Klopp: "Είμαστε θυμωμένοι με τους εαυτούς μας για την ήττα από την West Ham"



Ο Jürgen Klopp παραδέχτηκε πως η ομάδα έφυγε θυμωμένη εξαιτίας της δικής της απόδοσης, μετά την ήττα με 2-0 στην έδρα της West Ham United, στον πρώτο αγώνα για το 2016.

Η ομάδα πήγε στο Boleyn Ground αναζητώντας την 3η νίκη στη σειρά στην Premier League, έχοντας προηγουμένως διεκδικήσει επιτυχώς τους 3 πόντους στους αγώνας με την Leicester City και την Sunderland, κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

Όμως, τα δυο γκολ νωρίς νωρίς σε κάθε ημίχρονο, από τον Michail Antonio και τον Andy Carroll έδωσαν τη νίκη στα Σφυριά, προτρέποντας, έτσι, τον Klopp να μιλήσει  στην συνέντευξη τύπου που ακολούθησε  για την έντονη απογοήτευση που ένιωσε από τον εαυτό του και από τους παίκτες.

Ο προπονητής είπε στην συνέντευξή του: “Δεν ήταν αρκετή η απόδοση της ομάδας μας σήμερα. Στις καθοριστικές στιγμές ήμασταν εκεί, αλλά δεν ήμασταν 100% εκεί.

“Όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί με ενημέρωσαν μόλις ότι η φάση με τον Moreno ήταν φάουλ και πως θα μπορούσε να ήταν αλλιώς η κατάσταση στο 1ο γκολ, αλλά δεν αντιδράσαμε σε αυτό, γιατί δεν υπήρξε σφύριγμα. Πρέπει να αποφύγουμε τις σέντρες.

“Επιστρέψαμε λιγάκι στο παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο και όλοι είδαν ότι αρχίσαμε να παίζουμε με καθαρό προσανατολισμό, μετά είχαμε τις ευκαιρίες μας, αλλά δεν σκοράραμε.

“Στο δεύτερο ημίχρονο, ξεκινήσαμε καλά, αλλά από το πουθενά ήρθε το 2-0. Φυσικά η Γουέστ Χαμ είχε ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο μετά από γεμίσματα και κακή άμυνα από μέρους μας – το δείξαμε στους παίκτες στη διάρκεια του ημιχρόνου στην τηλεόραση.

“Στο δεύτερο ημίχρονο, είχαμε και πάλι τις στιγμές μας, αλλά 5 εναντίον 1 στη γραμμή, κανείς δεν πήρε τη μπάλα, σέντρα, ο Carroll εναντίον του Clyne, καμία τύχη για τον Clyne, κεφαλιά και 2-0.

“Αυτό είναι που με νευριάζει σήμερα, επειδή είδατε σε κάθε περίπτωση πως όταν ξεκινήσαμε να παίζουμε μαχητικό ποδόσφαιρο είχαμε καλύτερες στιγμές, αλλά δε σκοράραμε καθόλου σε αυτό το παιχνίδι.

“Είναι δική μας ευθύνη, και δεν είναι μια μέρα για να είμαστε απογοητευμένοι, αλλά μια μέρα για να είμαστε θυμωμένοι με τους εαυτούς μας – και αυτό είμαστε.”

Ένας πυρετώδης Ιανουάριος είναι καθοδόν, με το ταξίδι στην Stoke City για τα ημιτελικά του Capital One Cup την Τρίτη, και ο Klopp γνωρίζει πως οι Κόκκινοι πρέπει να φτάνουν στα μέγιστα επίπεδα σε κάθε παιχνίδι.

Είπε: “Θα μπορούσαμε να τα πάμε πολύ καλύτερα. Είχαμε τις στιγμές μας, παίξαμε ποδόσφαιρο και προσπαθήσαμε – και αυτό πρέπει να κάνουμε. Αλλά αν δεν παλέψεις, αν παλέψεις σε αυτές τις στιγμές με το 95% και όχι το 100% σου, τότε δεν είναι αρκετό.

“Πρέπει να αμυνθούμε και να παίξουμε ποδόσφαιρο. 0-0, παίζεις ποδόσφαιρο, και θα έχεις και τις ευκαιρίες σου. Δεν το κάναμε αυτό, και είναι δικό μας λάθος.”

Ο Klopp πρόσθεσε: “Πρέπει να αποφύγεις τις σέντρες, αυτό είναι το θέμα. Στην μεγάλη περιοχή στον αέρα είναι 50-50. Αν ο Carroll ή ο Benteke πάνε να κερδίσουν την πρόκληση είναι 60/40. Αλλά το πρώτο γκολ δεν ήταν του Carroll.

“Ξέρω πώς δουλεύει το ποδόσφαιρο, πρέπει να αποφύγουμε τις σέντρες. Γίνονται σέντρες στον αγώνα, είναι φυσιολογικό. Είναι ποδόσφαιρο, το να αμύνεσαι είναι κομμάτι του παιχνιδιού.


“Ήμουν αμυντικός και το απολάμβανα. Είναι ένα ωραίο κομμάτι του παιχνιδιού, είσαι πολύ βρώμικος μετά, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα, γιατί δεν χρειάζεται να πλύνεις εσύ ο ίδιος τα ρούχα σου. Αλλά το αμυνθούμε είναι δική μας ευθύνη.”


Επιμέλεια: Μαρία Αλεξανδροπούλου
Πηγή: liverpoolfc.com
Share on Google Plus

About Maria Alexandropoulou

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.