Αποθέωση για τη προσπάθεια, ΟΧΙ για το αποτέλεσμα!

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής
16η αγων. Premier League.

Ακόμα και στη κακή της μέρα, η Λίβερπουλ έβγαλε πάθος και αντίδραση, και ο Ορίγκι στο 90+6' έσωσε... στο παρά δύο τους κόκκινους, και μαζί τον βαθμό της ισοπαλίας στο Άνφιλντ με τη Γουεστ Μπρομ (2-2).

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους, με την Γουότφορντ (Κυριακή 20/12, 15:30) στο Vicarage Road.




Η Λίβερπουλ προηγήθηκε, η Γουέστ Μπρομ έκανε την ανατροπή, κρατούσε σφιχτά στην αγκαλιά της το μεγαλειώδες αυτό τρίποντο, αλλά ο Κλοπ έκανε πράξη το σύνθημα στο στόμα πολλών οπαδών "We Believe", το μετέφερε στους παίκτες του, και η χρυσή του αλλαγή -ο Ορίγκι- λύτρωσε τους κόκκινους 

Επιστροφή αρχηγού στη βασική ενδεκάδα με γκολ για τον αρχηγό, φόβοι για σοβαρό τραυματισμό του Λόβρεν.

Το ματς

Οι κόκκινοι ξεκίνησαν δυνατά στο Άνφιλντ και στο 10', ο Μάιχιλ απέκρουσε το σουτ του Τσαν. Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Κουτίνιο έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν βρέθηκε σε θέση βολής αλλά το σουτ του Βραζιλιάνου κατέληξε άουτ. Ό,τι δεν κατάφερε να κάνει ο Κουτίνιο, το έκανε ο Χέντερσον, δέκα λεπτά αργότερα.

Ο Κουτίνιο έκανε τη σέντρα για τον Λαλάνα, αυτός τροφοδότησε όμορφα με κεφαλιά τον Χέντερσον, ο οποίος νίκησε τον Μάιχιλ για το 1-0 της Λίβερπουλ! Πανέμορφο γκολ, από την αρχή έως το τέλος. Προϊόν ομαδικής συνεργασίας!

Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τα αμυντικά λάθη των γηπεδούχων και κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα. Το σουτ του Κουτίνιο δεν ανησύχησε τον Μάιχιλ, και η Γουέστ Μπρομ βγήκε στην αντεπίθεση. Μετά από κόρνερ, η άμυνα των κόκκινων δεν λειτούργησε σωστά και ο Ντόσον από κοντά ισοφαρίζει για τη Γουεστ Μπρομ.

Μετά το γκολ των φιλοξενούμενων, η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω. Η Λίβερπουλ είχε τη κατοχή, είχε τις φάσεις (με καλύτερη αυτή του Μπεντέκε στο 38') αλλά η Γουέστ Μπρομ ήταν αυτή που πέτυχε δεύτερο γκολ σε μια.. περίεργη φάση.


Ο Γκάρντνερ έκανε τη σέντρα και ο Όλσεν έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Ο διαιτητής αρχικά υπέδειξε τη σέντρα, ωστόσο, μετά από υπόδειξη του βοηθού, το ακύρωσε (σωστά) ως οφσάιντ.

Στην επανάληψη, η Λίβερπουλ συνέχισε τη πίεση στα καρέ της Γουέστ Μπρομ. Σουτ λίγο έξω από τη περιοχή ο Μίλνερ, άουτ η μπάλα στο 51'. Φάουλ του Μίλνερ, κεφαλιά του Λόβρεν, λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι η μπάλα στο 54'. Σουτ του Χέντερσον, η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι στο 59'. Πλασέ του Μπεντέκε στη κίνηση, πάλι άουτ η μπάλα. Σωρεία ευκαιριών για τους κόκκινους!

Άντεχε η Γουέστ Μπρομ στα μετόπισθεν, και μέσω άλλου ενός στημένου, ευτύχησε να κάνει την ανατροπή! Με τη πρώτη ευκαιρία στο δεύτερο μέρος, ο Όλσεν πήρε το αίμα του πίσω (για το ακυρωθέν πρώτο γκολ της Γουεστ Μπρομ), και με κεφαλιά μετά από κόρνερ, πάγωσε για τα καλά το Άνφιλντ, κάνοντας το 1-2 στο 73'.

