Klopp: Ο θαυμασμός μου για τον Wenger


Το αφεντικό της Liverpool, Jurgen Klopp, εγκωμίασε τον προπονητή της Arsenal, Arsene Wenger, ενόψει του αγώνα μεταξύ των δυο ομάδων στο Anfield, την ερχόμενη Τετάρτη.
Οι Κανονιέρηδες πηγαίνουν στον αγώνα έχοντας κερδίσει 5 από τα 6 τελευταία τους παιχνίδια στο πρωτάθλημα, ξεπερνώντας στη βαθμολογία την Leicester City.
Μιλώντας σε μια συνέντευξη τύπου για να δώσει μια πρώτη ιδέα για τον αγώνα, ο Klopp εξήρε τον Wenger, λέγοντας πως είναι ένα από τους καλύτερους στο επάγγελμα, αλλά επέμεινε πως θα είναι απολαυστική η πρόκληση για νίκη απέναντι στην ομάδα του Γάλλου.
“Ο σεβασμός μου γι' αυτόν μεγαλώνει μέρα με την ημέρα,” είπε ο γερμανός τεχνικός. “Είναι πολύ έντονο να δουλεύεις στην Premier League, ειδικά σε μια ομάδα με διεθνείς αγώνες. Είχε πάντα τον μέγιστο σεβασμό μου, αλλά από τότε που ήρθα εδώ, έχει αυξηθεί λιγάκι περισσότερο.
“Είναι πραγματικά φανταστική η δουλειά που κάνει εδώ και 19μιση χρόνια. Είναι ένας προπονητής υψηλής ποιότητας, ένας από τους καλύτερους στον κόσμο, με σιγουριά.
“Είναι εξαιρετικά σπάνιο για κάποιον να το κάνει αυτό - αλλά αυτός το έχει κάνει. Είναι ένας μανιακός με το ποδόσφαιρο, με την καλύτερη δυνατή έννοια.
“Είναι πάντα πρόκληση να αγωνίζομαι απέναντί του, αλλά ανυπομονώ.”
Στη διάρκεια της θητείας του στη Borussia Dortmund, o Klopp αντιμετώπισε τον Wenger 4 φορές στο Champions League, αλλά επιμένει πως η εμπειρία δεν έχει σημασία, όσον αφορά τον αγώνα της Τετάρτης.
Ο ίδιος πρόσθεσε: “Είχαμε διαφορετικά αποτελέσματα, όλα τα πιθανά αποτελέσματα στο ποδόσφαιρο - νίκη εκτός έδρας, ήττα εντός, ισοπαλία εντός και εκτός έδρας.
“Ένα πράγμα ήταν πάντα βέβαιο - είναι πάντα μια καλή ομάδα, αυτό είναι σίγουρο.
“Δεν είναι εύκολο, αλλά είναι πιθανό (να τους κερδίσουμε). Πιστεύω πως δε θα πρέπει να συγκρίνουμε τις προσωπικές μου εμπειρίες με τις ομάδες του Arsene Wenger, ούτε να μιλάμε πολύ γι' αυτές.
“Οι παίκτες έχουν τη δική τους εμπειρία απέναντι στην Arsenal, εγώ έχω τη δική μου εμπειρία, αλλά πρέπει να βρούμε ένα πλάνο για το τωρινό παιχνίδι. Γι' αυτό το παιχνίδι πρέπει να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε με την ομάδα, και ποια θα είναι η βασική 11αδα.
“Τη δεδομένη στιγμή, ανυπομονούμε γι' αυτό τον αγώνα. Είμαστε ενθουσιασμένοι, είναι μια καλή στιγμή. Την Τετάρτη, στο Anfield, είναι καλά!”
Επιμέλεια: Μαρία Αλεξανδροπούλου
Πηγή: liverpoolfc.com
Share on Google Plus

About Maria Alexandropoulou

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.