Εορταστικά δώρα από Βέλγιο!

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής
18η αγων. Premier League

Σκοράροντας για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, ο Μπεντέκε χάρισε άλλο ένα χρυσό (από βαθμολογικής άποψης) τρίποντο στη Λίβερπουλ, η οποία επικράτησε στο Stadium of Light επί της Σάντερλαντ με 1-0. 

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους (και πρώτος για το 2016) με τη Γουέστ Χαμ (Σάββατο, 2/1, 14:45 - OTE Sport 1 HD) στο Upton Park.



Δεύτερη συνεχόμενη νίκη, δεύτερο συνεχόμενο γκολ του Μπεντέκε, και η χρονιά κλείνει με θετικό πρόσημο, καθώς η ομάδα του Κλοπ έπιασε στην 6η θέση τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και απέχει μόλις έναν βαθμό από τη πεντάδα (Κρίσταλ Πάλας).

Το ματς

Οι κόκκινοι ξεκίνησαν δυναμικά το παιχνίδι και έκλεισαν από τα πρώτα λεπτά τη Σάντερλαντ στη περιοχή της, με τους Μπεντέκε (5') και Κουτίνιο (13') να απειλούν αλλά να μην ανησυχούν τον Μανόνε.


Η Σάντερλαντ βγήκε σιγά-σιγά από το... καβούκι της και απείλησε στο 15' με τον Μινιολέ να αποκρούει δύσκολα το σουτ του Ντεφόου. Το παιχνίδι είχε πλέον ανοίξει. Ο Φιρμίνο εκτός περιοχής, έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι στο 25', ενώ στο 36' ο ίδιος παίκτης έχασε τεράστια ευκαιρία, με τον Μανόνε να αποκρούει εντυπωσιακά.


Στην επανάληψη, πάλι το ίδιο έργο στο Stadium of Light. Μόνο που, πριν καν συμπληρωθεί το 46', ο Λαλάνα βρήκε τον Μπεντέκε κι ο τελευταίος έκανε με ωραίο τσίμπημα το 0-1. Αυτό ήταν το έκτο γκολ του Βέλγου στο πρωτάθλημα.

Μετά το γκολ, οι κόκκινοι έριξαν ρυθμούς και αποφάσισαν να μη ρισκάρουν περαιτέρω, ροκανίζοντας ουσιαστικά τον χρόνο. Ο Μανόνε μπλόκαρε το σουτ του Κουτίνιο στο 71', ενώ ο Τσαν έστειλε τη μπάλα άουτ στο 74'.


Οι γηπεδούχοι δε μπορούσαν να απειλήσουν την ώρα που οι κόκκινοι δεν είχαν καθαρό μυαλό στη τελική προσπάθεια. Στο 88', ο Άιμπ έχασε μεγάλη ευκαιρία στέλνοντας τη μπάλα άουτ, ενώ στις καθυστερήσεις, ο Μπεντέκε βγήκε (ξανά - όπως και στον αγώνα με τη Λέστερ) ολομόναχος αλλά ο Μανόνε τον σταμάτησε.

Σχόλιο


Αυτό που ήθελε, το πέτυχε η ομάδα του Κλοπ. Δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο για τη Λίβερπουλ, η οποία ξεκινάει τη νέα χρονιά παρέα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στους 30 βαθμούς, στο -5 από Τότεναμ και στο -9 από τη κορυφή. Διόλου άσχημο κλείσιμο, αν συνυπολογίσει κανείς το μετριότατο ξεκίνημα με τον Ρότζερς ακόμα στο τιμόνι.












Οι συνθέσεις

Σάντερλαντ: Μανόνε, Μπίλι Τζόουνς, Κόατες, Μπράουν, Φαν Άανχολτ, Εμβιλά, Κάτερμολ, Ρόντγουελ, Τζόνσον, Μπορίνι, Ντεφόου
Λίβερπουλ: Μινιολέ, Κλάιν, Λόβρεν, Σακό, Μορένο, Χέντερσον (Λούκας 61'), Τσαν, Λαλάνα, Κουτίνιο (Άιμπ 83'), Φιρμίνο (Τουρέ 93'), Μπεντέκε







Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.