Klopp: ''Τα ντέρμπι είναι το αλάτι στη σούπα μου''

Ο Jurgen Klopp, καθώς προετοιμάζεται για το πρώτο του ματς απέναντι στη Manchester United, δεν έκρυψε τα ιδιαίτερα συναισθήματα που έχει κατά τη διάρκεια των ντέρμπι.


Στη συνέντευξη τύπου ενόψει του αγώνα στο Anfield, ο Γερμανός μίλησε για τη φόρμα της Manchester United, τη σημαντικότητα του ντέρμπι, τον Luis Van Gaal, αλλά και για το τι επιβάλλεται να πετύχει η Liverpool την Κυριακή.

Στα highlights της συνέντευξης, ο Klopp ρωτήθηκε για:

Tη φόρμα της United...

''Δεν γνωρίζω πολλά για το τι κάνουν τις τελευταίες εβδομάδες. Είδα τον αγώνα τους πριν μια βδομάδα και φυσικά άκουσα ότι το ματς με τη Newcastle ήταν διαφορετικό. Δε με ενδιαφέρουν όμως αυτές οι ιστορίες. Ο Luis Van Gaal είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους προπονητές στον κόσμο, με πολλά τρόπαια -όχι μόνο στη Γερμανία-. Το παιχνίδι των ομάδων του είναι ξεχωριστό και πρέπει να σεβαστείς τη δουλειά του. Με τη Newcastle ήταν διαφορετικό ματς για αυτούς. Δείξανε ένα καλό πρόσωπο. Εμείς όμως πρέπει να δούμε τι έκαναν στα τελευταία 3 παιχνίδια τους, όχι στα τελευταία 10, γιατί τότε ήταν διαφορετική ομάδα. Πρέπει να δούμε τι άλλαξαν για να παίξουν καλό ποδόσφαιρο και να προετοιμαστούμε για αυτό, φτιάχνοντας το δικό μας πλάνο.''

Για τη σημαντικότητα του ντέρμπι...

''Το Liverpool-Manchester United μοιάζει με το Dortmund-Schalke. Όλη τη χρονιά μπορείς να παίζεις όπως θες, όμως εδώ όλα αλλάζουν και πρέπει να είσαι έτοιμος και να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό. Φυσικά έχει και βαθμολογική σημασία. Και οι δύο ομάδες είναι κοντά στη βαθμολογία και θέλουν βαθμούς για να πλησιάσουν στις πρώτες θέσεις. Αλλά ακόμη και αν τους περνάγαμε για 20 βαθμούς, θα ήταν πολύ σημαντικό παιχνίδι. Αγαπώ τα ντέρμπι και έτσι τα καταλαβαίνω. Είναι σαν το αλάτι στη σούπα μου, τα ματς που πρέπει να παίξεις καλύτερα από ποτέ.''

Για το τι επιβάλλεται να κάνει η Liverpool απέναντι στη United...

''Σε αυτά τα ματς υπάρχει κίνητρο να κάνεις περισσότερα πράγματα. Πρέπει να έχουμε ισορροπία, όχι μόνο την Κυριακή, αλλά κάθε μέρα. Είναι το πιο σημαντικό πράγμα στο ποδόσφαιρο. Πάντα πρέπει να έχεις καλό τάιμινγκ και να κάνεις πράγματα στο σωστό χρόνο. Αν δε τα κάνεις αυτά, τότε πρέπει να τρέξεις. Αυτά τα λάθη διορθώνονται μόνο με τα πόδια. Αλλά δε χρειάζεται μόνο τρέξιμο για να κερδίσεις την Manchester United. Έχουν εκπληκτικούς παίκτες και πρέπει να κάνουμε τα πάντα σωστά. Έχουμε δύο μέρες ακόμα για να προετοιμαστούμε καλά και αυτό θα κάνουμε.''

Για τον ''LVG''...

''Ο Luis Van Gaal και εγώ είμαστε διαφορετικοί, αλλά αυτό είναι εντάξει. Είμαι διαφορετικός με όλους σας σε αυτό το δωμάτιο. Δε τον γνωρίζω πολύ καλά, αλλά είχαμε κάποια παιχνίδια με πολύ ένταση, αυτό είναι σίγουρο. Και οι δύο θέλουμε να είμαστε επιτυχημένοι και δουλεύουμε σκληρά για αυτό. Έχουμε διαφορετικές απόψεις για το ποδόσφαιρο, δε λέω ότι εγώ έχω τις σωστές, απλά έχω διαφορετικές. Αυτός είναι πιο έμπειρος, κι εγώ είμαι λίγο πιο παθιασμένος στον πάγκο. Πρέπει και οι δύο να εμπιστευτούμε τους παίκτες μας.''


Παράλληλα, ο προπονητής της Liverpool έκλεισε 100 μέρες στο σύλλογο, 100 μέρες γεμάτες ελπίδα και χαρά για τον λαό του Anfield, που στο πρόσωπο του Γερμανού βλέπει τον άνθρωπο που θα επιστρέψει τους ''κόκκινους'' στην κορυφή.

''Δεν είναι η ώρα να σκεφτόμαστε τέτοια πράγματα. Σε δύο μέρες παίζουμε με την Manchester United και θέλουμε να μετατρέψουμε μια καλή αρχή σε μια ακόμα καλύτερη.

''Οι στιγμές μου στο σύλλογο μέχρι στιγμής είναι γεμάτες ένταση. Θα μπορούσαμε να είχαμε πάει καλύτερα, αλλά και χειρότερα. Πολλές μεγάλες στιγμές, αρκετές καλές και λίγες κακές. Στη ζωή και στο ποδόσφαιρο έτσι είναι τα πράγματα και πρέπει να συνεχίσουμε.

''Το καλό ποδόσφαιρο είναι σημαντικό, όμως πλέον παίζουμε για τα αποτελέσματα. Νομίζω ότι ο καθένας μπορεί να το δει αυτό. Προσπαθούμε να βελτιωθούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται.

''Βέβαια, είμαι ένας φίλος του ποδοσφαίρου και ως φίλος του αθλήματος, το πρώτο πράγμα που θέλω είναι αυτό να με διασκεδάσει. Αυτό δεν είναι πάντα εφικτό και μερικές φορές βλέπω ποδόσφαιρο για άλλους λόγους, όμως νομίζω ότι είναι από τα σημαντικότερα πράγματα στο χώρο.

''Πρέπει να παίζεις ποδόσφαιρο που ο κόσμος θα συζητάει. Το 3-3 με την Arsenal δε μου άρεσε σαν σκορ, όμως σίγουρα ο κόσμος το διασκέδασε. Υπήρξαν πολλές φάσεις και γκολ, και αυτό είναι το ωραίο με το άθλημα.

''Αγαπάω το ποδόσφαιρο για τις στιγμές που προσφέρει. Όχι μόνο για τα γκολ. Μερικές φορές μπορεί να είναι μια κεφαλιά, ένα μαρκάρισμα ή η ατμόσφαιρα στο γήπεδο που θα μου αρέσει. Αυτά αγαπάω στο ποδόσφαιρο και δουλειά μας είναι να διασκεδάζουμε τους οπαδούς μας.''


Επιμέλεια: Γιώργος Δρογγίτης
 
Share on Google Plus

About George Drogg

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.