6 σημεία-κλειδιά του Klopp για τη "μάχη" με την Norwich


O Jurgen Klopp μίλησε χθες στο Melwood, στην καθιερωμένη συνέντευξη, για το σημερινό αγώνα με την Norwich City, και αναφέρθηκε στον Adam Lallana, τον Daniel Sturridge, το θέμα της επίτευξης των γκολ, τον Christian Benteke και τους μικρούς παίκτες. Φυσικά, δεν έλειψε η αναφορά στην αντίπαλη ομάδα.
Για τον Adam Lallana...
O Adam Lallana είναι αμφίβολος για τον αυριανό αγώνα της Liverpool ενάντια στην Norwich City.
Ο μέσος έχει προπονηθεί κανονικά, ενόψει του αγώνα, αλλά θα αξιολογηθεί πριν ληφθεί η απόφαση αναφορικά με την συμμετοχή του.
Ο Klopp είπε στην προγραμματισμένη συνέντευξη: "Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν μεγάλα προβλήματα, αλλά θα μπορούσαν να είναι αρκετά μεγάλα, ώστε να αλλάξουμε κάποια προβλήματα".
“Ο Adam Lallana είναι λίγο αμφίβολος. Ήταν εδώ σήμερα, και προπονήθηκε χθες, αλλά φυσιολογική προπόνηση. Είχε ένα μικρό πρόβλημα και θα πρέπει να το δούμε, οπότε πρέπει να περιμένουμε μέχρι την αυριανή μέρα για να δούμε τι θα γίνει.
“Υπήρξε ένα μυϊκό πρόβλημα στον αγώνα με την Manchester United. Μετά, χρειαζόταν λίγο χρόνο για να ανακάμψει, και τώρα πρέπει να δούμε αν έχουμε αρκετό χρόνο να τον επαναφέρουμε.
“Νομίζω πως αυτή η περίπτωση είναι η μοναδική καινούργια. Από τους υπόλοιπους, κανένας δεν έχει επιστρέψει."
Για τον Daniel Sturridge...
Ο Klopp είπε: “Οι τελευταίες 4 μέρες ήταν πολύ καλές, και μπορούσε να κάνει όσα έπρεπε να κάνει. Σε αυτό το σημείο είναι σε καλό δρόμο, αλλά ακόμα χρειάζεται χρόνο. Δε μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό.
“Επομένως, δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο νέο σχετικά με αυτή την κατάσταση - είναι προπόνηση. Αλλά, για να είμαι ειλικρινής, οι 4 τελευταίες μέρες ήταν καλές και εύχομαι να συνεχίσει έτσι τις επόμενες 4 ή 5 μέρες, και τότε θα έχουν περάσει 10 μέρες, που είναι καλύτερες από 2 μόνο.
“Μετά πρέπει να δούμε σε τι σημείο βρίσκεται, και ελπίζω πως θα μπορούμε τότε να αποφασίσουμε αν είναι ώρα γι' αυτόν να επιστρέψει."
Για το ότι πρέπει να σκοράρουν περισσότερο...
Πάντα έλεγα ότι οι ευκαιρίες είναι η μητέρα των γκολ. Πρέπει να δημιουργούμε ευκαιρίες, όσο πιο συχνά το κάνουμε, τόσο πιο εύκολα θα μπορούμε να παίρνουμε τη σωστή απόφαση. Αυτό είναι που δεν κάνουμε τόσο συχνά. Αλλά έτσι περίπου είναι πάντα στο ποδόσφαιρο.
Πρέπει να έχουμε καλύτερη θέα στην μεγάλη περιοχή και στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Μερικές φορές μπορείς να πιέσεις, πρέπει να σουτάρεις, λίγο να πάρει φάλτσο η μπάλα, και γκολ. Είναι τέλειο, αλλά είναι επίσης και λίγο θέμα τύχης, αλλά μερικές φορές πρέπει να το προσπαθήσεις πολύ.
