O James Milner είχε προηγουμένως ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, καθώς η πλευρά του Klopp κυριαρχούσε στο Kazan Arena για μεγάλες περιόδους, σημειώνοντας 23 σουτ εντός περιοχής, με ποσοστό επιτυχίας σχεδόν 70%.

Το γκολ του Ibe εδραίωσε τη 2η θέση στο γκρουπ, και αυτό σημαίνει πως η Liverpool μπορεί να εξασφαλίσει τη θέση της στα νοκ άουτ παιχνίδια, αν νικήσει τη Bordeaux στο Anfield αργότερα μέσα στο μήνα.

“Το αποτέλεσμα και τα πρώτα 80 λεπτά ήταν πολύ καλά,” είπε ο προπονητής στη συνέντευξη μετά τον αγώνα.

“Δεν ήταν εύκολο να παίξουμε ποδόσφαιρο σήμερα, επειδή υπήρχε μια φανταστική ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Είναι ένα πραγματικά καλό μέρος να παίξεις ποδόσφαιρο.

“Δεν ήταν εύκολο για την ομάδα και ήταν πιο πολύ θέμα κατοχής. Τα πήγαμε πολύ καλά, είχαμε τις ευκαιρίες μας, και θα μπορούσαμε να βάλουμε και περισσότερα γκολ. Αξίζαμε το γκολ, μετά, όπως γίνεται πάντα στη ζωή, πρέπει να μάθουμε τα πάντα – και πρέπει να μάθουμε και να κερδίζουμε.

“Μετά το γκολ χάσαμε λίγο το ρυθμό και δημιουργήσαμε ανοίγματα για την Rubin Kazan. Τα παιδιά έδωσαν μάχη και ήταν πολύ σπουδαίο να βλέπεις πόσο πολύ ήθελαν να κερδίσουν.

“Αναλύσαμε το 1ο παιχνίδι, και δεν ήταν έκπληξη που οι αντίπαλοί μας ήταν πολύ καλά οργανωμένοι. Είχαμε τις ευκαιρίες μας στο Liverpool, αλλά όχι μεγάλες σαν αυτές που είχαμε σήμερα.

“Νομίζω πως παίξαμε πολύ καλύτερα απόψε, και αυτό είναι φυσιολογικό, διότι πλέον είμαστε 4 εβδομάδες μαζί – έχουμε περισσότερη εμπειρία μεταξύ μας.

“Θα ήταν τέλειο αν μπορούσα να φέρω τον Coutinho, αλλά δεν ήθελα να το ρισκάρω επειδή είχε ένα μικρό προβληματάκι στον ιγνυακό τένοντα – πολύ ασήμαντο όμως, όλοι μου είπαν ότι είναι σε φόρμα. Αλλά δεν τα πολυπιστεύω αυτά, και ήταν ένα πολύ «βαρύ» γήπεδο να παίξεις, πολύ έντονο, οπότε δεν ήθελα να πάρω αυτό το ρίσκο.

“Αν μπορούσαμε να τον βάλουμε, μαζί με τον Lallana, θα ήταν καλύτερα για το παιχνίδι μας. Στο τέλος, αλλάξαμε κάποια πράγματα στο παιχνίδι για να δημιουργήσουμε περισσότερες ευκαιρίες, και είμαι πολύ ικανοποιημένος με τον τρόπο που εξελίχθηκε.”

Οι πρόσφατες προσπάθειες του Ibe απέδωσαν καρπούς εναντίον της Kazan, όταν ο 19χρονος εκμεταλλεύτηκε το χώρο του κέντρου και βρήκε στόχο με ένα ακριβές σουτ.

Εικόνες από το Melwood την περασμένη εβδομάδα έδειχναν τον παίκτη και τον προπονητή να μοιράζονται μια όμορφη στιγμή, όπου ο Klopp αστειευόμενος έδωσε τα γυαλιά του στον παίκτη.

Ο προπονητής σημείωσε τις αρετές που μπορεί να αποκτήσει ο Ibe, με συνεχόμενη σκληρή δουλειά. 

Ο Klopp είπε: “Η κατάσταση ήταν ότι ο Jordon έκανε μια κακή πάσα, και ίσως ήταν επειδή χρειαζόταν γυαλιά – αυτή ήταν η γνώμη μου, κι εγώ δεν τα χρειάζομαι τόσο συχνά!

“Αλλά σίγουρα δεν ήταν αυτός ο λόγος για τη σημερινή του απόδοση. Είναι ένα πολύ καλό παιδί, πολύ ικανός παίκτης και μεγάλο ταλέντο – είναι γρήγορος, δυνατός, και καλός στη τρίπλα.

“Έχει πολλά να μάθει ακόμα, αλλά έχει πολύ καλές βάσεις. Νιώθει καλά αυτό τον καιρό, και αυτό φάνηκε και απόψε. Όπως όλοι, πρέπει να δουλέψει σκληρά – είναι πολύ νέος, και έχει πολύ δρόμο μπροστά του. Πρέπει να μάθει, και αν είναι προετοιμασμένος να ακούσει, όλα θα πάνε καλά.”

Μια δυνατή 11αδα ταξίδεψε στο Kazan, και η επιλογή της ομάδας για τον Klopp έκλεισε με τον Christian Benteke να επιστρέφει στην 11αδα, στην κορυφή της επίθεσης.

Ο προπονητής εξήγησε: “Φτιάχνω 11άδες με σκοπό τη νίκη, όχι για να αφήσω κάποιον να ξεκουραστεί αν δεν το χρειάζεται όντως. Αυτό κάναμε και σήμερα.

“Είχαμε τον Adam Lallana και τον Phil Coutinho με μερικά προβλήματα, όχι μεγάλα, οπότε έμειναν στον πάγκο. Θα μπορούσαν να παίξουν, αλλά δεν θέλαμε να το ρισκάρουμε, και προσπαθήσαμε να κερδίσουμε χωρίς αυτούς. Σε αυτό το σημείο, η ομάδα είναι αρκετά μεγάλη και δυνατή.

“Το ίδιο ισχύει και για τον Martin Skrtel – έπαιξε σχεδόν σε όλο τον αγώνα με την Bournemouth, όταν μπήκε στη θέση του Kolo Toure. Τον αφήσαμε να ξεκουραστεί σήμερα, επειδή ο Lovren είναι αρκετά δυνατός παίκτης.


“Δεν είναι επειδή είναι ξεκούραστοι, αλλά επειδή οι άλλοι παίκτες είναι πιο φρέσκοι και η πιθανότητα να κερδίσουμε είναι μεγάλη. Γι’ αυτό ήρθαμε εδώ – δεν πετάξαμε 5 ώρες για ένα φιλικό!” 


Επιμέλεια: Μαρία Αλεξανδροπούλου
Πηγή: liverpoolfc.com
Share on Google Plus

About Maria Alexandropoulou

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.