Δεύτερη μεγάλη έρευνα του liverpoolfans.gr - Αποτελέσματα



Όπως είχαμε τονίσει και παλαιότερα, είναι πολύ σημαντικό για εμάς να αλληλεπιδρούμε με το ελληνικό κοινό της ομάδας μας, να βλέπουμε δηλαδή και τη δική σας άποψη για τα πράγματα ώστε να μην έχουμε μονοδιάστατες τοποθετήσεις. Στα πλαίσια αυτής της λογικής, αλλά και με αφορμή το πέρας του πρώτου γύρου της Premier League, το liverpoolfans.gr διεξήγαγε μια έρευνα, στην οποία κατά κύριο λόγο καλούσασταν εσείς, να βαθμολογήσετε τους παίχτες ατομικά, με βάση την απόδοσή τους σε όλες τις διοργανώσεις μέχρι τις 31/12/2015. Η έρευνα ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης, 31 Δεκεμβρίου, και ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής, 3 Ιανουαρίου.

ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Η έρευνα αποτελούταν από τρία σκέλη. Στο πρώτο σκέλος, βαθμολογήσατε τους παίχτες της ομάδας μας ανάλογα με τις εμφανίσεις τους στο πρώτο μισό της χρονιάς, σε κλίμακα από το 1 (Τραγικός), μέχρι το 10 (Υπέροχος), με όλες τις ενδιάμεσες διαβαθμίσεις. Στο δεύτερο σκέλος, απαντήσατε στην ερώτηση πόσο (και αν) ο Jurgen Klopp έχει βελτιώσει τη Liverpool από τότε που πήρε τη σκυτάλη από τον Brendan Rodgers, πάλι σε κλίμακα από το 1 (Η ομάδα είναι πολύ χειρότερη), μέχρι το 10 (Η ομάδα έχει ανέβει πολλά επίπεδα). Τέλος, περιγράψατε με λίγες λέξεις τα συναισθήματά σας για την ομάδα, ή οτιδήποτε άλλο εσείς επιθυμήσατε. 

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε ανώνυμα, μέσω φόρμας Google, και απάντησαν 217 Liverpoudians, τους οποίος και ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ θερμά για το χρόνο που διέθεσαν. Τα αποτελέσματα στα 2 πρώτα σκέλη της έρευνας, θα αποτελούν το μέσο όρο των απαντήσεών σας, με το δείγμα των 217 ατόμων να κρίνεται ικανοποιητικό. 

Να σημειωθεί πως όλες οι απαντήσεις ανεξαιρέτως ελήφθησαν υπόψιν, ακόμα και οι ακραίες τιμές, οι οποίες με βάση τον ορισμό της Gaussian κατανομής δεν επηρεάζουν το αποτέλεσμα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ

Σκέλος πρώτο: Πώς θα βαθμολογούσατε τους παίχτες της ομάδας μας, με βάση τη μέχρι τώρα απόδοσή τους σε Premier League, Europa League και League Cup;

Σε αυτό το σκέλος, καταμετρήθηκαν οι βαθμολογίες σας, και υπολογίσθηκε ο μέσος όρος των απαντήσεών σας. Σας παρουσιάζουμε αναλυτικά τα αποτελέσματα στο παρακάτω bar chart:


Συμπεράσματα πρώτου σκέλους:

Από τις απαντήσεις σας μπορούμε να βγάλουμε μερικά πολύ χρήσιμα συμπεράσματα. Με διαφορά οι τρεις κορυφαίοι κατά την άποψή σας είναι οι Sakho, Coutinho και Clyne. Σίγουρα ο Γάλλος και ο Άγγλος είναι από τους σταθερότερους παίχτες της φετινής σεζόν. Ωστόσο ως προς το Βραζιλιάνο, μάλλον έπαιξε ρόλο η προϊστορία και το συναίσθημα, και κυρίως η περσινή σεζόν, καθώς την εφετινή χρονιά περνάει ένα παρατεταμένο ντεφορμάρισμα. Επίσης, μεγάλη κρίνεται και η βαθμολογία που δώσατε στον Divock Origi, μιας και μόλις στα τελευταία παιχνίδια έχει ανεβάσει στροφές, οπότε οι απαντήσεις επηρεάστηκαν από αυτόν τον παράγοντα.

