28 Φλεβάρη, πάμε Wembley!

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής
Ημιτελικά Λιγκ Καπ (2ος αγώνας)

Έστω κι έτσι, έστω και την ύστατη στιγμή, η Λίβερπουλ κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του Λιγκ Καπ μετά τη νίκη με 6-5 στα πέναλτι επί της Στόουκ (0-1 κ.δ.) χάρη σε δύο σωτήριες αποκρούσεις του Μινιολέ! Κυριακή, 28/2 ο τελικός στο Wembley με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Σίτι.

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους, με τη Γουέστ Χαμ (Σάββατο 30/1, 19:30) για τον Τέταρτο Γύρο του FA Cup.




Πριν τον αγώνα με τη Στόουκ, ο Κλοπ είχε τονίσει τις παγίδες που έκρυβε αυτό το ματς και πόνταρε στη δύναμη της ομάδας, ώστε αυτή να την οδηγήσει στο Wembley.

Έτσι κι έγινε! Δεν έπαιξε καθόλου καλά, δε της βγήκε τίποτα στο ματς, δέχτηκε γκολ-οφσάιντ, δεν έπεισε σε κανένα σημείο ότι ήθελε τη πρόκριση.


Η Στόουκ την πίεσε όσο μπορούσε, ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα (0-1), την οδήγησε στα πέναλτι αλλά, εκείνη τη στιγμή που χρειάζεσαι έναν ήρωα, μίλησε ο Μινιολέ και με δύο κρίσιμες αποκρούσεις, έδωσε το δικαίωμα στον Κλοπ να διεκδικήσει τον πρώτο του τίτλο από τη στιγμή που ήρθε στην ομάδα!


Σημαντική συναισθηματική στιγμή στο 12' της αναμέτρησης, όταν σύσσωμο το Άνφιλντ, άρχισε να χειροκροτεί επί ένα λεπτό στη μνήμη του 11χρόνου Owen McVeigh, του οποίου η καρδιά έπαψε να χτυπάει καθώς έχασε τη μάχη με τη λευχαιμία. Το συγκεκριμένο πανό σηκώθηκε προς τιμήν του.

Το ματς

Οι κόκκινοι ξεκίνησαν αρκετά νωχελικά στο παιχνίδι, δίνοντας χώρο στη Στόουκ, η οποία πατούσε τη περιοχή του Μινιολέ με τα γεμίσματα να είχαν αποδέκτες τις μόνιμες πηγές κινδύνου, Αρναούτοβιτς και Κράουτς.

Τη πρώτη ευκαιρία στο ματς την είχε η Στόουκ με τον Γουόλτερς στο 23' να χάνει μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ καθώς το πλασέ του... έξυσε το αριστερό δοκάρι του Μινιολέ, ενώ στο 34' του μακρινό σουτ του Τσαν κατέληξε άουτ! Αμφότερες πολύ καλές ευκαιρίες!

Η Λίβερπουλ είχε πάρει τα ηνία του παιχνιδιού, ενίοτε όμως, απλώς... πουλούσε τη μπάλα και περίμενε στα καρέ της τη Στόουκ. Όλα αυτά σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δε μπορούσε να δημιουργήσει μια καθαρή φάση για γκολ.


Αυτή την αδυναμία εκμεταλλεύτηκε η Στόουκ λοιπόν. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ενώ η κόκκινη άμυνα είχε πέσει σε... λήθαργο, ο Μπόγιαν πάτησε περιοχή και έβγαλε πάσα πάρε-βάλε στον Αρναούτοβιτς, ο οποίος από κοντά νίκησε τον Μινιολέ για το 0-1, παγώνοντας το Άνφιλντ. Ο Αρναούτοβιτς όμως, ήταν σε προφανή θέση οφσάιντ, και το γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει (αν και το άξιζε μέχρι εκείνη τη στιγμή η ομάδα του Χιους).

Αυτό το γκολ-μαχαιριά που κόβει τα πόδια σε οποιαδήποτε ομάδα όταν το δέχεται στα τελειώματα του ημιχρόνου, δεν έδειξε να επηρεάζει τους κόκκινους στο ξεκίνημα της επανάληψης, οι οποίοι, μάλιστα, είχαν και δοκάρι στο 48' με τον Φιρμίνο!


Η Στόουκ ισορρόπησε άμεσα και έφτασε αρκετές φορές στα καρέ του Μινιολέ ενώ ο Φλάναγκαν (στη πρώτη του συμμετοχή ως βασικός από τον σοβαρό τραυματισμό του) λίγο έλειψε στο 75' να ισοφαρίσει για τη Λίβερπουλ όταν ο Μορένο έκανε τη σέντρα, η μπάλα πέρασε από τον Μπεντέκε αλλά ο νεαρός έκανε λάθος κοντρόλ και χάθηκε έτσι η σπουδαία ευκαιρία για τους κόκκινους.

