Μινιολέ: Αναλαμβάνω την ευθύνη που μου δίνει το νέο συμβόλαιο!

Γεμάτος αυτοπεποίθηση και διάθεση να αναλάβει την ευθύνη που το δίνει το νέο συμβόλαιό του με την ομάδα, εμφανίστηκε στις δηλώσεις του μετά τις ανακοινώσεις της ανανέωσης ο Σιμόν Μινιολέ.

Μέχρι τώρα ο 27χρονος Βέλγος μετράει 122 εμφανίσεις ενώ μέσα στο 2015 κράτησε την εστία του ανέπαφη περισσότερες φορές από οποιονδήποτε άλλον τερματοφύλακα στην Πρέμιερ Λιγκ!

Ο Βέλγος είναι διατεθειμένος να βελτιωθεί πολύ και να παίξει κυρίαρχο ρόλο στη νέα Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ.

Αναλυτικά η συνέντευξή του όπως την έδωσε στο LFCTV:

Συγχαρητήρια για το νέο πολυετές συμβόλαιο - πόσο ευχαριστημένος είσαι με την ολοκλήρωση του ντιλ;



Είναι εκπληκτικό και θέλω να ευχαριστήσω τον σύλλογο για την πίστη του σε μένα. Είμαι χαρούμενος που μπορώ να βρίσκομαι στο Άνφιλντ και να είμαι κομμάτι της Λίβερπουλ για πολύ καιρό ακόμη. Χαίρομαι που το μέλλον μου είναι εδώ.

Γιατί είναι αυτό το κατάλληλο μέρος για σένα;

Από την ημέρα που έφτασα εδώ κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση. Επίσης, με τον νέο προπονητή, που έχει πει πολλά καλά λόγια για μένα - όχι μόνο σε μένα προσωπικά αλλά και δημόσια- παίρνω μεγάλη αυτοπεποίθηση από εκείνον. Είμαι εδώ για πολλά χρόνια ακόμη και ας ελπίσουμε ότι όλοι μαζί με την ομάδα και τους οπαδούς θα πετύχουμε ωραία πράγματα. Πρέπει να βελτιωθούμε και να δουλέψουμε. Από την στιγμή που έφτασα, τρία χρόνια πριν, έχω μιλήσει με τον προπονητή τερματοφυλάκων και όλους στο σύλλογο για το τι πρέπει δουλέψουμε. Αυτή η λίστα γίνεται όλο και μικρότερη. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως τώρα που ανανέωσα αυτό θα αλλάξει. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά, να βελτιωνόμαστε και να χτίζουμε προς την σωστή κατεύθυνση.

Τι είναι σημαντικό για σένα τώρα που τελείωσε το θέμα συμβολαίου, να συγκεντρωθείς στο να βελτιωθείς;

Ναι, ακριβώς. Αυτό είναι το κυριότερο. Έμαθα πολλά από τη μέρα που έφτασα εδώ, παίζοντας για ένα μεγάλο κλαμπ όπως η Λίβερπουλ. Όπως είπα, τη μέρα που έφτασα εδώ μιλήσαμε για τα πράγματα που πρέπει να δουλέψουμε και η λίστα μικραίνει. Δουλεύουμε προς την ίδια κατεύθυνση, ώστε να καταφέρουμε να πάμε μπροστά. Αυτό το νέο συμβόλαιο είναι ένα είδος κινήτρου για να συνεχίσω να το κάνω. Δεν θα έλεγα ότι αυτό σημαίνει πως θέλω να δουλέψω ή να πιεστώ παραπάνω γιατί αυτό θα σημαίνει πως τα προηγούμενα χρόνια δεν δούλευα στο εκατό τοις εκατό. Τιποτα δεν έχει αλλάξει πραγματικά. Υπέγραψα το συμβόλαιό μου σήμερα. Το πρωί ήμουν κανονικά στο γυμναστήριο και έτσι θα συνεχίσει να γίνεται και στο μέλλον. 
Πώς έχεις αλλάξει εσύ από την ημέρα που ήρθες εδώ και πώς έχει αλλάξει το κλαμπ από τότε;

