O Klopp για το Wembley, τα πέναλτυ, και γιατί ήταν καθισμένος



O Jürgen Klopp αναφέρθηκε στη νίκη της Liverpool μέσω της διαδικασίας των πέναλτυ, στα πλαίσια της ημιτελικής φάσης του Capital One Cup, στη συνέντευξη που έδωσε μετά τον αγώνα της Τρίτης. Διαβάστε παρακάτω τι είπε ο προπονητής, μετά την εξασφάλιση του εισιτηρίου για τον τελικό στο Wembley.
O Klopp για το ότι φτάσαμε στον τελικό του Capital One Cup
Είμαι ικανοποιημένος, αλλά δε μπορείτε να φανταστείτε πόσο μη σημαντικό είναι το ότι είμαι στον πρώτο μου τελικό κυπέλλου και τέτοια πράγματα - δεν έχει σημασία αυτό. Είμαι πραγματικά ευτυχισμένος που είμαι σε ένα τελικό κυπέλλου για τους παίκτες μου, επειδή το αξίζουν, καθώς τόσα πολλά πράγματα έχουν συμβεί τις τελευταίες βδομάδες, το πώς τα έχουμε πάει σε αυτή τη διοργάνωση, πώς ήταν το παιχνίδι απόψε, και το είδος του γκολ που δεχτήκαμε σήμερα. Μείναμε στο παιχνίδι, και μάθαμε μέσα στο παιχνίδι πώς να καλυτερεύσουμε. Το πρώτο ημίχρονο δεν ήταν τόσο καλό. Μίλησα για το αλλαγμένο στυλ της Στόουκ, αλλά νομίζω πως γύρισαν πίσω για ένα παιχνίδι! Ήταν πραγματικά δύσκολο για εμάς. Τα πήγαμε πολύ καλά απόψε, δεδομένων των συνθηκών. Είδατε μια πολύ καλή αντίδραση απ' τα παιδιά. Μετά, δεχτήκαμε το γκολ - ημίχρονο, και όλοι μας έλεγαν ότι ήταν "διπλό οφφσάιντ" - και μετά βγήκαμε στον αγωνιστικό χώρο και έπρεπε να παίξουμε καλύτερα. Στο δεύτερο ημίχρονο τα πήγαμε καλύτερα. Παλέψαμε δυνατά και είχαμε λίγη τύχη στα πέναλτυ. Τώρα είμαστε στον τελικό - αυτό είναι τέλειο!

Ο Klopp για το νικητήριο πέναλτυ του Joe Allen
Είχαμε αποφασίσει από πριν μόνο τις 5 πρώτες εκτελέσεις, αλλά αναγνωρίσαμε ότι ο Joe έπρεπε πραγματικά να εκτελέσει. Είχαμε ήδη 5, αλλά δεν υπήρχε στην πραγματικότητα απόφαση - πήρε την μπάλα (o Allen), όχι μόνο εξαιτίας του γκολ με την Άρσεναλ. Είναι ένα πολύ, πολύ καλό παιδί, και δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα για τους παίκτες όταν είναι σε καλή φόρμα (στην οποία είναι, προφανώς), αλλά δεν παίζουν εξαρχής, ή σε παιχνίδια σαν αυτό. Ήρθε, είναι ένας πολύ καλός χαρακτήρας, και τα πήγε καλά. Μας έδωσε το αποτέλεσμα.

