Κλοπ: "Αξίζαμε τον βαθμό σε ένα απίστευτο παιχνίδι!"

Η Λίβερπουλ κατάφερε να πάρει έναν πολύτιμο βαθμό απέναντι στην Άρσεναλ στο Άνφιλντ, όταν ο Τζο Άλλεν με δυνατό σουτ νίκησε τον Τσεχ στο 90' για το τελικό 3-3 σε ένα απολαυστικό παιχνίδι!

Κατά τη διάρκεια αυτού, η Λίβερπουλ κατάφερε να πάρει δις το προβάδισμα αλλά τελικά στις αρχές του δεύτερου μέρους βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ χάρη σε γκολ του Ζιρού. Η λύτρωση ήρθε δίκαια προς το τέλος του ματς, όταν ο Χέντερσον έβγαλε βαθιά μπαλιά για τον Μπεντέκε, που πήδηξε ψηλότερα για να βρει στην κίνηση τον Άλλεν που σκόραρε!

Αναφερόμενος στο ματς, ο Γιούργκεν Κλοπ είπε: "Ήταν ένα σπουδαίο ποδοσφαιρικό παιχνίδι, όπως θα έπρεπε να είναι. Είμαι βέβαιος πως ο κόσμος θα μιλάει για αυτό το ματς, όχι για πολύ αφού ακολουθεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως δεν θα ξεχαστεί εύκολα."

"Το ξεκίνημα ήταν πολύ καλό. Όχι τέλειο, αλλά όχι πολύ μακριά από το τέλειο καθώς ξέραμε πως παίζουν και στην αρχή ήμασταν καλύτεροι, παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο. Πετύχαμε το πρώτο μας γκολ, το επιδιώξαμε. Στο σουτ του Εμρέ η μπάλα βρέθηκε στην περιοχή και ο Τσεχ δεν μπορούσε να δει, καθώς ήταν πολλά πόδια μπροστά του. Ο Φιρμίνο ήταν γρήγορος, ιδίως στην σκέψη, και πέτυχε το γκολ."

"Πρέπει να δουλέψουμε την αμυντική μας λειτουργία στα στημένα. Είναι εύκολο να το λες, όμως πρέπει να το κάνουμε και θα το κάνουμε. Θα το αναλύσουμε και θα το κάνουμε καλύτερα."

"Πετύχαμε ένα πανέμορφο δεύτερο γκολ και σταθήκαμε στο παιχνίδι. Δεν αιφνιδιαστήκαμε από το γκολ της Άρσεναλ και καταφέραμε να ξανασκοράρουμε και να ξαναμπούμε στο παιχνίδι."

"Μετά χάσαμε λίγο τον έλεγχο και ιδίως στο δεύτερο γκολ, καθώς ο Ζιρού βρισκόταν κάτω για λίγο μετά από ένα μαρκάρισμα και εμείς σταματήσαμε για λίγο το παιχνίδι, αλλά αυτό συνεχίστηκε και τελικά δεχθήκαμε ένα εύκολο γκολ. Χάσαμε τον έλεγχο, χάναμε εύκολα την μπάλα. Είναι δυνατοί στις αντεπιθέσεις, όλοι το ξέρουν αυτό, οπότε έπρεπε να αμυνθούμε."

"Στο δεύτερο μέρος ξαναμπήκαμε καλά στο ματς - ήταν λίγο πιο ανοιχτό, όμως μπήκαμε σε αυτό. Τελικά, ήταν καταπληκτικό από πλευράς Ζιρού το γκολ, όμως στην αρχή έπρεπε να αμυνθούμε καλύτερα - δεν ήταν πολύ δύσκολο. Πρέπει να μένουμε συγκεντρωμένοι σε καταστάσεις σαν και αυτήν."

"Μετά θες και λίγη τύχη και την είχαμε. Κάναμε αλλαγές και ήταν μια καταπληκτική μπαλιά για τον Κρίστιαν, μια τέλεια κεφαλιά και ένα τέλειο τελείωμα. Θεωρώ πως ήταν μια δικαιότατη ισοπαλία σε ένα φαντασμαγορικό παιχνίδι."

