"We are Liverpool la la la...lallana!" (+videos)

Ο Adam Lallana το 'χει. Σταδιακά το αποδεικνύει. Έχει προσφέρει τρία γκολ στα τελευταία δύο ματς πρωταθλήματος, είτε ακουμπώντας την μπάλα, είτε απλά "κοιτάζοντας" την. Λένε ότι...προσποιείται και στο σπίτι. Δεν το ξέρουμε. Εμείς ξέρουμε ότι ο Coutinho οφείλει να τον κεράσει ένα...τσάι! 



   Ο περυσινός τραυματισμός του τον άφησε για αρκετό καιρό στα πιτς και οι περισσότεροι βιάστηκαν να τον κρεμάσουν στην ντουλάπα με τα υπόλοιπα..."παλτά" που αποκτά κατά κόρον η ομάδα το τελευταίο διάστημα. Φέτος όμως, ο Άγγλος διεθνής ξεκίνησε δυναμικά, αφήνοντας υποσχέσεις και δημιουργώντας προσδοκίες για το μέλλον. Πριν τον αγώνα με την Chelsea, ο Adam είχε σκοράρει 2 τέρματα στο Europa League (με Bordaeux και Sion), ενώ στις 23 του Σεπτέμβρη, τοπική ώρα 20:23, είχε παραδώσει την μπάλα στο κεφάλι του Danny Ings για το 1-0 κόντρα στην Carlisle. Με την έλευση Klopp εξελίχθηκε σε πρώτη επιλογή και η απόδοση του στο Stamford Bridge ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Δεν σκόραρε, δεν έκανε ασίστ, αλλά το μερίδιο του στα 2 γκολ είναι καθοριστικό. Πώς; Διαβάστε.

   74ο λεπτό, ο Lallana δέχεται την μπάλα στο χώρο του κέντρου. Αμέσως δύο αντίπαλοι τον πιέζουν, τον ρίχνουν, μα έχει προλάβει να ασφαλίσει την κατοχή με πάσα στον Lucas. Την μπάλα παίρνει ο Sakho και κοιτάει βαθιά. Ο Lallana αντιλαμβάνεται την πρόθεση του Γάλλου να ψάξει τον Benteke. Τότε ξεκινά ένα σπριντ 30 μέτρων, φθάνει στην αντίπαλη περιοχή και έχει παρασύρει τρεις μπλε πάνω του. Ο Benteke παίρνει την κεφαλιά και ο Lallana την αφήνει να κάνει ένα "γλυκό" γκελ με κατεύθυνση προς τον Coutinho. 
Αν την έχανε στο κέντρο; Αντεπίθεση, ίσως γκολ, ίσως χαμένο παιχνίδι. Αν δεν έκανε το σπριντ; Χαμένη μπαλιά. Αν δεν την άφηνε; Χαμένος από χέρι. 
....1-2! Κερδισμένο παιχνίδι! (02:30 στο video)

   9 λεπτά αργότερα το ξανακάνει! Ο Ibe πλαγιοκοπεί, Benteke και Coutinho γεμίζουν την περιοχή και ο Lallana υποστηρίζει για πάσα. Έχει παρασύρει και πάλι δύο αμυντικούς. Ωραία παράλληλη πάσα, όπως ακριβώς την ήθελε, προσποιείται, σαν σπουδαίος ηθοποιός, και αφήνει την μπάλα να κυλήσει στον Benteke.  
...1-3! "They have the points now!" (04:11 στο video)



   Μία εβδομάδα μετά, το σκηνικό επαναλαμβάνεται, στο παιχνίδι με την Crystal Palace. Η ομάδα αναζητεί την ισοφάριση στο γκολ του Bolasie, ενώ το πρώτο ημίχρονο οδεύει προς το τέλος του. Ο Lallana ζητά και παίρνει την μπάλα, γυρίζει, την πασάρει στον Ibe και γεμίζει την περιοχή. Ακολουθεί το αργοπορημένο αλλά τόσο υπέροχο-κατάλληλο overlap του Clyne, ο οποίος σπάει την μπάλα στο πέναλτι. Θα έρθει τότε ο Lallana και με ένα τέλειο τακουνάκι, όσο χρειάστηκε για να στρωθεί η μπάλα στον Coutinho, θέτει τον Βραζιλιάνο στην ευχάριστη θέση να "ματώσει" τα δίχτυα! (03:04)



      Είναι έξυπνος, ορεξάτος, πονηρός, άψογος τεχνίτης και σίγουρα πιο Βραζιλιάνος από τον Lucas! Αναγεννημένος, έτοιμος για το παραπάνω βήμα. Είναι ο Adam Lallana και αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη της φετινής Liverpool. 

Επιμέλεια: Νίκος Γιαμπολδάκης
Share on Google Plus

About Nikos Giampoldakis

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.