Μια από εκείνες τις μέρες, τις παράξενες, τις πικρές...

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής
17η αγων. Premier League.

Η Γουότφορντ έπιασε απροετοίμαστη τη Λίβερπουλ, την διέσυρε με 3-0 (2-0 μόλις στο 15') στο Vicarage Road και την άφησε για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική χωρίς νίκη.


Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους, η πιο ευχάριστη έκπληξη της φετινής Premier League, η Λέστερ του Βάρντι, του Μαχρέζ και του Κύριου Κλαούντιο Ρανιέρι, στο Άνφιλντ (Σάββατο, 26/12, 17:00, OTE Sport 1).


Ήθελε να ρεφάρει τις δύο προηγούμενες γκέλες (ήττα από Νιουκάστλ και ισοπαλία με Γουέστ Μπρομ). Ήθελε να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα και να πλησιάσει τις Ευρωπαϊκές θέσεις.

Οι εντολές του Κλοπ, μάλλον, από το ένα αυτί μπήκαν κι από το άλλο βγήκαν. Η Λίβερπουλ συμπληρώνει τρίτο συνεχόμενο ματς χωρίς νίκη και συνεχίζει να... κατηφορίζει στη βαθμολογία δίχως να εκμεταλλεύεται τα αποτελέσματα των υπόλοιπων αγώνων ώστε να... πιάσει πεντάδα.

Το ματς


Εν τη απουσία του Μινιολέ, ο Κλοπ έβαλε τον Μπογκντάν κάτω από τα δοκάρια, ο οποίος, όμως, δεν ξεκίνησε και με τον πιο ιδανικό τρόπο το παιχνίδι. Σε εκτέλεση κόρνερ των γηπεδούχων, ο Μπογκντάν έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Ακέ έδωσε νωρίς-νωρίς (μόλις στο 3') το προβάδισμα στη Γουότφορντ.


Και σαν να μην έφτανε αυτό, με τη συμπλήρωση 15' στον αγώνα, ο Ινγκάλο βγήκε στην κόντρα και νίκησε από πλάγια θέση τον Μπογκντάν για το 2-0. Όλα πήγαιναν... πρίμα για τον Κίκε Φλόρες, την ώρα που ο Κλοπ προσπαθούσε να καταλάβει τι στο καλό πάει λάθος στην ομάδα και βρίσκεται με δύο γκολ στη πλάτη στο τέταρτο του αγώνα...

Μετά το δεύτερο γκολ της Γουότφορντ, οι κόκκινοι (αναμενόμενα - αν και καθυστερημένα) ανέβασαν λίγο ρυθμούς και πίεσαν για τη μείωση του σκορ, χωρίς βέβαια να απειλήσουν ιδιαίτερα την εστία του Γκόμες.


Η ομάδα του Κλοπ μπήκε και στην επανάληψη με επιθετικές βλέψεις. Η είσοδος του Οριζί (στη θέση του τραυματία Σκρτέλ), έδωσε λίγη πνοή στην επίθεση. Προσπάθησε ο Βέλγος (57'), προσπάθησε και ο Χέντερσον (66') αλλά τζίφος. Ο Γκόμες κρατούσε ανέπαφη την εστία του.




Οι γηπεδούχοι διαχειρίστηκαν εξαιρετικά το υπέρ τους αποτέλεσμα και εκμεταλλεύτηκαν ό,τι κενό υπήρχε στην άμυνα των κόκκινων. Ένα από τα πολλά κενά, έφερε και το κερασάκι στη τούρτα για τη Γουότφορντ.


Οι παίκτες των γηπεδούχων κάνουν ό,τι θέλουν στην άμυνα της Λίβερπουλ. Η μπάλα καταλήγει στον Μπεχράμι, από εκεί συστημένη στο κεφάλι του Ινγκάλο κι από εκεί στα δίχτυα του Μπογκντάν για να γράψει το τελικό 3-0.



Σχόλιο



Ο... εφιαλτικός Δεκέμβρης για τη Λίβερπουλ συνεχίζεται χωρίς νίκη ακόμα στο πρωτάθλημα. Τρομερή έλλειψη κυκλοφορίας και δημιουργίας από τους κόκκινους στο (κάκιστο) πρώτο μέρος, έφεραν τη πιο βαριά ήττα τους από νεοφώτιστη έπειτα από... 22 χρόνια (3-0 από τη Νιουκάστλ - 1993). Η θριαμβεύτρια της ημέρας, απέχει μόλις έναν βαθμό από τη τετράδα ενώ η Λίβερπουλ απέχει πέντε.




Οι συνθέσεις

Γουότφορντ: Γκόμες, Νιόμ, Μπρίτος, Χουράδο, Ντίνεϊ, Καθκαρτ, Άκε, Αμπντί, Γουότσον, Ιγκάλο, Καπού
Λίβερπουλ: Μπογκτάν, Κλάιν, Σκρτέλ (Οριζί 40'), Σακό, Μορένο, Λούκας, Χέντερσον, Τσαν, Λαλάνα (Άιμπ 74'), Κουτίνιο, Φιρμίνο (Μπεντέκε 74')
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.