Προφανώς ήρθε ο νέος προπονητής και πολλοί παίκτες πήγαν και ήρθαν στην ομάδα. Έχω μάθει πολλά πράγματα. Όταν έρχεσαι σε μια μεγάλη ομάδα, είναι μια ευκαιρία να δεις πόσο μεγάλη θεωρείται σε ολόκληρο τον κόσμο. Επίσης στα παιχνίδια, πρέπει να αλλάξεις λίγο τον τρόπο που παίζεις και κινείσαι. Το να βρίσκεσαι πίσω, να δίνεις εντολές και να είσαι ηγέτης είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που είχα συνηθίσει. Αυτά είναι τα πράγματα που θα συνεχίσω να βελτιώνω. Θα συνεχίσω να δίνω το καλύτερό μου. Ξέρω που μπορώ να βελτιωθώ και να γίνω καλύτερος. Τώρα θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε καθημερινά στην προπόνηση και στα παιχνίδια θα το κάνουμε. Ξέρω πως το νέο συμβόλαιο συνεπάγεται μεγάλη ευθύνη. Μεγαλώνω και μπαίνω σιγά σιγά στα χρόνια στα οποία λένε "ο τερματοφύλακας είναι στα καλύτερά του". Ξέρω πως με το νέο πολυετές συμβόλαιο, παίρνεις μεγαλύτερη ευθύνη - και θέλω να αναλάβω αυτόν τον ρόλο γιατί είμαι χαρακτήρας που θέλω να είμαι ηγέτης, να μιλάω στα αποδυτήρια και να βοηθώ την άμυνα. Είναι ένα κίνητρο για να δουλέψω πιο σκληρά, να δίνω εντολές και να ηγούμαι όποτε η ομάδα με χρειάζεται. Θα προσπαθήσω να δουλέψω σκληρά με τον προπονητή τερματοφυλάκων και το υπόλοιπο επιτελείο, που βρίσκονται πίσω μου και μου έδωσαν αυτοπεποίθηση με το νέο συμβόλαιο. Θέλω να τους ευχαριστήσω για αυτό - αλλά δεν μπορείς να το κάνεις με τα λόγια αυτό, αλλά με τις εμφανίσεις σου στο γήπεδο. Και αυτό θα προσπαθήσω να κάνω.

Μίλησες για την προσαρμογή όταν ήρθες εδώ, το μέγεθος της ομάδας και την πίεση και ευθύνη που αυτό φέρνει. Έπρεπε να το διαχειριστείς αυτό και να αναπτυχθείς. Τώρα νιώθεις ότι μπορείς εσύ να βοηθήσεις άλλους παίκτες να προσαρμοστούν στο μέγεθος της ομάδας;

Ναι, αυτή τη σεζόν δυο Βέλγοι ήρθαν στην ομάδα και τους βοήθησα να εγκατασταθούν. Τους βοήθησα να γίνουν κομμάτι της Λίβερπουλ. Μεγαλώνω μέρα με τη μέρα και γίνομαι πιο έμπειρος, μπορώ να βοηθήσω τα νέα παιδιά σε τέτοιου είδους καταστάσεις. Η ανανέωση του συμβολαίου το κάνει αυτό ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη από ότι ήταν πριν - πρέπει να το πάρεις και να το αγκαλιάσεις και να το χρησιμοποιήσεις καλύτερα προς όλη την ομάδα. 

Αναφέρθηκες στον Γιούργκεν Κλοπ και στα καλά λόγια και την στήριξή του για σένα. Πόσο μεγάλη διαφορά κάνει σε έναν τερματοφύλακα, ή σε οποιονδήποτε παίκτη, όταν έχεις έναν προπονητή τόσο αμετάπειστο στο να σε στηρίζει;

Ειδικά ένας τερματοφύλακας, νιώθει μεγάλη αυτοπεποίθηση από όλα τα μέλη του τεχνικού επιτελείου και της ομάδας. Γιατί σε αυτή τη θέση χρειάζεσαι ανθρώπους από πίσω σου και χρειάζεται να πιστεύουν σε σένα εκατό τοις εκατό, για να μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου όσο καλύτερα γίνεται. Αισθάνομαι αυτή την αυτοπεποίθηση από όλους το Μέλγουντ. Έχω δουλέψει πολύ με τον Τζον Άχτενμπεργκ, τον προπονητή τερματοφυλάκων, και όπως είπα η λίστα που είχαμε φτιάξει μικραίνει. Κοιτάξαμε όλα τα πράγματα που έπρεπε να δουλέψουμε και έτσι θα μείνουν. Κάθε μέρα στην προπόνηση, θα κοιτάξουμε να δουλέψουμε τα πράγματα τα οποία πρέπει να βελτιώσουμε και να διατηρήσουμε αυτά που έχουμε ήδη. Θα κάνουμε αυτή τη δουλειά από αύριο και συνέχεια, όπως εγώ - θα βάλουμε το κεφάλι κάτω, θα κρατήσουμε τα πόδια μας στο έδαφος και θα δουλέψουμε όσο πιο σκληρά μπορούμε.


