Klopp: "Η Liverpool δε θα "πετάξει" τα χρήματα τον Ιανουάριο μόνο και μόνο για να το κάνει.


Ο Jurgen Klopp έχει ορκιστεί πως δεν θα «πετάξει» τα μετρητά μόνο και μόνο για να το κάνει τον Ιανουάριο, καθώς επέμενε πως η ομάδα αυτή τη στιγμή είναι αρκετά δυνατή ώστε να διατηρήσει την πρόκληση σε 4 μέτωπα.
 
Οι αμερικανοί ιδιοκτήτες έχουν κάνει ξεκάθαρο πως θα υπάρξουν διαθέσιμα χρήματα για τις σωστές συμφωνίες, όταν ανοίξει η μεταγραφική περίοδος τον επόμενο μήνα.

Ωστόσο, ο Klopp είναι προετοιμασμένος να περιμένει μέχρι το επόμενο καλοκαίρι για να φέρει ενισχύσεις, καθώς συνεχίζει να αξιολογεί τα ταλέντα που κληρονόμησε από τον Brendan Rodgers.

“Αν το αφεντικό σου νομίζει πως δεν είσαι στην καλύτερη μέρα της ζωής σου, ίσως φέρει έναν καινούργιο, αλλά δεν πρέπει να γίνεται έτσι,” είπε ο Klopp.

“Αν χρειαστούμε κάτι θα το κάνουμε, δεν θα το συζητάμε εκ των προτέρων. Αλλά αυτή τη στιγμή δεν το σκέφτομαι αυτό.

“Είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε περίσταση, έχουμε 24 ώρες για δουλειά. Πάντα βλέπουμε βίντεο με παίκτες, αλλά το αν θα τους πάρουμε τον χειμώνα, το καλοκαίρι, ή ποτέ, δεν το γνωρίζω αυτή τη στιγμή.


“Είναι πολύ πιο σημαντικό να δουλέψουμε με τα παιδιά που είναι εδώ, και αν τους εμπιστευόμαστε πρέπει να το νιώσουν και οι ίδιοι, και όχι μόνο για 2 μέρες, αλλά για πολύ περισσότερο καιρό.

“Το αν έχουμε προβλήματα δεν έχει να κάνει με την ποιότητα, έχει ίσως να κάνει με την συγκέντρωση, ή και με άλλα πράγματα.

“Αλλά δεν γνωρίζουμε αν οι παίκτες που μπορεί να πάρουμε θα τα πάνε καλύτερα. Θα συμβούλευα να μείνουμε χαλαροί και να δούμε τι θα γίνει.”

'Δε νομίζω πως πρέπει να κοιτάμε άλλα άτομα μόνο και μόνο επειδή κοστίζουν 20 εκατομμύρια λίρες'
Η Liverpool, που επέστρεψε στην πόλη την Παρασκευή το απόγευμα, μετά την ισοπαλία με την Sion για το Europa League, είναι στη μέση ενός εξαντλητικού σερί αγώνων.

Η Liverpool θα παίξει τουλάχιστον 7 αγώνες τον Ιανουάριο, καθώς αγωνίζονται για μια θέση που θα τους εξασφαλίσει το εισιτήριο για το Champions League του χρόνου, αλλά τους απασχολούν και τα κύπελλα. Το Europa League θα επανέλθει στο προσκήνιο τον Φεβρουάριο.

Παρόλα αυτά, με τα προβλήματα τραυματισμών να υποχωρούν σταδιακά, ο Klopp πιστεύει πως έχουν επαρκή δύναμη σε βάθος για να μπορέσουν να τα καταφέρουν.

Ο Daniel Sturridge μπορεί να είναι τραυματίας, αλλά ο Philippe Coutinho έκανε την επανεμφάνισή του εναντίον της Sion, και ήταν το πρώτο παιχνίδι ως βασικός για τον Jordan Henderson, μετά τον Αύγουστο.