Έχοντας επιλέξει μια πολύ νεανική εντεκάδα για το παιχνίδι του FA Cup απέναντι στην Έξετερ, ο Κλοπ έκανε πολλές αλλαγές για το ντέρμπι που ακολουθούσε. Ο Φιρμίνο ήταν αυτός που ξεχώρισε από τις επιλογές του Γερμανού, όμως ο ίδιος φάνηκε ικανοποιημένος από όλους τους παίχτες του.

Στην αρχή είπε για τον Φιρμίνο: "Θα μπορούσα να μιλάω μισή ώρα για αυτό, αλλά για να είμαι ειλικρινής αυτό θα έπρεπε να είναι φυσιολογικό, γιατί ξέρω πόσο καλός είναι. Όταν είσαι τόσο καλός πρέπει να το δείχνεις και απόψε το έδειξε."

"Είναι πολύ σημαντικό για εμάς, διότι για 95 λεπτά σκεφτόταν να παίζει σε πολλές διαφορετικές θέσεις και σε όλες ήταν πολύ καλός. Πέτυχε δυο τέλεια γκολ - το πρώτο ήταν πολύ ωραίο, το δεύτερο φανταστικό, εκπληκτικό...ό,τι μπορείς να πεις. Έκανε πολύ καλό ματς, αλλά δεν ήταν ο μόνος."

"Αν πρέπει να μιλήσουμε για σπουδαίες εμφανίσεις...Κόλο Τουρέ! Πρέπει να δείξω κάτι παραπάνω από τον σεβασμό μου γιατί δεν είναι εύκολο και τα πήγε τέλεια, όπως και πολλοί άλλοι. Το είδατε."

"Μπορώ να μιλήσω για έλλειψη συγκέντρωσης, πράγμα που ισχύει και το είδατε, αλλά υπήρχαν διαφορετικές ιστορίες πίσω από αυτήν την έλλειψη συγκέντρωσης. Ο Μίλνερ είχε πρόβλημα με την κνήμη μέχρι πριν μιάμιση βδομάδα και δεν είχε ρυθμό. Ο Χέντο προφανώς δεν μπορεί να έχει ρυθμό."

"Τέλειες στιγμές, τέλειες στιγμές και μετά χάνεις λίγο το παιχνίδι - αλλά αυτό είναι φυσιολογικό σε αυτή την περίπτωση. Το να παίζεις απέναντι στην Άρσεναλ δεν είναι εύκολο και προσπάθησαν τα πάντα - πραγματικά τα πάντα- και πηγαίναμε καλά και ήμουν ικανοποιημένος για αυτό."

"Όταν όμως θες να νικήσεις την Άρσεναλ - και θέλαμε να την νικήσουμε- δεν μπορείς να έχεις αυτή την έλλειψη συγκέντρωσης. Αυτό είναι, προχωράμε!"

"Ήταν ένας ποδοσφαιρικός αγώνας. Καμιά φορά χαίρεσαι να βλέπεις ισοπαλίες και αυτή ήταν μια από εκείνες τις φορές. Τώρα έχει ξεκούραση και στη συνέχεια το ίδιο, ή ακόμα καλύτερο, απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ."

Όταν το παιχνίδι έφτανε προς το τέλος, ο Γιούργκεν Κλοπ πέρασε το νέο απόκτημα της ομάδας Στίβεν Κόκερ ως επιθετικό και είχε την πρώτη του συμμετοχή με τα κόκκινα.

"Πίστευα πως ήταν καλή ιδέα, αλλά μετά το γκολ προσπάθησε να μείνει μπροστά ως επιθετικός και έπρεπε να βάλουμε μεγάλες φωνές για να αλλάξουμε τις τακτικές μας. Κέρδισε τρεις ή τέσσερις κεφαλιές, σημαντικές κεφαλιές για εμάς, οπότε ήταν μια καλή αλλαγή και για αυτόν ένα καλό ντεμπούτο."


Επιμέλεια: Απόστολος Παπανικολόπουλος
Πηγή: liverpoolfc.com      
Share on Google Plus

About Tolis Papanikolopoulos

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.