Το μεγάλο πρόβλημα της Liverpool

Η Liverpool μπορεί να έχει δείξει μεγάλη βελτίωση σε αρκετούς τομείς του παιχνιδιού της, όμως το επίπεδο των εμφανίσεών της μπορεί να γίνει καλύτερο, αρχής γενομένης από τις στημένες φάσεις, στις οποίες οι «κόκκινοι» παραδέχονται ότι έχουν (μεγάλο) θέμα.


Παίζεις παιχνίδι στην έδρα σου, σου δίνεται η ευκαιρία να πάρεις μια εύκολη νίκη απέναντι σε μια μικρομεσαία ομάδα της Αγγλίας και να πλησιάσεις περισσότερο στις πρώτες θέσεις. Εσύ βγάζεις ενέργεια, όμως αυτό δεν αρκεί. Αυτή είναι μια σύντομη περίληψη για τα όσα έλαβαν χώρα στο Anfield την περασμένη Κυριακή απέναντι στην West Brom. Βέβαια, το θέμα εδώ δεν είναι ότι η Liverpool δέχτηκε δύο γκολ, αλλά ο τρόπος που τα δέχτηκε!

Ο Jurgen Klopp τόνισε μία, δύο και τρεις φορές στην συνέντευξη τύπου ενόψει του αγώνα με τους «baggies», ότι η ομάδα του πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική στις στημένες φάσεις. Όχι μόνο επειδή η West Brom είναι καλή σε αυτό το στοιχείο του παιχνιδιού, αλλά κυρίως γιατί η Liverpool έχει δείξει μεγάλα προβλήματα στο παρελθόν όποτε η μπάλα στηνόταν για κάποιο φάουλ ή κόρνερ. Και το αποτέλεσμα; Δέχτηκε δύο γκολ από εκτελέσεις κόρνερ!

Η αντίδραση του Klopp


Οι φοβίες του Γερμανού τεχνικού που εξ΄ αρχής είχαν βάση, δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν, και οι «κόκκινοι» πέταξαν δύο βαθμούς στο κυνήγι της τετράδας. Ο 48χρονος φυσικά δε θα μπορούσε να μην εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός αυτό.

«Μοιάζει σαν το 98% των γκολ που δεχόμαστε να είναι από στημένες φάσεις! Έχουμε δουλέψει τις μεθόδους Klopp σε αυτό το στοιχείο του παιχνιδιού, όμως δεν είμαστε στο επιθυμητό επίπεδο.»

Εντάξει, δεν είναι και το 98%, άλλα αν μιλήσουμε με αριθμούς, τα αποτελέσματα είναι πράγματι απογοητευτικά. Η Liverpool έχει δεχτεί οκτώ γκολ από στημένες μπάλες, περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα στο πρωτάθλημα! Οι αντίπαλες ομάδες σκοράρουν ένα ποσοστό που φτάνει το 32% με στημένα απέναντι στους «κόκκινους», με το δεύτερο χειρότερο από ομάδα της Premier League να είναι το 28%.

Δέκα ολόκληρους βαθμούς έχουν στοιχίσει στη Liverpool οι κακές τις αντιδράσεις σε αυτές τις καταστάσεις και γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι υπάρχει πρόβλημα! Που θα βρισκόταν στη βαθμολογία άραγε η ομάδα του Jurgen Klopp αν ήταν πιο προσεκτική;


Επιμέλεια: Γιώργος Δρογγίτης
Share on Google Plus

About George Drogg

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.