Αλλαγές ο Κλοπ, αλλαγές κι ο Χιουζ, τίποτα δεν άλλαξε. Η Στόουκ είχε ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα και με το 0-1, το παιχνίδι οδηγήθηκε στη παράταση.


Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν πολύ κοντά στο 0-2 όταν ο Φαν Χίνκελ κόντεψε να παγώσει... οριστικά το Άνφιλντ αλλά η προσπάθειά του κατέληξε στο αριστερό δοκάρι του Μινιολέ. Πέραν αυτής της τεράστιας ευκαιρίας της Στόουκ, δεν υπήρξε κάποια άλλη μεγάλη φάση στη διάρκεια της παράτασης, εκτός από γεμίσματα και μακρινά... ψόφια σουτ των παικτών της Λίβερπουλ.


Η Στόουκ έπαιρνε αυτό που ήθελε. Δημιούργησε φάσεις, σκόραρε και κράτησε το μηδέν στα μετόπισθεν. Όλα οδηγήθηκαν, μοιραία, στη ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι, εκεί όπου σε ήρωα για τους κόκκινους εξελίχτηκε ο Μινιολέ, ο οποίος απέκρουσε δύο πέναλτι, ο Άλεν ευστόχησε στο τελευταίο κι έστειλε τη Λίβερπουλ στον τελικό της 28ης Φεβρουαρίου στο Wembley!
Τα πέναλτι του αγώνα
 Στόουκ: Γουόλτερς 0-1 
Λίβερπουλ: Λαλάνα 1-1
Στόουκ: Κράουτς... απόκρουση του Μινιολέ 1-1 
Λίβερπουλ: Τσαν... η μπάλα στο δοκάρι 1-1 
Στόουκ: Γουίλαν 1-2  
Λίβερπουλ: Μπεντέκε 2-2  
Στόουκ: Αφελάι 2-3  
Λίβερπουλ: Φιρμίνο 3-3 
Στόουκ: Σακίρι 3-4  
Λίβερπουλ: Μίλνερ 4-4 
Στόουκ: Φαν Χίνκελ 4-5  
Λίβερπουλ: Λούκας 5-5  
Στόουκ: Μουνιέσα... απόκρουση του Μινιολέ 5-5  
Λίβερπουλ: Άλεν 6-5

Σχόλιο


Η Στόουκ πήγε στο Άνφιλντ για να πάρει (και όχι να κλέψει) τη πρόκριση. Η ομάδα του Χιουζ ήταν τόσο κοντά στο έπος αλλά λίγο η ατυχία, λίγο... ο Μινιολέ της χάλασε τα σχέδια κι έτσι η Λίβερπουλ, έστω και με αυτόν τον αγχωτικό τρόπο, θα είναι στον τελικό του Wembley!

Οι συνθέσεις

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Σακό, Τουρέ (Άλεν 85'), Φλάναγκαν (Άιμπ 107'), Μορένο, Τσαν, Λούκας, Χέντερσον (Μπεντέκε 59'), Μίλνερ, Φιρμίνο, Λαλάνα
Στόουκ: Μπάτλαντ, Βαλσάϊντ, Τζόνσον, Μουνιέσα, Πιέτερς, Γουίλιαν, Γουόλτερς, Αφελάι, Μπόγιαν, Αρναούτοβιτς, Κράουτς

The Reds are here and the home dressing room is set...
Posted by Liverpool FC on Tuesday, 26 January 2016

Congratulations, James Milner.
Posted by Liverpool FC on Tuesday, 26 January 2016

YNWA, Owen.
Posted by Liverpool FC on Tuesday, 26 January 2016

YES! Wembley here we come!
Posted by Liverpool FC on Tuesday, 26 January 2016

What it meant to go to Wembley Stadium! Come on!!
Posted by Liverpool FC on Tuesday, 26 January 2016

Wembley here we come !!! #YNWA #LFC #Liverpool 
Posted by Mamadou Sakho on Tuesday, 26 January 2016


Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Simon Mignolet (@22mignolet22) στις


We can but imagine the scenes in our home dressing room tonight, Simon Mignolet...
Posted by Liverpool FC on Tuesday, 26 January 2016

Que sera, sera...
Posted by Liverpool FC on Tuesday, 26 January 2016

"Joe Allen... can he be a hero?" Listen to our unashamedly biased Match in a Minute commentary...
Posted by Liverpool FC on Tuesday, 26 January 2016

Klopp on a potential Merseyside Derby Final is interesting, but his interview sign-off is even better! More here: http://skysports.tv/m3PoIR
Posted by Sky Sports on Tuesday, 26 January 2016
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.