Για να γυρίσει ο Ήλιος, θέλει δουλειά πολλή...

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής
20η αγων. Premier League

Δυνατή... σφυριά στη καρδιά του Χειμώνα δέχτηκε η Λίβερπουλ, η οποία, στο πρώτο της παιχνίδι για το 2016, γνώρισε την ήττα με 2-0 από τη καλπάζουσα Γουέστ Χαμ στο Upton Park.

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους, με τη Στόουκ (Τρίτη, 5/1, 22:00), στο Britannia Stadium, για τα ημιτελικά του Λιγκ Καπ.



Ήθελε να ξεκινήσει καλά τη χρονιά, όπως την έκλεισε. Αλλά δε βρέθηκε και στη καλύτερή της μέρα...

Η Γουέστ Χαμ συνεχίζει την φετινή εξαιρετική της πορεία. Πήρε τεράστιας σημασίας νίκη κόντρα στη μέτρια Λίβερπουλ και τη προσπέρασε στη βαθμολογία. Έκτη φετινή ήττα για τους κόκκινους.

Το ματς

Οι κόκκινοι ξεκίνησαν δυνατά και μόλις στο 4', ο Άιμπ απείλησε με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τη μπάλα να περνά ελάχιστα δίπλα από την εστία του Αντριάν. Η Γουέστ Χαμ ανέβασε γρήγορα ρυθμούς και κατάφερε να ανοίξει νωρίς-νωρίς το σκορ.


Ο Βαλένσια έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Αντόνιο νίκησε στον αέρα τον Κλάιν και με κεφαλιά έκανε το 1-0 για τα Σφυριά! Και σαν να μην έφτανε αυτό, λίγο έλειψε οι κόκκινοι να δεχτούν και δεύτερο γκολ σε λίγα λεπτά, όταν ο Λανσίνι με τρομερό φαλτσαριστό σουτ σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Μινιολέ στο 18'. Πραγματικά εκπληκτικό σουτ!


Οι γηπεδούχοι είχαν εγκλωβίσει τη Λίβερπουλ και μαζεύονταν γρήγορα στην άμυνα όταν οι κόκκινοι εκδήλωναν επίθεση. Φιρμίνο (34') και Μορένο (45') απείλησαν χωρίς να ανησυχήσουν τον Αντριάν. Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, ο Τσαν είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα για να ισοφαρίσει αλλά εξαιρετικό σουτ του Γερμανού έξω από τη περιοχή, τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι!


Η Λίβερπουλ πίεζε στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, με τον Κουτίνιο να δοκιμάζει το πόδι του χωρίς να απειλήσει ουσιαστικά τον Αντριάν. Η κατοχή παρέμενε υπέρ των κόκκινων αλλά η Γουέστ Χαμ χτυπούσε στο... ψηλό παιχνίδι, όπως έκανε και στο 55', όταν ο Νομπλ έβγαλε τη σέντρα και ο Κάρολ με κεφαλιά έκανε το 2-0 για τα Σφυριά.


Η ομάδα του Κλοπ δεν μπορούσε να δημιουργήσει μια σωστή και καθαρή ευκαιρία ώστε να απειλήσει τον Αντριάν. Αντ' αυτού, οι γηπεδούχοι έχαναν τις ευκαιρίες να διευρύνουν το σκορ. Πρώτα ο Κάρολ με δυνατή κεφαλιά κι έπειτα ο Αντόνιο από κοντά, δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Μινιολέ στο 69', ο οποίος... κάπως κατάφερε να αποκρούσει!

Όλα είχαν κριθεί. Η Λίβερπουλ συνέχιζε να πιέζει μέχρι το τέλος, οι αλλαγές του Κλοπ δεν βοήθησαν αρκετά, Μπεντέκε (76'), Λούκας (77'), Άλεν (90') προσπάθησαν αλλά μάταια ενώ στο τέλος, ο Κογιατέ υποχρέωσε σε εξαιρετική επέμβαση τον Μινιολέ.

Σχόλιο


Ο Κλοπ (ορθώς) κουνούσε το κεφάλι του στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου με αυτά που έβλεπε στον αγωνιστικό χώρο. Αισθητά βελτιωμένοι στην επανάληψη οι κόκκινοι αλλά η Γουέστ Χαμ ήταν σε καλύτερη μέρα και πήρε πανάξια και παλικαρίσια νίκη, η οποία την ανέβασε στους 32 βαθμούς, 2 παραπάνω από τη Λίβερπουλ.

Οι συνθέσεις

Γουέστ Χαμ: Αντριάν, Κόλινς, Ογκμπονά, Τόμκινς, Κρέσγουελ, Νομπλ, Κογιατέ, Αντόνιο, Λανσίνι
Λίβερπουλ: Μινιολέ, Σακό (Άλεν 81'), Λόβρεν, Κλάιν, Μορένο (Σμιθ 61'), Λούκας, Κουτίνιο, Τσαν, Άιμπ, Μπεντέκε, Φιρμίνο (Λαλάνα 61')

Take a look around the away dressing room at West Ham...
Posted by Liverpool FC on Saturday, 2 January 2016




Jordon Ibe near miss...
Posted by Jon Flanagan on Saturday, 2 January 2016

Can hits the bar....
Posted by Jon Flanagan on Saturday, 2 January 2016
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.