Ο Κλοπ για Έξετερ, νεαρούς και Μινιολέ!

Μια μέρα πριν την αναμέτρηση απέναντι στην Έξετερ, ο Γιούργκεν Κλοπ μίλησε στη συνέντευξη Τύπου στο Μέλγουντ σχετικά με την βελτίωση στο σκοράρισμα, αλλά και την ευκαιρία που θα έχουν πολλοί νέοι παίκτες να πάρουν λεπτά συμμετοχής στην πρώτη ομάδα.

Για την βελτίωση στο σκοράρισμα...

"Ξέρω ότι πάντα πρέπει να σκέφτεσαι για τον κατάλληλο παίκτη στην κατάλληλη θέση και όλα αλλάζουν, αλλά το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να δημιουργείς ευκαιρίες και αυτό είναι που κάνουμε. Αυτό ήταν κάτι που δεν κάναμε συχνά, το είπα και μετά το παιχνίδι. Δεν ενδιαφέρομαι για τις ευκαιρίες που είχαμε, αλλά για αυτές που δεν είχαμε, καθώς με μια διαφορετική πάσα, έναν ανοιχτό χώρο, μια μικρή κινητικότητα, θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερες ευκαιρίες σε εκείνο το παιχνίδι και αυτό είναι κάτι που δουλεύουμε."

"Κάθε ομάδα, ακόμα κι αν σκοράρεις τρία ή τέσσερα γκολ, είχες πολλές ευκαιρίες τις οποίες δεν εκμεταλλεύτηκες. Σε αυτή την κατάσταση είμαστε - πρέπει να παίρνουμε την σωστή απόφαση την σωστή στιγμή πιο συχνά. Μπορείτε να δείτε τους παίκτες να κάνουν αυτά που θέλουμε, παίρνουν τις θέσεις που τους έχουμε δείξει στο επιθετικό τρίτο. Είμαστε συχνά σε καλή θέση και δεν σκοράρουμε αυτό είναι αλήθεια. Πρέπει να δουλέψουμε σε αυτό, δεν είναι να πεις "Εντάξει, άλλαξε τον παίκτη και όλα θα αλλάξουν". "

"Πρέπει να δούμε την κατάσταση: από τους πέντε επιθετικούς, οι δυο έχουν μείνει και από όσο ξέρω στην αρχή της σεζόν ο Ρομπέρτο Φιρμίνο δεν υπολογιζόταν για επιθετικός. Αλλά σκεφτήκαμε πως σε αυτή την κατάσταση εξαιτίας των ικανοτήτων του, ότι θα ήταν καλό σύστημα για να δημιουργούμε ευκαιρίες. Το σκοράρισμα είναι παραπάνω από ένας παίκτης και δεν σκοράραμε από πολλές θέσεις. Δεν έχουμε πολλά γκολ από τους μεσοεπιθετικούς και οι παίκτες το ξέρουν. Καμία φορά γινόμαστε λίγο πιο άπληστοι στις σωστές καταστάσεις. Σουτάρουμε σε φάσεις που δεν πρέπει να σουτάρουμε, βλέπετε ότι είμαστε άπληστοι με τα γκολ αλλά δεν είμαστε αρκετά ήρεμοι για να βρούμε τον καλύτερο παίκτη στην καλύτερη θέση. Είχαμε αυτές τις ευκαιρίες με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ακόμα κι όταν είχαμε τις μεγάλες ευκαιρίες, θα μπορούσαμε με μια εύκολη πάσα να έχουμε 100% ένα γκολ. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Μιλάμε για αυτό, το δείχνουμε στους παίκτες και το δουλεύουμε. Πρέπει να αλλάξουμε όπως μπορούμε. 

Για τους νεαρούς που αντιμετωπίζουν πίεση στο Άνφιλντ...

"Ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Δεν θέλω να τους πιέσω πολύ επειδή είναι πολύ νέοι. Αυτό είναι μια άλλη κατάσταση, το άλλο γήπεδο ήταν πολύ δύσκολο αλλά και για τις δυο ομάδες. Η Έξετερ τα πήγε καλύτερα σε αυτό το γήπεδο αλλά μάλλον επειδή είναι πιο συνηθισμένοι - τώρα όμως παίζουμε στο Άνφιλντ και δεν πρέπει να σκεφτούμε πολύ το πρώτο παιχνίδι. Φυσικά, το χρειαστήκαμε για να κάνουμε ανάλυση αλλά τώρα είναι πολύ μεγάλη ευκαιρία να δείξουμε στους νεαρούς πόσο τους εμπιστευόμαστε. Είναι πολύ σημαντικό, είναι μια μάχη απέναντι σε μια καλή ομάδα. Τώρα ξέρω πολύ περισσότερα για τους παίκτες της Λιγκ 2 για να πω την αλήθεια γιατί πριν δεν ήξερα, είναι παρόμοιο με την Γερμανία - λίγοι από αυτούς είναι επαγγελματίες αλλά όλοι ξέρουν να παίζουν ποδόσφαιρο."

"Είναι μια σκληρή μάχη. Προπονηθήκαμε χθες και σήμερα μαζί τους και θα προπονηθούμε και λίγο την Τετάρτη το πρωί. Αυτές είναι τρεις παραπάνω συνεδρίες και μαζί με τον προηγούμενο αγώνα, είναι μια εμπειρία που χρειαζόμαστε και οι παίκτες είναι πολύ ενθουσιασμένοι. Για κάποιους από αυτούς, είναι η πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα στο Άνφιλντ. Το Άνφιλντ είναι ένα σπουδαίο μέρος για όλους τους παίκτες ανά τον κόσμο και ανυπομονώ για αυτούς, που θα πάρουν την ευκαιρία τους. Ελπίζουμε να δημιουργήσουμε μια ατμόσφαιρα απέξω που θα βοηθήσει τα παιδιά και όπως είπα να πάμε στον επόμενο γύρο."

Για την επιλογή μια εντεκάδας με πολλή απειρία...

Μπορώ να πω πως αν κάποιος πιστεύει ότι επιλέξαμε αυτήν την εντεκάδα γιατί δεν θεωρούμε σημαντική διοργάνωση το FA Cup, τότε θα ήταν η μεγαλύτερη παρεξήγηση στον κόσμο. Δεν μπορώ να αλλάξω όλη την κατάσταση. Δεν ήμουν έκπληκτος, είχα δει βίντεο τους πριν και έχουν πολλούς ταλαντούχους παίκτες. Είναι μια ομάδα με ικανότητες που ξέρει να παίξει ποδόσφαιρο. Σε ένα κακό γήπεδο, είχαμε πολλές ευκαιρίες με μια τελείως νέα ομάδα που μόλις 40 λεπτά είχε προπονηθεί μαζί, οπότε τώρα πρέπει να είμαστε ένα βήμα πιο μπροστά. Είναι ποδόσφαιρο και αυτό που αγαπώ με το ποδόσφαιρο είναι ότι πάντα είναι πιθανό για κάθε ομάδα να κερδίσει. Οπότε πρέπει να είσαι πολύ συγκεντρωμένος στην ομάδα και αυτά τα παιδιά είναι συγκεντρωμένα. Βλέπουν ότι είναι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία και ανυπομονώ να το παρακολουθήσω."


 
Για τον Σιμόν Μινιολέ...

"Από τη μέρα που ήρθα υπήρξαν πολλά παιχνίδια και όπως είναι φυσικό ο Σιμόν συμμετείχε δε πολλά γκολ που δεχθήκαμε. Τα σκεφτήκαμε όλα και στο τέλος καταλήξαμε ότι έχει το πακέτο και είναι τέλειος για μας, καθώς είναι έξυπνος, είναι αρκετά νέος για να βελτιωθεί εκεί που πρέπει να βελτιωθεί και δίνει σε όλη την ομάδα μια πολύ καλή αίσθηση όταν βρίσκεται στο αρχικό σχήμα και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Το σκεφτήκαμε και καταλήξαμε πως θέλουμε να δουλέψουμε μαζί του τα επόμενα χρόνια, για αυτό του προσφέραμε το συμβόλαιο. Το δέχθηκε και πλέον είναι παίκτης της Λίβερπουλ για τα επόμενα χρόνια. Ελπίζω να μπορώ να σκεφτώ και εγώ το επόμενο συμβόλαιο μαζί του, τότε θα έχουμε επιτυχία. Αυτά ήταν, είμαι ευχαριστημένος με την κατάσταση και προχωράμε."


Επιμέλεια: Απόστολος Παπανικολόπουλος
Πηγή: liverpoolfc.com






Share on Google Plus

About Tolis Papanikolopoulos

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.