ΕΠΙΣΗΜΟ: Αυτές είναι οι ομάδες με τα περισσότερα έσοδα τη σεζόν 14/15 - Που βρίσκεται η Liverpool;


Για 19η χρονιά στη σειρά, η Deloitte Football Money League δημοσιοποίησε τα αποτελέσματα για τις ομάδες με τα περισσότερα έσοδα την ποδοσφαιρική χρονιά που μας πέρασε.

Η Liverpool παρέμεινε στις 10 κορυφαίες παγκοσμίως σε αυτόν τον τομέα, καταλαμβάνοντας όπως και μία σεζόν νωρίτερα την 9η θέση, με έσοδα που αγγίζουν τις 300 εκατομμύρια λίρες!

Το 17% των εσόδων των ''κόκκινων'', προήλθε από την επιστροφή τους στο Champions League, το 26% από τα εισιτήρια στις μέρες αγώνων, το 21% από τις τηλεοπτικές μεταδόσεις, ενώ το 8% από τις διαφημίσεις.

Έτσι, η Liverpool βρίσκεται στην 5η θέση όσον αφορά τα περισσότερα έσοδα Αγγλικών ομάδων, πίσω από την Manchester United (3η), την Manchester City (6η), την Arsenal (7η), και την Chelsea (8η). Πρώτη είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, δεύτερη η Barcelona, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν επίσης οι Paris Saint Germain (4η), και Μπάγερν Μονάχου (5η).



O Tim Bridge, ο πιο παλιός μάνατζερ στην εταιρία της Deloitte Football Money League, είπε:

''Παρότι η Liverpool δε μπήκε στους ομίλους του Champions League, κατάφερε να εκμεταλλευτεί την περσινή συμμετοχή της και είχε ικανοποιητικό ποσό εσόδων. Τόσο η Everton όσο και η Liverpool αύξησαν τα έσοδά τους από τις τρεις σημαντικότερες πηγές, τα εισιτήρια στις ημέρες αγώνων, τις διαφημίσεις και τις τηλεοπτικές μεταδόσεις.

''Και οι δύο σύλλογοι έχουν προοπτικές να ανεβούν κι άλλο στη λίστα, τα επόμενα χρόνια.''

Ο καθηγητής Simon Chadwick, απόφοιτος του πανεπιστημίου του Salford, τόνισε με τη σειρά του ότι η παρουσία 9 Αγγλικών συλλόγων στο Top 20 της λίστας, δείχνει τη δυναμική της Premier League.

''Κάποιοι θα αναρωτηθούν αν οι Αγγλικές ομάδες μπορούν να παίξουν στο κορυφαίο επίπεδο εντός αγωνιστικού χώρου, όμως κανείς δεν αμφισβητεί την κυριαρχία τους εκτός αυτού. Οι αλλαγές στην κουλτούρα αυτών των συλλόγων, όπως η μεγαλύτερη αφοσίωση σε θέματα μάρκετινγκ και management, αποφέρει καρπούς.

''Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Premier League και οι ομάδες της μπορούν να ανταγωνιστούν τα κορυφαία αθλητικά πρωταθλήματα. Για όσους ρωτάνε πότε τα έσοδα σε αυτό το πρωτάθλημα θα μειωθούν, δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι αυτό θα συμβεί σύντομα.''


Επιμέλεια: Γιώργος Δρογγίτης




 
Share on Google Plus

About George Drogg

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.