Ένα βήμα πιο κοντά στο Wembley!

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής
Ημιτελικά Λιγκ Καπ (1ος αγώνας)

Το γκολ του Άιμπ στο 37', έδωσε προβάδισμα για τον τελικό του Wembley στη Λίβερπουλ, η οποία επικράτησε στο Britannia Stadium της Στόουκ με 1-0. 26/1 στο Άνφιλντ η ρεβάνς.

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους, με την Έξετερ (ομάδα τέταρτης κατηγορίας) στο St James' Park (Παρασκευή, 8/1, 21:55).



Ο Κλοπ, πριν λίγες μέρες, είχε μιλήσει με κολακευτικά λόγια για τη δουλειά του Mark Hughes στη Στόουκ και τη βελτιωμένη απόδοση της ομάδας από τότε που την ανέλαβε ο Mark.

Από εκείνο το πικρό 6-1, τότε, στο τελευταίο παιχνίδι του Στίβεν Τζέραρντ, τον Μάη του '14, έχουν διεξαχθεί δύο παιχνίδια στο Britannia Stadium και σε αμφότερα τα παιχνίδια, το σκορ έχει λήξει 0-1. Τη πρώτη περίπτωση, στη πρεμιέρα του πρωταθλήματος, και τη δεύτερη, τώρα, στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ.

Πονοκέφαλος για τον Κλοπ οι Κουτίνιο, Λόβρεν, Τουρέ (έπαιξε στις καθυστερήσεις... κουτσαίνοντας) που αποχώρησαν τραυματίες.

Το ματς

Οι κόκκινοι (φορώντας τις μαύρες εμφανίσεις) ξεκίνησε δυνατά στο παιχνίδι, πίεζε από τα πρώτα κιόλας λεπτά τη Στόουκ, είχε σωστή κυκλοφορία και απείλησαν με Φιρμίνο και Κουτίνιο χωρίς να ανησυχήσουν τον Μπάτλαντ.


Ωστόσο, στο 17', ο Κουτίνιο τραυματίστηκε κι αυτό άλλαξε τα πλάνα του Κλοπ, ο οποίος πέρασε στη θέση του Βραζιλιάνου, τον Άιμπ. Άτυχος στη συνέχεια στάθηκε και ο Λόβρεν, ο οποίος αποχώρησε ως τραυματίας και τη θέση του πήρε ο Μίλνερ.



Δεν πίστευε στην ατυχία του ο Κλοπ. Η πίεση συνεχιζόταν από πλευράς Λίβερπουλ, ο Άιμπ φαινόταν... ορεξάτος και αυτό φάνηκε στο 37', όταν ο Λαλάνα έκανε από δεξιά το γύρισμα, ο Άλεν βρήκε έξυπνα τον 20χρονο Άγγλο, ο οποίος νίκησε από κοντά τον Μπάτλαντ και έκανε το 0-1!




Αυτό το γκολ... έλυσε τα πόδια των φιλοξενούμενων αλλά έδωσε στους γηπεδούχους, στην επανάληψη, την ευκαιρία να πάρουν χώρους και να πατήσουν αρκετές φορές στα καρέ του Μινιολέ. Ο Βέλγος νίκησε τον Αρναούτοβιτς, ο Τουρέ έκοψε τον Σακίρι και ο Γουόλτερς αστόχησε στις καθυστερήσεις από πλάγια θέση, ενώ η Λίβερπουλ διαμαρτυρήθηκε για δύο πέναλτι που δεν της δόθηκαν.

Σχόλιο


Γκολ-χρυσάφι αυτό του Άιμπ, το δίχως άλλο. Σε μια δύσκολη έδρα και σε μια βραδιά με τρεις τραυματισμούς, η Λίβερπουλ είναι με το μισό πόδι στον τελικό της 28ης Φεβρουαρίου, στο Wembley.




Οι συνθέσεις

Στόουκ: Μπάτλαντ, Τζόνσον, Σόκρος, Βόλσχαϊντ, Πίτερς, Κάμερον, Γουίλιαν, Αφελάι, Σακίρι, Αρναούτοβιτς, Μπόγιαν
Λίβερπουλ: Μινιολέ, Κλάιν, Τουρέ, Λόβρεν (Μίλνερ 34'), Μορένο, Λούκας, Τσαν, Άλεν (Μπεντέκε 79'), Λαλάνα, Κουτίνιο (Άιμπ 18'), Φιρμίνο

#LFC arrive at the Britannia Stadium & the away dressing room is set. Come on, lads!
Posted by Liverpool FC on Tuesday, 5 January 2016



Jordon Ibe loved his winner for the Reds tonight!
Posted by Liverpool FC on Tuesday, 5 January 2016









Jürgen Klopp salutes your support!
Posted by Liverpool FC on Tuesday, 5 January 2016


Απερίγραπτος,συγκινητικός ο Κολο τι άλλο να πούμε και λίγα είναι.(Δήμος)
Posted by Liverpool Fans.gr on Tuesday, 5 January 2016
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.