Η... νεολαία της Λίβερπουλ ολοκλήρωσε την αποστολή της!

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής
Τρίτος Γύρος FA Cup (Επαναληπτικός)

Ο Κλοπ επέλεξε να κατεβάσει... τα δεύτερα και στον επαναληπτικό της Λίβερπουλ με την Έξετερ, χωρίς όμως να αντιμετωπίσει ιδιαίτερο πρόβλημα, καθώς τη νίκησε με 3-0 στο Άνφιλντ και προκρίθηκε στον επόμενο γύρο του FA Cup, όπου θα τεθεί αντιμέτωπη με τη Γουέστ Χαμ στο Άνφιλντ (30/1).

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους, με τη Νόριτς (Σάββατο, 23/1, 14:45 - OTE Sport 1 HD), στο Carrow Road.



Είχε... σηκώσει πολλές αντιδράσεις η επιλογή του Κλοπ να παρατάξει τη Λίβερπουλ με πολλές αλλαγές στον πρώτο αγώνα με την Έξετερ. Την ίδια τακτική ακολούθησε και στον επαναληπτικό του 2-2, με τη διαφορά όμως, ότι οι κόκκινοι απέδωσαν πολύ καλύτερα αυτή τη φορά.

Στα αξιοσημείωτα του παιχνιδιού, το γκολ του Άλεν που... έλυσε κάπως τα πόδια της Λίβερπουλ, η επιστροφή του Φλάναγκαν έπειτα από (σχεδόν) 20 μήνες (!), και τα πρώτα γκολ των Ότζο και Τεσέιρα.

Το ματς

Οι κόκκινοι ξεκίνησαν δυναμικά και ήταν εμφανώς βελτιωμένοι, ως σύνολο, από το πρώτο παιχνίδι. Το Άνφιλντ έδωσε την απαραίτητη ώθηση στη... νεολαία της Λίβερπουλ και αυτή άρχισε να αποδίδει.


Μόλις στο 10', Μπεντέκε, Σμιθ και Άλεν συνεργάστηκαν εξαιρετικά με τον τελευταίο να ανοίγει το σκορ. Ο Βέλγος απείλησε δις (19', 23') χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες για τη Λίβερπουλ να διευρύνει το σκορ και να καθαρίσει το ματς από το πρώτο ημίχρονο, την ώρα που η Έξετερ... κρατούσε την απόσταση στο ένα γκολ.


Τίποτα το διαφορετικό και στην επανάληψη. Η Έξετερ είχε γίνει... σάκος του μποξ για τους κόκκινους, οι οποίοι έχασαν τεράστια ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους στο 54', όταν η σουτάρα του Άιμπ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Ωστόσο, λίγο νωρίτερα, σύσσωμο το Άνφιλντ υποδέχτηκε με το θερμότερο χειροκρότημα τον Τζον Φλάναγκαν, ο οποίος επέστρεψε στην ενεργό δράση έπειτα από 619 ημέρες (!).

Η μια φάση διαδεχόταν την άλλη στα καρέ του Ολένικ, αλλά η μπάλα δεν έμπαινε στα δίχτυα, κι έτσι το άγχος στο Άνφιλντ ολοένα και μεγάλωνε. Γιατί σε μία φάση να αδρανήσεις... την πάτησες, έστω κι από ομάδα μικρότερης κατηγορίας.

Αυτό το άγχος το έδιωξε μια και καλή ο Ότζο, ο οποίος, με ωραίο αριστερό σουτ εντός περιοχής, έκανε το 2-0 και ουσιαστικά έβαλε τέλος για τις όποιες ελπίδες είχε η Έξετερ από το παιχνίδι.


Στο 82', ο Μπεντέκε ελίχθηκε στην αντίπαλη περιοχή, βρήκε εξαιρετικά τον Τεσέιρα κι αυτός με κοντινό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-0.





Σχόλιο


Παράσταση για έναν ρόλο ήταν ουσιαστικά το ματς στο Άνφιλντ. Οι κόκκινοι απλά παρουσιάστηκαν σαφώς σοβαρότεροι, δημιούργησαν μεγάλο αριθμό ευκαιριών, έβαλαν τρία γκολ και πήραν τη πρόκριση.





Οι συνθέσεις

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Ραντάλ (Φλάναγκαν 51'), Ιλόρι, Χοσέ Ενρίκε, Σμιθ, Μπράναγκαν, Στιούαρτ, Άλεν (Ότζο 65'), Άιμπ (Σιριβέλα 79'), Μπεντέκε, Τεσέιρα
Έξετερ: Ολένικ, Ριμπέιρο, Μπράουν, Μουρ, Γούντμαν, Μπάτερφιλντ, Νίκολς, Όουκλεϊ, Ντέιβις, Χολμς, Μόρισον

The #LFC squad have arrived at Anfield ahead of this evening's FA Cup third-round replay against Exeter City F.C..
Posted by Liverpool FC on Wednesday, 20 January 2016

Flanno is back in the Liverpool squad!
Posted by Liverpool FC on Wednesday, 20 January 2016

The Reds arrive as Jon Flanagan's shirt hangs in the home dressing room...
Posted by Liverpool FC on Wednesday, 20 January 2016

A great night for the Reds, with some special moments for these three along the way...
Posted by Liverpool FC on Wednesday, 20 January 2016





A big thank-you to Reds fans from Jürgen Klopp!
Posted by Liverpool FC on Wednesday, 20 January 2016

Jon #Flanagan is back after 619 days! Welcome back! #LFC #YNWA • @jonflan38

Posted by Alberto Moreno on Wednesday, 20 January 2016
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.