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Δύο παιδικά λάθη στην άμυνα των κόκκινων, δύο γκολ των φιλοξενούμενων...

Τα λεπτά περνούσαν και καθώς η Λίβερπουλ προσπαθούσε να συνέλθει, ήρθε ο σοβαρός(;) τραυματισμός του Λόβρεν στο δεξί γόνατο και βάρυνε ακόμα περισσότερο τα πόδια των κόκκινων. Ο Κροάτης αμυντικός έφυγε με φορείο από τον αγωνιστικό χώρο, μαζί με μάσκα οξυγόνου. Τη θέση του πήρε ο Ορίγκι, ο οποίος εξελίχτηκε σε... λυτρωτή των κόκκινων.

Η Λίβερπουλ έψαχνε απεγνωσμένα αντίδραση. Το άγχος μεγάλωνε ολοένα και περισσότερο όσο πλησίαζε η ώρα της λήξης. Παρά τη ΤΡΟΜΕΡΗ χαμένη ευκαιρία (τετ α τετ) του (ολομόναχου) Λαλάνα στο 80' και την (επίσης τρομερή) χαμένη ευκαιρία του Ροντόν από το ύψος της μεγάλης περιοχής στο 87' για να καθαρίσει το ματς, ο Κλοπ το πίστευε, και ήθελε να το πιστέψουν και οι παίκτες του.

8' ήταν η υπόδειξη του τέταρτου. Δικαιολογημένη απόφαση, καθώς ο Λόβρεν ήταν πεσμένος για πέντε λεπτά κάτω λόγω τραυματισμού. Ό,τι γινόταν, θα γινόταν σε αυτά τα 8 μαρτυρικά λεπτά. Η μπάλα, συνεχώς κάτω και συνεχώς στη περιοχή της Γουέστ Μπρομ. Κυλούσαν βασανιστικά τα λεπτά και οι σέντρες διαδέχονταν η μία την άλλη. Ώσπου, σαν από μηχανής Θεός, ο Ορίγκι, με ωραία ατομική ενέργεια, το πίστεψε, σήκωσε το κεφάλι, και με μακρινό σουτ (το οποίο κόντραρε στη πορεία) νίκησε τον Μάιχιλ για το τελικό 2-2 στο 90+6'!

Μετά τη λήξη του αγώνα, οι παίκτες κρατήθηκαν όλοι από το χέρι, πήγαν προς την εξέδρα και γνώρισαν την αποθέωση όχι τόσο για το αποτέλεσμα, αλλά για την όλη προσπάθεια που κατέβαλλαν για να ισοφαρίσουν στο 96'. Φοβερές σκηνές στο Άνφιλντ!
Σχόλιο

Τεράστια ανακούφιση στις τάξεις των κόκκινων για την ισοφάριση στις καθυστερήσεις, τεράστια πίκρα και απογοήτευση στις τάξεις των φιλοξενούμενων. Έφτασαν τόσο κοντά στην Απόλυτη Επιτυχία και μένουν με τη μισή χαρά. Ομάδα με Όμικρον Κεφαλαίο αυτό που έχει χτίσει ο Κλοπ. Ακόμα και στις κακές της μέρες, βρίσκει τη λύση, βγάζοντας πάντα ψυχή και τσαγανό.

Οι συνθέσεις

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Κλάιν, Σκρτέλ, Λόβρεν (Ορίγκι 79'), Μορένο, Τσαν, Μίλνερ, Χέντερσον, Λαλάνα (Φιρμίνο 85'), Κουτίνιο (Άιμπ 71'), Μπεντέκε
Γουέστ Μπρομ: Μάιχιλ, Ντόσον, ΜακΌλεϊ, Όλσον, Έβανς, Μπραντ, Φλέτσερ, Γκάρντνερ, ΜακΚλίν, Μόρισον, Ροντόν

#LFC arrive at Anfield and the home dressing room is set ahead of today's game vs. West Brom.
Posted by Liverpool FC on Sunday, 13 December 2015


Back in a league line-up, back on the scoresheet.
Posted by Liverpool FC on Sunday, 13 December 2015






Ο Κλοπ αναγνωρίζει την προσπάθεια της ομαδας μας όπως και ο κόσμος που χειροκρότησε του παίχτες.Το μεγαλείο σου δεν έχει τελειωμό.#YNWA #Liverpool.(Δήμος)
Posted by Liverpool Fans.gr on Sunday, 13 December 2015

Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.