Klopp: "Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την ήττα ως μάθημα"

Ο Jürgen Klopp εξήγησε πώς η Liverpool μπορεί να μετατρέψει την ήττα από την Crystal Palace σε ένα εποικοδομητικό μάθημα, μαθαίνοντας από τα γεγονότα που οδήγησαν στην πρώτη ήττα του νέου προπονητή.







Οι Κόκκινοι ξεκίνησαν τον αγώνα με τους Αετούς έχοντας 3 διαδοχικές νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά έμειναν πίσω εξαιτίας του γκολ του Yannick Bolasie στο 20ο λεπτό.

Καθώς η βροχή έπεφτε μανιωδώς στο Anfield, η ομάδα του Klopp βρισκόταν συνεχώς στην αντεπίθεση και ανταμείφθηκε λίγο πριν το τέλος του 1ου ημιχρόνου, όταν ο Philippe Coutinho βρήκε δίχτυα και ισοφάρισε.

Οι ευκαιρίες για διεκδίκηση των 3 βαθμών έδιναν και έπαιρναν στο 2ο μισό του αγώνα, αλλά ήταν οι φιλοξενούμενοι αυτοί που άδραξαν τελικά την ευκαιρία, όταν ο Scott Dann σημείωσε το δεύτερο τέρμα για την ομάδα του, μόλις 8 λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα.

“Είμαι ικανοποιημένος με μερικές συγκεκριμένες στιγμές στον αγώνα, αλλά το πρόβλημά μου είναι πως πρέπει να παίζεις για 95 λεπτά,” είπε ο προπονητής στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του αγώνα.

“Αν μετά τον αγώνα είσαι ικανοποιημένος με 60 συγκεκριμένα λεπτά, κάποιες φορές είναι αρκετό, αλλά κάποιες άλλες όχι. Σήμερα δεν είναι αρκετό. Φυσικά, αυτό είναι ένα πρόβλημα.

“Δεν είναι πρόβλημα να χάνουμε ένα παιχνίδι, αυτό συμβαίνει όλη την ώρα στο ποδόσφαιρο. Αλλά πρέπει να μάθουμε τα σωστά πράγματα, και αν είναι να τα μάθουμε σήμερα, τότε ήταν πολύ σημαντικό και καλό που χάσαμε απόψε.

“Πρέπει να μάθουμε ότι εμείς αποφασίζουμε πόσο σκληροί είμαστε, πόσο καλοί είμαστε, πόσο «ξύπνιοι» είμαι, πόσο κουρασμένοι είμαστε – εμείς πρέπει να τα αποφασίζουμε όλα αυτά, κανείς άλλος.

“Αλλά μια απ’ τις μεγαλύτερες διαφορές ανάμεσα σε ένα πολύ καλό παιχνίδι (όπως αυτό με την Rubin Kazan) και το σημερινό, είναι ότι υπάρχει μόνο ένα πράγμα για το οποίο πρέπει να μιλήσουμε – μήπως είναι πάρα πολύ; Είναι πάρα πολύ να παίζουμε σε τόσες διοργανώσεις;

“Εγώ αποφασίζω αν είμαι κουρασμένος, κανένας άλλος. Αν μπορείς να ξεκινήσεις μετά από 15 λεπτά, τότε σίγουρα μπορείς να ξεκινήσεις στο 1ο δευτερόλεπτο. Σήμερα χρειαζόμασταν μερικά λεπτά να «μπούμε» στον αγώνα, και ήταν ήδη πολύ αργά.

“Μετά από 15 λεπτά, όταν το βλέπεις αυτό, κανείς δεν ήξερε γιατί προηγούνταν με 1-0. Έτσι πρέπει να παίζουμε, κάναμε μερικά πολύ καλά πράγματα. Αλλά για σήμερα δεν ήταν αρκετό.

“Πρέπει να μάθουμε ότι εμείς αποφασίζουμε. Αν όλοι πιστεύουν ότι δώσαμε τα πάντα σήμερα, τότε κάνουν λάθος.

“Εννοείται πως μπορούμε να κάνουμε περισσότερα – ίσως όχι να τρέχουμε περισσότερο αυτή τη στιγμή, αλλά να είμαστε πιο έτοιμοι στο ξεκίνημα, με πιο καθαρό μυαλό, να πιστεύουμε περισσότερο στις δυνατότητές μας. Δε θέλω να χρησιμοποιώ αυτά τα λόγια συχνά, αλλά πρέπει να τα μάθουμε όλα αυτά.”

Ο Klopp πρόσθεσε: “Εμείς αποφασίζουμε πότε τελειώνει ο αγώνας. Φυσικά, το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή το καθορίζει, αλλά μεταξύ του 82ου και του 94ου λεπτού, μπορούμε να πετύχουμε 8 γκολ αν θέλουμε, και πρέπει να δουλέψουμε γι’ αυτό.

“Οι μεγάλες αποφάσεις λαμβάνονται τις στιγμές που είσαι κουρασμένος, όταν οι σφυγμοί σου είναι στους 180, τότε παίρνεις μεγάλες αποφάσεις – όχι σε ένα εύκολο παιχνίδι από το 1ο λεπτό.

“Αυτό γίνεται πάντα όταν έχεις στρες. Αυτό πρέπει να μάθουμε. Σήμερα η αίσθηση είναι τόσο άσχημη, επειδή δεν ήταν απαραίτητο όλο αυτό. Πρέπει να το νιώσουμε αυτό, πρέπει να το κρατήσουμε και τότε θα μάθουμε γιατί δεν το χρειαζόμαστε πλέον.

Πρέπει να μάθουμε. Είμαστε υπεύθυνοι, και κανείς δεν πρέπει να φεύγει από το γήπεδο 1 λεπτό πριν το τελευταίο σφύριγμα, επειδή όλα μπορούν να συμβούν, και αυτό πρέπει να δείξουμε στον κόσμο. Δεν το κάναμε, και το αποτέλεσμα είναι αυτό. Μπορούμε και καλύτερα και σήμερα μπορούσαμε, αλλά και γενικά.”

Ταυτόχρονα, ο Klopp περιμένει τους γιατρούς της ομάδας να μάθουν τις λεπτομέρειες του τραυματισμού που ανάγκασε τον Mamadou Sakho να εγκαταλείψει τον αγώνα.

Ο κεντρικός αμυντικός δε μπορούσε να συνεχίσει, μετά από τον τραυματισμό που υπέστη – που φαίνεται να είναι στο γόνατο – σε μια απότομη προσγείωση μετά από μια αέρια μονομαχία.

Ο Sakho θα υποβληθεί σε ακτινογραφίες, με τον Klopp να επιβεβαιώνει: “Δεν ξέρω πόσο σοβαρό μπορεί να είναι. Ήταν κρίμα που δεν μπόρεσε να συνεχίσει, αλλά πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα δείξουν οι ακτινογραφίες.


“Θα το κάνουμε αύριο το απόγευμα, επειδή χρειάζεται λίγο χρόνο. Δε θέλω να εικάζω τώρα, ελπίζουμε μόνο να μην είναι κάτι σοβαρό. Αυτό ήταν το χειρότερο της σημερινής ημέρας.”

Επιμέλεια: Μαρία Αλεξανδροπούλου
Πηγή: liverpoolfc.com
Share on Google Plus

About Maria Alexandropoulou

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.