Klopp: «Έτσι θα κερδίσουμε την West Brom»

O Jurgen Klopp μιλώντας στους δημοσιογράφους ενόψει του αγώνα με την West Brom, αναφέρθηκε στη σημαντικότητα των στημένων φάσεων για να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης η Liverpool.


Οι «κόκκινοι» θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες μετά τις δύο αποτυχημένες προσπάθειες απέναντι σε Newcastle και Sion, όμως ο Klopp γνωρίζει ότι η ομάδα του Tony Pulis δε θα έρθει με... φιλικές διαθέσεις στο Anfield!

«Είναι μια πολύ καλή ομάδα. Δεν είναι εύκολο να διασπάσεις την άμυνα τους, γιατί έχουν πολλούς καλούς παίκτες εκεί. Είναι πολύ σκληροί στην άμυνα, όμως και στην επίθεση μπορούν να σου δημιουργήσουν προβλήματα τόσο με τις στημένες φάσεις, όσο και με την ποιότητα που έχουν σε όλα τα υπόλοιπα επιθετικά στοιχεία του παιχνιδιού.

«Το παιχνίδι τους είναι καλό και φέρνει επιτυχίες, άρα γιατί να το αλλάξει ο Tony Pulis; Θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να κερδίσουμε.»

Η West Brom είναι μια ομάδα γεμάτη από παίκτες που διαπρέπουν στο physical game, γι' αυτό και πολλά γκολ της πετυχαίνονται από στημένες φάσεις. Ο Γερμανός προτρέπει τους παίκτες του να προσέξουν την υψομετρική διαφορά που υπάρχει, και να μην αφήσουν το πλεονέκτημα που θα έχουν στο ψηλό παιχνίδι οι «baggies» να φανεί.

«Πρέπει να ανεβούμε στους ώμους των αντιπάλων, να κάνουμε τα πάντα για να γίνουμε λίγο ψηλότεροι, είπε αστειευόμενος.

«Πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ στις στημένες φάσεις. Να αποφύγουμε μερικές, κάτι που φυσικά δε μπορεί να γίνει σε μεγάλο βαθμό, αλλά δε θέλουμε να τους δώσουμε χαζά κόρνερ.

«Είναι μια πρόκληση. Θα έλεγα ότι αυτό το παιχνίδι μοιάζει με εκείνο που χάσαμε από την Crystal Palace. Είχαμε τις στιγμές μας, όμως ένας αντίπαλος με βαθύ ρόστερ κατάφερε να σκοράρει από στημένη φάση. Έχουν παρόμοιο στυλ παιχνιδιού.

«Θα χρειαστούμε κινητικότητα, φαντασία, θέλει υπομονή και ιδέες. Μετά όμως πρέπει να προσέξουμε και τις αντεπιθέσεις.

«Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχουν εδώ διπλά παιχνίδια, άρα πρέπει να κερδίσουμε και ξέρουμε πώς να το κάνουμε!»

Φάκελος... τραυματίες!


Το θετικότερο νέο της εβδομάδας για την Liverpool έρχεται από την κατάσταση του Jon Flanagan. O νεαρός Άγγλος μπακ επέστρεψε σε φουλ ρυθμούς προπόνησης, και είναι πιο κοντά από ποτέ στην επάνοδό του στα αγωνιστικά δρώμενα της ομάδας! Φυσικά, το γεγονός αυτό μόνο χαρούμενο μπορεί να κάνει τον Jurgen Klopp, ο οποίος όμως ξεκαθάρισε ότι ο νεαρός θα χρειαστεί τον χρόνο του για να επανέλθει.

«Ανυπομονώ να τον δω στο γήπεδο γιατί μου αρέσει πολύ σαν παίκτης. Τα τελευταία χρόνια ήταν πολύ άσχημα για αυτόν, όμως πλέον μπορεί να κάνει αυτό που αγαπάει. Είναι καλό τόσο για αυτόν, όσο και για εμάς, όμως θα χρειαστεί χρόνο.»


Παράλληλα, ο Klopp έκανε μια αναφορά και για τους παίκτες που παραμένουν στα «πιτς» και δε μπορούν να βγάλουν ακόμα φουλ πρόγραμμα προπονήσεων, δηλαδή για τους Sturridge και Sakho.

«Ο Mamadou προπονείται πλέον και αυτό είναι το μόνο που έχει να κάνει για τώρα. Έχει ξεπεράσει το πρόβλημα στο γόνατο, και αν δε συμβεί κάτι το απρόοπτο, την επόμενη βδομάδα θα είναι διαθέσιμος για να παίξει.

«Στον Sturridge πρέπει να δώσουμε καλύτερη βάση προπονήσεων απ' ότι κάναμε μέχρι πριν τον τελευταίο του τραυματισμό. Όπως είπα και πριν μερικές βδομάδες, πρέπει να προσέχουμε περισσότερο με τους ποδοσφαιριστές που έχουν κακό ιστορικό τραυματισμών.

«Αυτό που πρέπει να του δώσουμε είναι αντίσταση για την ένταση ενός ποδοσφαιρικού αγώνα. Σε αυτό θα δουλεύουμε από εδώ και στο εξής μαζί του.»

Τέλος, ο Jordon Ibe που έλειψε από την λευκή ισοπαλία με τη Sion, αναμένεται να επιστρέψει για τον αγώνα στο Anfield, αφού ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπωρούσε.

«Χτες του δώσαμε την ευκαιρία να κάνει λίγο τρέξιμο και μερικές διατάσεις. Έχει ξεπεράσει την ίωση και θέλαμε να τον κάνουμε να νοιώσει και πάλι άνετα στον αγωνιστικό χώρο.»


Επιμέλεια: Γιώργος Δρογγίτης
 
Share on Google Plus

About George Drogg

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.