Ο Klopp για τις ηρωικές αποκρούσεις του Simon Mignolet
Μέχρι τώρα, δεν είχα δει ούτε ένα πέναλτυ, για να είμαι ειλικρινής - ήμουν πίσω από το τείχος που είχαν χτίσει οι παίκτες μου μπροστά μου. Τα πήγε καλά, ήταν αρκετά δύσκολο καθώς είχαμε 500 μακρινές μπαλιές μέσα στην περιοχή και δεν μπορούσε να βγαίνει έξω γι αυτές όλη την ώρα. Μπορούσες να δεις την κατάσταση τριγύρω, εμείς όλοι καθόμασταν στις ζεστές θέσεις μας λέγοντας "Έλα, κάνε κάτι", αλλά δεν είναι εύκολο - ο Κράουτς μπροστά σου. Δεν είναι η ευκολότερη δουλειά, αλλά τα πήγε εξαιρετικά απόψε. Τα πήγαμε, σαν ομάδα, πολύ καλά. Είχαμε καλή αντίδραση, ειδικά μετά το γκολ. Παίξαμε ποδόσφαιρο μετά από 110 λεπτά, κάναμε πάσες - προσπαθήσαμε να κάνουμε πάσες και αυτό ήταν το καλό. Ξέραμε ότι θα κουράζονταν όλο και περισσότερο, γιατί επένδυσαν πολύ, και μπορούσαμε να παίξουμε με πάσες. Στο τέλος, δεν πήραμε την σωστή απόφαση στο τελευταίο 3ο, χάσαμε την συγκέντρωσή μας, και θέλαμε να τελειώσουμε με ένα σουτ από τα 25 μέτρα. Παίξαμε τρομερά κάποιες στιγμές, πασάραμε πολύ καλά, και μετά είχαμε την μπάλα 25 μέτρα από το γκολ και σουτάραμε πάνω από το δοκάρι. Δεν είναι ποτέ, ποτέ, ποτέ εύκολο να φτάσεις στον τελικό - είναι πάντα μια μάχη, όπως ακριβώς πρέπει να είναι, γιατί είναι κάτι πολύ σημαντικό. Αν έχεις την ευκαιρία, πρέπει να παλέψεις γι' αυτό. Αυτό έκαναν τα παιδιά, επομένως είμαι πολύ ευχαριστημένος μαζί τους.

Ο Klopp για το τι θα σημαίνει για την ομάδα να κερδίσει ένα τρόπαιο…
Είναι πολύ σημαντικό, και φυσικά το είδα στα πρόσωπα των παιδιών. Αλλά αυτή τη στιγμή, δεν πρέπει να μιλάμε πολύ γι' αυτό. Το να είσαι στον τελικό είναι πολύ ωραίο - είναι η μόνη πιθανότητα που θα έχεις για να κερδίσεις τον τελικό - αλλά στο τέλος δεν έχει να κάνει με το να κερδίσεις. Δεν πρέπει να κάνουμε πολύ μεγάλη την πίεση, επειδή είναι μόνο μια ευκαιρία. Αν το κερδίσουμε, όλοι θα το θυμούνται σε 200 χρόνια, αν όχι, σε μερικές βδομάδες θα έχει ξεχαστεί. Οπότε, πήγαινε στον τελικό, απόλαυσε το παιχνίδι, απόλαυσε την ατμόσφαιρα, και κάνε ένα μεγάλο παιχνίδι. Δώσε τον καλύτερό σου εαυτό, αυτό είναι το ζήτημα. Μην αρχίσεις να σκέφτεσαι από τώρα, 4 βδομάδες πριν τον τελικό, τι θα σημαίνει για μένα. Δεν είναι σημαντικό. Παίξε το παιχνίδι, κάνε ό,τι μπορεί, και μετά αν θες να σκεφτείς, μπορείς να αρχίσεις να σκέφτεσαι το τι σημαίνει. Πρέπει να είσαι ανταγωνιστικός στον τελικό και να μην αισθάνεσαι πολύ την πίεση. Αυτό είναι σημαντικό. Πήγαινε εκεί, κάνε το καλύτερο που μπορείς. Αν κερδίσουμε, θα δούμε τι σημαίνει για εμάς. Είναι για την ομάδα και το κοινό. Ήταν τόσο ιδιαίτερο απόψε, και φαινόταν πως ήταν ένα πραγματικά μεγάλο παιχνίδι για όλους. Πρέπει να το εκλάβουμε ως μια πραγματική ευκαιρία, αυτό είναι.

Ο Klopp για το γιατί δεν είδε τα πέναλτυ…

Ήταν ένας συνδυασμός. Συνήθως θέλω να βλέπω, αλλά η πρώτη σειρά των φανς δεν μπορούσε να δει τίποτα. Δε μπορώ να είμαι γονατιστός για 50 λεπτά - είχα ένα πρόβλημα πριν 20 χρόνια και ακόμα δεν έχει επανέλθει στο 100%. Γι' αυτό έκατσα σε μια καρέκλα και δε μπορούσες να δεις τίποτα. Και ήταν ωραίο συναίσθημα, για να είμαι ειλικρινής, το να βλέπω μόνο το κοινό. Στο τέλος, κερδίσαμε χωρίς να βλέπω, κι αυτό ήταν καλό.

Επιμέλεια: Μαρία Αλεξανδροπούλου
Πηγή: liverpoolfc.com
Share on Google Plus

About Maria Alexandropoulou

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.