Ibe: "Μπορούμε να γράψουμε ιστορία!"

Ο Jordon Ibe μίλησε στην Independent για τη σχέση του Klopp με τους ποδοσφαιριστές, για το πώς νιώθει ο ίδιος υπό τις οδηγίες του, και τις τεχνικές του Γερμανού προς εμψύχωση της 11άδας πριν τους αγώνες. 



Αρχικά, ανέφερε για τη σχέση των παικτών με τον Klopp:
"Στις προσωπικές επαφές, είναι πραγματικά εξαιρετικός. Χτίζει σχέσεις. [...] Όσον αφορά τους μεγαλύτερους παίκτες, είναι φανερός ο σεβασμός που έχουν γι' αυτόν (σ.σ. τον Klopp). Για τους νεώτερους, σαν εμένα, αποτελεί πατρική φιγούρα. Είναι άνετος, ξέρετε. Καταλαβαίνει. Στο γήπεδο δεν νιώθεις καμία πίεση".

"Βλέπετε ότι μέχρι τώρα θέλησε να χρησιμοποιήσει πολλούς νεαρούς παίκτες: όπως ο (Jordan) Rossiter, o Cameron Brannagan, o Connor (Randall) και o Brad Smith".

"Είναι η ελευθερία που σου δίνει και σε αφήνει να τα βγάλεις πέρα με ό,τι πρέπει να κάνεις, εξασφαλίζοντας μόνο ότι θα δουλεύεις σκληρά, ταυτόχρονα. [...] Αυτό που έχει στην καρδιά του είναι η δουλειά μακριά από την μπάλα: το να κερδίζεις μονομαχίες. Από τον μικρότερο παίκτη στον πιο μεγάλο της ομάδας, μας δίνει ελευθερία. Έστω ότι χάνω την μπάλα τέσσερις φορές, δεν θα ακούσω τίποτα από αυτόν, εκτός αν δεν δουλέψω για να την ξανακλέψω".

"Λέει πως τα τελευταία 10 λεπτά είναι το πιο σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού. Ίσως γι αυτό και αναφέρθηκε στους οπαδούς που έφευγαν. Χρειάζεται να χτίσουμε το συναίσθημα και να τους ενθουσιάσουμε - να τους κάνουμε να μείνουν". 


Στη συνέχεια ο νεαρός αναφέρθηκε στο κλίμα που προσπαθεί να διοχετεύσει ο Jurgen Klopp στην ομάδα λίγες ώρες αλλά και στιγμές πριν τη σέντρα.

"Έχουμε συνάντηση τις ώρες πριν μπούμε στα αποδυτήρια. Τότε, θα μας ενθαρρύνει: θα μας κάνει να νιώσουμε καλά. Μετά, στα αποδυτήρια, έχουμε για λίγο ώρα χαλάρωσης. Προσωπικά πηγαίνω στον προσωπικό μου χώρο με τα ακουστικά μου. Ο προπονητής, αν θέλει  να μιλήσει σε κάποιον παίκτη, θα έρθει, θα κάτσει δίπλα του, και θα μιλήσει χαμηλόφωνα, λέγοντας διάφορα. Πριν βγούμε για το παιχνίδι; Τότε είναι που μας φτιάχνει όλους. Του αρέσει να περνάμε τον φόβο στην αντίπαλη ομάδα. Θα μπορούσε να είναι η Arsenal, θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε. Θέλει απλά να είμαστε αποφασισμένοι - να ξεπεράσουμε την πίεση. Όταν κερδίζεις μια μονομαχία, βλέπετε πόσο ενθουσιάζετε - όπως σαν να βάζαμε γκολ. Κάθε δευτερόλεπτο μετράει αν θες το αποτέλεσμα". 

"Προηγουμένως, συνήθιζα να αγχώνομαι αρκετά, αλλά τώρα νιώθω άνετος. Θα ήθελα να σκοράρω περισσότερο. Αλλά προπάντων, σημασία έχει η ομάδα".

"Μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα - να τα πάμε καλύτερα. Μπορούμε να γράψουμε ιστορία. Ο προπονητής μας βοηθάει να πιστεύουμε".

Επιμέλεια: Νίκος Γιαμπολδάκης
Πηγή: Liverpoolfc.com
Share on Google Plus

About Nikos Giampoldakis

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.