Είναι μια μοναδική θέση γιατί μια ομάδα έχει μόνο έναν τερματοφύλακα. Ο Άνταμ Μπόγκνταν είναι εδώ, ο Ντάνι Γουόρντ επέστρεψε - δουλεύετε στο να ωθείτε ο ένας να βοηθάει τον άλλο να γίνει καλύτερος;

Φυσικά, είμαστε μια μικρή ενότητα και πρέπει να κρατήσουμε ο ένας τον άλλο έτοιμο. Μόνο ένας μπορεί να παίζει κι έτσι ο άλλος που μένει εκτός θα είναι απογοητευμένος. Θα το κοιτάξω αυτό και θα προσπαθήσω να γίνω ο καλύτερος που μπορώ. Κάθε φορά που έχω την ευκαιρία να αγωνίζομαι ή να προπονούμαι, θα σπρώξω τον εαυτό το περισσότερο δυνατό. Το έχω ξαναπεί, είμαι ο μεγαλύτερος κριτής μου. Πάντα θα κοιτάω τι μπορώ να βελτιώσω και να κάνω καλύτερα. Μετά έχει να κάνει με την σκληρή δουλειά ώστε να βεβαιωθείς ότι κάθε φορά θα έχεις την ευκαιρία να βελτιώνεσαι, το κάνεις και μαθαίνεις πράγματα, αποκτάς εμπειρίες και γίνεσαι καλύτερος. Ελπίζω να επιτύχω πολλά σε προσωπικό επίπεδο, αλλά κυρίως με την ομάδα γιατί αυτό είναι που μετράει. Θες να κερδίζεις τίτλους και η Λίβερπουλ να ξαναγίνει πρώτη σε Ελλάδα και Ευρώπη. Με το νέο προπονητή να έρχεται και ανεβάζει το ηθικό, νομίζω πως είμαστε στον σωστό δρόμο. Αν δείτε τα τελευταία δυο παιχνίδια ενάντια σε μεγάλους αντιπάλους, ατυχώς δεν καταφέραμε να πάρουμε βαθμούς αλλά κάναμε μεγάλες εμφανίσεις αντάξιες για εκεί που θέλουμε να είμαστε. Έχουμε ακόμη πολλά παιχνίδια αυτή τη σεζόν και υπάρχουν ακόμα πολλά που μπορούμε να επιτύχουμε αυτή τη σεζόν σε Capital One Cup, FA Cup, Europa League και Premier League. Θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να πάρουμε αποτελέσματα σε κάθε παιχνίδι, επειδή έχουμε πολλά που μπορούμε να κερδίσουμε και η Λίβερπουλ θέλει να κερδίζει πράγματα.

Ποιοι είναι αυτοί οι στόχοι λοιπόν, μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα; Βλέπεις κάποιον τίτλο φέτος;

Στα τρία χρόνια που είμαι εδώ έχουμε κάνει πολλά σπουδαία πράγματα. Την πρώτη σεζόν κάναμε αυτό το μεγάλο σερί στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά το χάσαμε στο τέλος και βγήκαμε δεύτεροι. Πέρσι παίξαμε στο Τσάμπιονς Λιγκ για κάποιο διάστημα, πράγμα που ήταν σημαντική εμπειρία για μια νεανική ομάδα, μάθαμε πολλά από αυτό. Και τώρα αυτή τη σεζόν ακόμα παλεύουμε. Πέρσι είχαμε τα ημιτελικά με την στο FA Cup και στο Λιγκ Καπ και φέτος είμαστε στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ, είμαστε ακόμη στο Γιουρόπα Λιγκ, το FA Cup μόλις άρχισε και παλεύουμε και στην Πρέμιερ Λιγκ. Θα ήθελα να κερδίσω έναν τίτλο με την ομάδα, γιατί αυτό θες ως ποδοσφαιριστής, για αυτά θα σε θυμούνται. Για αυτό ας ελπίσουμε να μπορέσουμε να το κάνουμε το γρηγορότερο δυνατό.