Στην περίπτωσή μας, έχουμε πολλές ευκαιρίες αν είμαστε πιο χαλαροί και έχουμε καλύτερο οπτικό πεδίο, ώστε να δούμε πως υπάρχει ένας παίκτης δίπλα στην μεγάλη περιοχή, που θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα εύκολο γκολ. Αυτές τις περιπτώσεις τις χάνουμε αρκετά συχνά, και αυτή είναι η αλήθεια.
Αλλά ο μόνος τρόπος είναι να συνεχίσουμε, και τώρα τα αγόρια πρέπει να πάρουν αυτές τις αποφάσεις μόνοι τους, και είναι πάντα καλύτερο το να σουτάρεις, από το να μην σουτάρεις, σίγουρα.
Πρέπει να αμύνεσαι πολύ πειθαρχημένα, επειδή αν δεχτείς 2 γκολ, δεν είναι εύκολο να βάλεις 3. Αν παραμείνεις συγκεντρωμένος και πειθαρχημένος, τότε θα βρεις τη στιγμή που θα έχεις ποιότητα, την οποία προφανώς έχουμε, και θα βρεις τη στιγμή όπου τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα. Πάντα κάποιες ομάδες πρέπει να δουλεύουν πιο σκληρά για ένα γκολ από κάποιες άλλες ομάδες σε μια διαφορετική κατάσταση.
Για την Norwich και τις νέες της μεταγραφές…
Φυσικά και είναι ένα μεγάλο παιχνίδι. Έτσι είναι η Premier League. Αν κοιτάξεις τη βαθμολογία και τους 18 βαθμούς, θα πεις ότι δεν είναι τόσο καλοί, αλλά μετά βλέπεις το πως παίζουν και αλλάζεις γνώμη. Είχαν μερικά προβλήματα στην άμυνα, αλλά λιγότερα στην επίθεση. Αλλά είναι πάντα δημιουργικοί, είναι γρήγοροι, όλα όσα χρειάζεσαι.
Δέχονται εύκολα γκολ, αλλά αλλάζουν και εύκολα την κατάσταση, επίσης. Πήραν τον Klose της Wolfsburg. Τον ξέρω, και είναι πολύ καλός αμυντικός. Αυτό θα τους βοηθήσει να αλλάξουν. Πήραν τον σωστό μπακ - είχαν ένα πρόβλημα σε αυτή τη θέση, επειδή ο κεντρικός μπακ έπαιζε τον περισσότερο καιρό σαν φουλ μπακ. Ήξεραν τα προβλήματά τους, και προσπάθησαν να τα λύσουν.
Είμαστε η πρώτη ομάδα που θα παίξει ενάντια στη νέα ομάδα, και όλοι ξέρουν την ποιότητα του Naismith, είναι ένας πάρα πολύ καλός παίκτης. Τον είδα live να παίζει με τη Σκοτία εναντίον της Γερμανίας στο Ντόρτμουντ, ήμουν πραγματικά εντυπωσιασμένος. Είναι πάντα κίνδυνος για κάθε αμυντική γραμμή, οπότε αυτό πρέπει να το γνωρίζουμε.
Όλα θα ήταν σχεδόν τέλεια αν ήμασταν σε όλα τα κύπελλα, με 5-6 περισσότερους βαθμούς αυτό θα ήταν εφικτό, αλλά δεν τα έχουμε αυτά. Νομίζω πως πρέπει να προσπαθήσουμε να μαζέψουμε βαθμούς και θα δούμε από εκεί και πέρα. Η δουλειά μας για αύριο είναι να δούμε πόσο δυνατός μπορεί να γίνει ο αντίπαλος και να δουλέψουμε σκληρά, ώστε κανείς άλλος να μην το δει.
Για τον Benteke…
 Σχετικά με τον Christian, όλοι μπορούν να δουν ότι είχε συμμετοχή στα 2 από τα 3 γκολ του αγώνα με την Exeter. Έδωσε μια πολύ καλή πάσα στο 1ο γκολ, τέλειο παίξιμο, και έπειτα δούλεψε πολύ. Ένας παίκτης με το δικό του όνομα και ιστορία θα μπορούσε να βαρεθεί σε ένα τέτοιο παιχνίδι, αλλά δεν το είδα αυτό από αυτόν. Από άποψη χαρακτήρα, ήταν πραγματικά καλά.