Ενδιαφέρον προκαλεί η πολύ χαμηλή βαθμολογία του Daniel Sturridge, καθώς στα περισσότερα (από τα ομολογουμένως λίγα) παιχνίδια που αγωνίστηκε έδειξε την αξία του. Οπότε μάλλον σας προβλημάτισε περισσότερο η ΜΗ συμμετοχή του στα παιχνίδια και οι συνεχείς τραυματισμοί του, παρά η απόδοσή του. Καταλαβαίνουμε επίσης πόσο προβληματισμένος είναι ο κόσμος από τις 2 ακριβές μετεγγραφές της ομάδας μας, Christian Benteke και Roberto Firmino, επειδή παρότι και οι 2 βασικοί, είναι πολύ χαμηλά στις βαθμολογίες σας. Επίσης και ο Kolo Toure με μερικές μικρές εμφανίσεις βρίσκεται πολύ χαμηλά λαμβάνοντας μόλις 4,74, πολύ αυστηρή βαθμολογία κατά τη γνώμη μου. Τέλος, Joe Allen και Adam Bogdan βρίσκονται στην ουρά της λίστας, με τον Bogdan να τιμωρείται για τα λάθη του στον αγώνα με την West Brom, ενώ από την άλλη, ο Ουαλός Τσάβι αν και δεν έχει κάνει άσχημα παιχνίδια φέτος, είναι συνδεδεμένος με την εποχή της μετριότητας του Brendan Rodgers

Να σημειώσουμε πως στην έρευνα είχαν μπει ως επιλογές αρχικά και οι πιτσιρικάδες Connor Randall, Cameron Brannagan, Brad Smith και Joao Teixeira, ωστόσο δεν παρουσιάζονται στα τελικά αποτελέσματα καθώς είχαν λάβει πολύ χαμηλές βαθμολογίες λόγω πιθανότατα του γεγονότος ότι συμμετείχαν σε λιγοστά παιχνίδια. Γι'αυτό το λόγο θεωρήθηκε προτιμότερο να μην αναφερθούν στην έρευνα.

Το μεγαλύτερο διχασμό στο κοινό προκάλεσαν οι Adam Lallana και Dejan Lovren, οι οποίοι είχαν το μεγαλύτερο εύρος απαντήσεων. Ενδεικτικά, ο Adam Lallana είχε σχεδόν τον ίδιο αριθμό απαντήσεων στις βαθμολογίες 5,6,7, ενώ είχε διόλου ευκαταφρόνητο αριθμό απαντήσεων για 4 και 8. Από την άλλη ο Κροάτης με τις τελευταίες εμφανίσεις του σίγουρα ανέβασε την εκτίμηση που νιώθει το κοινό γι'αυτόν και εκτόξευσε τις μετοχές του στα ύψη. Ωστόσο φάνηκε πως ένα μέρος των φιλάθλων της ομάδας μας παραμένουν διστακτικοί απέναντί του, καθώς δεν έχουν ξεχάσει τις κακές εμφανίσεις του την περσινή περίοδο αλλά και στην αρχή της σεζόν.

Tις περισσότερες βαθμολογίες με "10 - Υπέροχος" τις συγκέντρωσε ο Philippe Coutinho, λαμβάνοντας 10 τέτοιες απαντήσεις. Αντίθετα, ο Daniel Sturridge συγκέντρωσε 15 άσσους και είναι ο παίχτης με τη μεγαλύτερη αρνητική βαθμολογία. Ακολουθούν από κοντά οι Bogdan και Allen με 11 και 10 αντίστοιχα.

Τη μεγαλύτερη συνοχή στο αποτέλεσμα είχε ο Kolo Toure. 103 από εσάς τον βαθμολόγησαν με "5 - Μέτριος". Ακολουθούν οι Nathaniel Clyne με 93 βαθμολογίες στο "7 - Πολύ καλός" και Joe Allen με 83 βαθμολογίες στο "5 - Μέτριος".

Οι 2 αρχηγοί μας, Jordan Henderson και James Milner βαθμολογήθηκαν στο 6,6 και 5,9 αντίστοιχα. Στην περίπτωση Henderson ήσασταν ξεκάθαροι μεταξύ του 6 και του 7, ενώ αντίθετα ο Milner έδειξε πως πρέπει να πείσει περισσότερο, συγκεντρώνοντας μπόλικα 5αρια

Ο Βέλγος τερματοφύλακάς μας, Simon Mignolet, παρά τις σχετικές αντιδράσεις που έχει δημιουργήσει με κάποιες εμφανίσεις του, δείχνει πως ακόμα κρατάει ένα σταθερό κοινό και βαθμολογήθηκε αρκετά ψηλά, στο 6,29, αντίθετα με τον Adam Bogdan, που όπως προείπαμε, πάτωσε.