Ο Klopp επίσης επιβεβαίωσε πως ο απόφοιτος της Ακαδημίας Jon Flanagan είναι κοντά στην επιστροφή, μετά από μια εφιαλτική μάχη με τον τραυματισμό στο γόνατο, που τον ταλαιπωρεί εδώ και 18 μήνες.

Ο 22χρονος δεξιός μπακ έχει να παίξει με τους Reds από τον Μάιο του 2014, αλλά αναμένεται να επιστρέψει στις κανονικές προπονήσεις την επόμενη βδομάδα.

Τα αμυντικά κλιμάκια θα ενισχυθούν επίσης τις επόμενες βδομάδες με την επιστροφή του Mamadou Sakho, που συνεχίζει την αποθεραπεία του, μετά τον τραυματισμό στο γόνατο.

“Ο Flanno θα επιστρέψει την επόμενη βδομάδα. Τότε θα έχουμε 2 αριστερούς μπακ, 2 δεξιούς”, είπε ο Klopp.

“Θα έχουμε 2 κεντρικούς μπακ όταν επιστρέψει ο MamaKolo ήταν τέταρτος λόγω της ηλικίας του, αλλά τώρα είναι πάντα διαθέσιμος.

“Στο κέντρο έχουμε τον Hendo και πάλι πίσω, οπότε είναι σαν να έχουμε μια νέα επιλογή.

“Δεν τους είχαμε χρησιμοποιήσει ως τώρα. Έχουμε άλλους επιθετικούς παίκτες, και έχουμε περισσότερους στράικερς από άλλους, οπότε που είναι το κενό;

“Τον Ιανουάριο δεν ξέρω πόσα παιχνίδια έχουμε, ίσως κάθε 3 μέρες, οπότε πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι.

“Ξέρουμε όλους τους παίκτες στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Κάποιοι μας ταιριάζουν, κάποιοι άλλοι όχι, οπότε θα δούμε τι θα γίνει.”


Ένα μπόνους για τον Klopp ήταν η επιστροφή του νεαρού αριστερού μπακ Brad Smith στην πρώτη ομάδα.

Ο 21χρονος διεθνής Αυστραλός εντυπωσίασε στο πρώτο του ολοκληρωμένο ντεμπούτο, εναντίον της Sion.

“Διάβασα στις εφημερίδες ότι ο Brad υπέγραψε νέο συμβόλαιο και είπα «ποιος είναι αυτός;;!!», αστειεύτηκε ο Klopp, ο οποίος είχε συνομιλίες με τον Smith στο Melwood πριν την υπογραφή του συμβολαίου του.


“Ξέρετε πως ήταν μια δύσκολη ιστορία και όταν πρωτοήρθα εδώ αυτός δεν ήταν.

“Είδα μερικά βίντεο και τον είδα και στην προπόνηση, είναι καλό παιδί – πολύ γρήγορος.

“Τον βάλαμε σε έναν τέλειο σταυρό εναντίον της Sion, που σε αυτό το γήπεδο δεν ήταν εύκολο. Μπορεί να καλυτερεύσει σε όλα, αλλά είναι καλό παιδί και μου αρέσει να δουλεύω μαζί του.”

“Η δοκιμασία για εμάς τους επόμενους μήνες και χρόνια είναι να κάνουμε εναλλαγές, αλλά να μην χάσουμε την ποιότητα. Χρειαζόμαστε 20/22 υψηλής ποιότητας παίκτες που είναι έτοιμοι γιαυτό. ”

“Χρειάζεται να βρούμε λύσεις, αλλά δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό την πρώτη μέρα. Μόνο ελάχιστες ομάδες στον κόσμο παίζουν τέλειο ποδόσφαιρο. Έχουμε τις ευκαιρίες μας κα πρέπει να τις χρησιμοποιήσουμε.”



Επιμέλεια: Μαρία Αλεξανδροπούλου
Πηγή: liverpoolfc.com
Share on Google Plus

About Maria Alexandropoulou

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.