Προσπάθησε μερικές φορές παραπάνω απ' όσο έπρεπε, είχε μια μικρή μάχη με τους μέσους, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό. Παρέμεινε ψύχραιμος και προσπάθησε ξανά και ξανά. Καμιά φορά δεν βγαίνει, αλλά όλοι είδαν πως ξέρει που είναι το γκολ, κι αυτό είναι σημαντικό. Αυτό πρέπει να συνεχίσει να κάνει. Δεν είναι μόνο δική του δουλειά, πρέπει να τον βοηθήσουμε, και μετά λειτουργεί τέλεια φυσικά. Αυτό θέλουμε να γίνεται.
Καταλαβαίνω πως ρωτάτε γιατί δεν σκοράρουμε αρκετά, αλλά έχουμε έναν πολύ καλό στράικερ, κάποιες φορές στον πάγκο, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό. Πρέπει να δούμε πως θα δουλέψει καλύτερα γι' αυτό το συγκεκριμένο παιχνίδι, κι αυτό είναι που κάνουμε.
Για τους νέους παίκτες και τις περισσότερες ευκαιρίες…
Με τους μικρούς παίκτες προφανώς πρέπει να αποφασίσεις αν έχει περισσότερο νόημα να κάθονται στον πάγκο ή να παίζουν στην ομάδα που επιτρέπεται, την U21. Τις περισσότερες φορές πιστεύω πως έχει περισσότερο νόημα να παίζουν ποδόσφαιρο, παρά να το βλέπουν. Πολλοί απ' αυτούς, ήταν στον πάγκο μέχρι τώρα, φυσικά. Είναι καλό γι αυτούς να είναι μαζί μας στις προπονήσεις, αλλά τα σαββατοκύριακα πρέπει να βλέπεις πως είναι.
Δεν μπορείς να μείνεις στον πάγκο μόνο και μόνο επειδή είσαι νέος, ή επειδή έχεις ταλέντο, έχει να κάνει με την κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Πρέπει να σκεφτώ για παράδειγμα αν έχει νόημα ο Ojo να παίζει με την U21. Προφανώς, μετά το γκολ του, τον σκέφτεσαι περισσότερο από άλλους παίκτες, αλλά δεν έπαιξε τόσο πολύ τον τελευταίο μισό χρόνο.
Αλλά σε αυτή την ηλικία, είναι πιο σημαντικό να προπονείσαι και να παίζεις όσο συχνότερα γίνεται. Αυτή είναι η απόφαση που πρέπει να πάρουμε. Είμαι πολύ υπομονετικός με αυτά τα παιδιά, οπότε αν δουλέψουν σκληρά θα βελτιωθούν, και είναι σημαντικό να βελτιωθείς σε βαθμό που να μπορέσεις στο μέλλον να γίνεις παίκτης της Premier League.
Πάντα βλέπεις ταλέντο και καλές στιγμές, αλλά ο αγώνας είναι 95 λεπτά ή και περισσότερο, οπότε πρέπει να τους βοηθήσουμε ώστε να είναι προετοιμασμένοι για ολόκληρη καριέρα. Δε θα τους ξεχάσουμε. Θα μας βοηθήσουν και θα ξεχάσω μετά το όνομά τους, όχι, δεν είμαι τέτοιος. Έλα, δείξε, πήγαινε πίσω και δούλεψε.
Τις περισσότερες φορές, έπρεπε να παλέψουμε για να πάρουμε αποτέλεσμα το τελευταίο 20λεπτο, και δεν είναι εύκολο για έναν νεαρό παίκτη να μπαίνει στον αγώνα, με τόση πίεση. Αν είναι αρκετά καλοί, ωραία, φέρε τους μέσα.

Επιμέλεια: Μαρία Αλεξανδροπούλου
Πηγή: liverpoolfc.com




Share on Google Plus

About Maria Alexandropoulou

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.