Τέλος, ειδική μνεία πρέπει να γίνει στους Alberto Moreno και Danny Ings. Ο πρώτος, ήταν από τις εκπλήξεις της έρευνας, συγκεντρώνοντας την τέταρτη υψηλότερη βαθμολογία. Επίσης, πολλούς υποστηρικτές φαίνεται να έχει και ο Danny Ings, παρότι τραυματίας από τον Οκτώβρη φάνηκε να έχει κερδίσει το κοινό με το πάθος του. Συγκέντρωσε 6,25 και είναι πρώτος στη λίστα των τεσσάρων επιθετικών της ομάδας μας, με τον Divock Origi να έπεται σε απόσταση αναπνοής. Τα 2 μεγάλα όπλα μας, Christian Benteke και Daniel Sturridge, βρίσκονται στην και θέση αντίστοιχα.

Η Ιδανική εντεκάδα

Mε βάση τις βαθμολογίες σας, (και τονίζω, μόνο αυτές), η ιδανική εντεκάδα σύμφωνα με εσάς, Reds, είναι η ακόλουθη:


Σε ένα 4-3-3, ή αν πάμε σε 4-4-2, θα ήταν η εξής:


Mε πιθανό αντικαταστάτη τον James Milner στη θέση του Adam Lallana.

Τέλος, στο 4-2-3-1 που παίζει αυτή την περίοδο ο Jurgen Klopp, θέση στην αρχική σας εντεκάδα θα είχαν οι εξής παίχτες:


Mε πιθανή προσθήκη του James Milner στη θέση ενός εκ των Ibe/Lallana.

Σκέλος δεύτερο: Πόσο πιστεύετε ότι έχει βελτιωθεί η ομάδα μας με την έλευση του Jurgen Klopp; (Αν φυσικά πιστεύετε ότι έχει βελτιωθεί)

Σε αυτό το κομμάτι της έρευνας απαντήσατε σε μια κλίμακα από το 1 μέχρι το 10, πόσο πιστεύετε ότι έχει βελτιωθεί η χειροτερεύσει η ομάδα μας με την έλευση του Jurgen Klopp. Το 1 παίρνει την τιμή "Πολύ χειρότερη", το 5 την τιμή "Ίδια" και το 10 την τιμή "Έχει ανέβει πολλά επίπεδα".

Εδώ ήσασταν πολύ ξεκάθαροι. Οι τιμές 6, 7, και 8 απαρτίζουν τη συντριπτική πλειοψηφία τον απαντήσεών σας, δηλαδή πιστεύετε ότι η ομάδα μας έχει βελτιωθεί από λίγο έως πολύ, με το μέσο όρο να είναι στο 6,97, προσεγγίζει δηλαδή την άποψη ότι η ομάδα μας παρουσιάζεται "Εμφανώς βελτιωμένη". Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Bλέπουμε πως μόλις 2 άτομα πιστεύουν ότι η ομάδα παρουσιάζει χειρότερο πρόσωπο επί Jurgen Klopp απ'ότι παρουσίαζε επί Brendan Rodgers. Μάλιστα, αυτά τα 2 άτομα πιστεύουν ότι η ομάδα είναι "απελπιστικά χειρότερη". Έλεος ρε παιδιά, ούτε οπαδοί της United να ήσασταν..

Επίσης, 7 μόλις άτομα πιστεύουν ότι είναι "Ίδια" ενώ 3 άτομα πήγαν στο άλλο άκρο και απάντησαν πως η ομάδα έχει ανέβει πολλά επίπεδα, παρόλο που βρισκόμαστε ακόμα στην 8η θέση.

Σκέλος τρίτο: Περιγράψτε με το πολύ 3 λέξεις τα συναισθήματά σας για την ομάδα, ή οτιδήποτε άλλο σας εκφράζει.

Οι απαντήσεις σας ήταν πολύ ενδιαφέρουσες. Οι λέξεις "μετεγγραφές" και "αισιοδοξία" κυριάρχησαν, όπως επίσης και η έκφραση "μπορούμε και καλύτερα". "Ελπίδα, υπομονή" ήταν οι επόμενες σε αριθμό, ενώ δυνατά έπαιξε και η λέξη "μέτρια". Δεν έλειψαν φυσικά οι εκφράσεις λατρείας προς την ομάδα τύπου "πίστη, αφοσίωση", ενώ μερικοί από εσάς εξέφρασαν την επιθυμία τους να επιστρέψει ο Gerrard. Παρουσιάζουμε ό,τι μας γράψατε σε ένα word cloud:

Επίλογος - Ευχαριστήρια

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε ξανά για τη συμμετοχή σας, η οποία ήταν πολύτιμη στην εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων. Ελπίζουμε και εσείς να βρήκατε την έρευνα ενδιαφέρουσα. Όσο για τα υπόλοιπα, απλά περιμένουμε και ελπίζουμε για το καλύτερο. Το liverpoolfans.gr, σας εύχεται καλή χρονιά και ευτυχισμένο το 2016!

Επιμέλεια: Σπανός Θοδωρής


Share on Google Plus

About Teo H. Caulfield

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.