Ο Άγραφος Νόμος του Ποδοσφαίρου τιμωρεί...

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής


12η αγων. Premier League.

Η Λίβερπουλ έκανε τις φάσεις, η Κρίσταλ Πάλας ήταν όμως αυτή που πανηγύρισε σπουδαίο διπλό (1-2) μες το Άνφιλντ, υπό το βλέμμα του Στίβεν Τζέραρντ, υποχρεώνοντας τον Κλοπ στην πρώτη του ήττα. 

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους (μετά τη διακοπή λόγω μπαράζ εθνικών ομάδων), με την Μάντσεστερ Σίτι (Σάββατο, 21/11, 19:30 - OTE Sport 1 HD) στο Έτιχαντ.


Η Κρίσταλ Πάλας έχει εξελιχθεί σε κακό δαίμονα για τη Λίβερπουλ. Δεν εξηγούνται αλλιώς οι περσινές (εντός κι εκτός έδρας) ήττες. Πόσω μάλλον το προπέρσινο 3-3 με το κλάμα του Σουάρεζ... Ποιος τις ξεχνάει αυτές τις στιγμές...

Φέτος ήρθε να προστεθεί άλλη μία ήττα στα μεταξύ τους παιχνίδια. Παρά την ολοκληρωτική κατοχή και τις αρκετές φάσεις προς την αντίπαλη εστία, η Πάλας κατάφερε να χτυπήσει... στην κόντρα και να πάρει τρομερή νίκη... από το πουθενά μες το Άνφιλντ.

Το ματς

Οι κόκκινοι ξεκίνησαν κάπως... νωχελικά το παιχνίδι και έδωσαν χώρο στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι χτύπησαν στις αντεπιθέσεις και κατάφεραν να παγώσουν το Άνφιλντ στο 21', όταν ο Τσαν δεν απομάκρυνε σωστά τη μπάλα και ο Μπολασί με δυνατό αριστερό σουτ νίκησε τον Μινιολέ για το 0-1.

Λογικό κι επόμενο ότι η πίεση που θα δεχόταν η Κρίσταλ Πάλας μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου θα ήταν... αφόρητη. Κι έτσι έγινε. Μετά το γκολ του Μπολασί, η Λίβερπουλ άρχισε να ξεχύνεται στην αντίπαλη περιοχή χωρίς όμως να απειλεί ιδιαίτερα τον Χένεσεϊ, πέρα από μια κεφαλιά του Μπεντέκε (34').


Όταν πιέζεις ασφυκτικά τον αντίπαλο, θα βρεις ένα τρωτό του σημείο, θα το εκμεταλλευτείς και θα σκοράρεις. Αυτό έκανε και η Λίβερπουλ. Η τρομερή πίεση απέφερε καρπούς και στο 42', ο Λαλάνα έβγαλε τη σέντρα, ο Μπεντέκε άφησε έξυπνα, η μπάλα κατέληξε στον Κουτίνιο κι από κει... στα δίχτυα μετά από κοντινό δεξί πλασέ του Βραζιλιάνου για το 1-1!


Στην επανάληψη, ξανά το ίδιο σκηνικό. Η Λίβερπουλ την κατοχή, η Κρίσταλ Πάλας πίσω από τη μπάλα. Στο 62', οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην αντεπίθεση με τον Σακό, ο οποίος δεν βρήκε στόχο με το αριστερό, ενώ στη συνέχεια, μεταφερόμενοι στην άλλη πλευρά του γηπέδου, ο Μπεντέκε έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία στέλνοντας με κεφαλιά τη μπάλα ελάχιστα δίπλα από την εστία του Χένεσεϊ.

Η Λίβερπουλ έψαχνε εναγωνίως το σωτήριο γκολ. Είχε αρχίσει να χτίζει μια πίεση που δεν άντεχε και πολύ η Πάλας αλλά η άμυνα των φιλοξενούμενων ήταν καλά οργανωμένη και απομάκρυνε τον κίνδυνο όποτε χρειαζόταν. Μάλιστα, λίγο έλειψε και να ξανά πάρουν κεφάλι στο σκορ όταν ο Πάντσεον ανάγκασε σε σπουδαία επέμβαση τον Μινιολέ στο 70'.


Τίποτα δεν προμήνυε την εξέλιξη αυτού του ματς - ένα ματς το οποίο, κατά γενική ομολογία, ήλεγχαν απολύτως οι κόκκινοι. Όταν χάνεις τις ευκαιρίες, τότε το πληρώνεις. Ο Άγραφος Νόμος του Ποδοσφαίρου έκανε την εμφάνισή του στο Άνφιλντ και στο 82' έδειξε την ισχύ του.








Μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, ο Μινιολέ απέκρουσε σε πρώτη φάση τη κεφαλιά του Νταν αλλά ο ίδιος παίκτης με νέα κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-2, βυθίζοντας κάθε σπιθαμή ελπίδας των κόκκινων για την ανατροπή.

Σχόλιο

Το έκανε το θαύμα της πάλι η Κρίσταλ Πάλας. Με κάποιο... μαγικό τρόπο, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φύγουν με 3 βαθμούς από την έδρα των κόκκινων, παρότι η ομάδα του Κλοπ ήταν σε όλα τα σημεία, η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο. Οι 22 τελικές τα λένε όλα!


Οι συνθέσεις

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Κλάιν, Σκρτέλ, Σακό (Λόβρεν 40'), Μορένο, Λούκας, Τσαν (Φιρμίνο 65'), Λαλάνα, Άιμπ (Οριζί 87'), Κουτίνιο, Μπεντέκε
Κρίσταλ Πάλας: Χένεσεϊ, Κέλι, Νταν, Ντιλέινι, Σουαρέ, Καμπάιγ, ΜακΆρθουρ, Πάντσεον, Ζαά, Μπολασί, Μπακαρί Σακό

Anfield looking magnificent ahead of kick-off against Crystal Palace Football Club today. Where will you be watching #LFC from?

Posted by Liverpool FC on Sunday, 8 November 2015

On way to the match 😁 come on you red men 👊⚽️

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Steven Gerrard (@stevengerrard) στις

Η επιστροφή του Στιβεν Τζέραρντ στο Άνφιλντ!(Δημήτρης)

Posted by Liverpool Fans.gr on Sunday, 8 November 2015

Το γκολ της ισοφάρισης απ' τον Phelippe Coutinho!~Jimmy

Posted by Liverpool Fans.gr on Sunday, 8 November 2015

Και ο πανηγυρισμός του Klopp μετά το γκολ της ισοφάρισης! Τρελαθηκεεέ!!~Jimmy

Posted by Liverpool Fans.gr on Sunday, 8 November 2015

Από τα αρνητικά σήμερα στο Ανφιλντ το οποίο σχολίασε και ο Κλοπ.Ξύπνησε τους ρε Κλοπαρε!!!Klopp: "When Palace scored I saw many people leave. I felt very alone in this moment."(Δήμος)

Posted by Liverpool Fans.gr on Sunday, 8 November 2015
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.