Μιλήσαμε για το ρεκόρ σου με τις περισσότερες ανέπαφες εστίες το 2015 στην Πρέμιερ Λιγκ - είναι αυτός ένας στόχος που βάζεις στον εαυτό σου για το 2016;

Μιλάμε συχνά για αυτό με το τεχνικό επιτελείο. Το έχω ξαναπεί, πέρσι με την ομάδα κρατήσαμε 15 ανέπαφες εστίες, που ήταν ο μεγαλύτερος αριθμός το 2015. Όπως είπα, οι ανέπαφες εστίες που κερδίζεις με την ομάδα δεν είναι μόνο ο τερματοφύλακας και η άμυνα. Πρέπει να το κάνουμε όλοι μαζί και δουλεύουμε πολύ στην προπόνηση για να μάθουμε τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερα. Ξέρουμε τι πρέπει να βελτιώσουμε για να κρατήσουμε περισσότερες ανέπαφες εστίες και προφανώς όταν κρατάς 15 ο στόχος είναι να πας ψηλότερα και να το βελτιώσεις, καθώς ξέρουμε πως όταν κρατάς ανέπαφη εστία κερδίζεις περισσότερα ματς και παίρνεις περισσότερους βαθμούς.

Αν κοιτάξεις το πως παίξαμε απέναντι σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ, υπάρχουν πολλά να κρατήσεις από αυτά τα ματς...

Όλα τα παιχνίδια με μεγάλους αντιπάλους φέτος, μπορούμε να πάρουμε πολλά θετικά από αυτά. Απέναντι στην Γιουνάιτεντ, κάναμε τόσες πολλές ευκαιρίες και παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο, αλλά δυστυχώς από αυτό δεν παίρνεις τίποτα. Για αυτό πρέπει να μάθουμε από τέτοιου είδους πράγματα, γιατί δεν θες άλλο αυτό το αίσθημα της απογοήτευσης μετά τα ματς όταν παίζεις καλά. Στο μέλλον πρέπει να δείξουμε το πνεύμα του δολοφόνου και να βεβαιωνόμαστε ότι θα νικάμε αυτά τα παιχνίδια και α αξιοποιούμε την εμφάνιση. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε στο μέλλον. Προφανώς είναι καλό σημάδι το ότι παίξαμε καλό ποδόσφαιρο και κάναμε πολλές ευκαιρίες απέναντι σε μια κορυφαία αντίπαλο, και στο μέλλον θα είμαστε καλύτεροι για αυτό.

Εκτός από τη Λίβερπουλ, υπάρχει και το Euro με το Βέλγιο στο τέλος της σεζόν. Είναι αυτό ένα κίνητρο για σένα;

Αυτό είναι κάτι άλλο στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Θα επιστρέψουμε στο Βέλγιο τον Μάρτιο για να προετοιμαστούμε για το Euro το καλοκαίρι και είναι μεγάλη υπόθεση. Έχουμε πολύ καλό σύνολο παικτών και πολύ καλό ρόστερ, οπότε ελπίζουμε να τα πάμε καλά στη Γαλλία. Έχουμε δύσκολο όμιλο όμως θα προσπαθήσουμε να περάσουμε και να δούμε που θα πάμε στο τουρνουά. Οι νεαροί του Βελγίου έμαθαν πολλά στη Βραζιλία, ήμασταν μαζί αρκετό καιρό και πήραμε πολλές εμπειρίες μέσα από αυτό, επομένως θα είμαστε καλύτερα στο Euro. Αν περάσουμε από τον όμιλο ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται.

Πρέπει να είναι πολύ σπουδαία στιγμή το να είσαι μέλος του Βελγίου με τόσους κορυφαίους παίκτες.

Είναι μια γενιά από παίκτες που όλοι είμαστε ίδιας ηλικίας, μεγαλώσαμε μαζί, ίδιος τρόπος παιχνιδιού, ίδιο στυλ. Είναι ωραίο να είμαστε μαζί και υπάρχει μεγάλη βάση οπαδών από πίσω μας στο Βέλγιο που θέλει να σπρώξει την εθνική ομάδα. Θα είναι πίσω μας στη Γαλλία, μια γειτόνισσά μας, οπότε αυτό το κάνει ακόμα πιο ιδιαίτερο. Ελπίζουμε να μπορέσουμε να τα πάμε καλά και αυτός είναι ο στόχος για το καλοκαίρι.


Επιμέλεια: Απόστολος Παπανικολόπουλος
Πηγή: liverpoolfc.com 











Share on Google Plus

About Tolis Papanikolopoulos

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.