Τα "λαυράκια" και οι σφαλιάρες των τελευταίων 5 Γενάρηδων!

Από το 2010, μέχρι και τον περυσινό Γενάρη, η τακτική της Liverpool κατά την εμβόλιμη μεταγραφική περίοδο ποικίλλει, και εξαρτάται από τις βλέψεις του εκάστοτε προπονητή. Θυμηθείτε μαζί μας τα σπουδαία deals, τις πωλήσεις, αλλά και ορισμένες αγορές που ακόμα "κλαίμε"...

   Η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου προσφέρεται τις περισσότερες φορές για εξάμηνο δανεισμό παικτών, ώστε να επανέλθουν έτοιμοι για δράση το καλοκαίρι. Οι αγοραπωλησίες είναι λίγες, πλην όμως σημαντικές. Λίγες γιατί οι προπονητές δειλιάζουν να αλλάξουν τον καλοκαιρινό τους σχεδιασμό, σημαντικές γιατί μπορούν να "σώσουν" τους άρχοντες των πάγκων, σε περίπτωση που το πρώτο εξάμηνο δεν ανταποκρίθηκαν στις επιθυμίες των ιδιοκτητών. Οι μεταγραφές του Ιανουαρίου είναι, τέλος, ακριβές, αφού τα συμβόλαια των προς απόκτηση παικτών έχουν, κατά κανόνα, ακόμα μισό ή ενάμιση χρόνο για να λήξουν.
   Η Liverpool κινήθηκε φειδωλά στις 31 μέρες των τελευταίων πέντε Γενάρηδων. Αν δεν κάλυπτε τα έξοδα της, δύσκολα έβαζε το χέρι στην τσέπη. Σε όλη την περίοδο από τον Ιανουάριο του 2010 ως τον περυσινό έγιναν κάποια έξυπνα και σημαντικά deals, όμως έγιναν και ανεπανάληπτα λάθη. Ενεργοποιήστε, λοιπόν, τις θύμησες και τις μνήμες σας και πάμε να ταξιδέψουμε σύντομα στις μεταγραφικές ιστορίες και περιπέτειες του πρόσφατου παρελθόντος. 


Ιανουάριος 2010 
Προπονητής: Rafa Benitez

   Ενίσχυση των ακαδημιών επεδίωξε από την πρωτοχρονιά κι όλας η Liverpool. Ο κάτοικος ενός άλλου...νησιού, ο 17χρονος τότε Ισλανδός striker, Kristjan Emilsson μετακόμισε στο Merseyside έναντι 800.000 ευρώ! Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Kristjan είχε αγωνιστεί ήδη σε 3 επαγγελματικά παιχνίδια με την FH Hafnafjordur, την πολυτροπαιούχο Ισλανδίας. Ωστόσο, ποτέ δεν φόρεσε...ανδρική φανέλα της Liverpool και το 2012 επέστρεψε ως ελεύθερος στην πατρίδα του. Δυο χρόνια μετά, σε ηλικία 21 ετών θα σκοράρει 9 γκολ σε 12 αγώνες, κινώντας το ενδιαφέρον της ολλανδικής Nijmegen για την απόκτηση του. Σε δύο χρόνια έχει ξεκινήσει βασικός σε μόλις 3 παιχνίδια, όσα ακριβώς και με την FH σε εφηβική ηλικία και μάλλον ο Kristjan Emilsson θα ήθελε να είναι και πάλι 17άρης... 
Ο Kristjan Emilsson σε αγώνα ακαδημίας, όταν η City φορούσε ακόμα Umbro...

   Δύο εβδομάδες, περίπου, μετά την αλλαγή του χρόνου, ο Rafa Benitez φέρνει στη Liverpool τον ελεύθερο Maxi Rodriguez και συνοδεύει την τελευταία αυτή χειμερινή μεταγραφή με πολύ εγκωμιαστικά σχόλια: "άνετος με την μπάλα, μπορεί να πασάρει και να κρατήσει κατοχή. Είναι καλός στο να μπαίνει στην περιοχή και να σκοράρει και έχει καλά τελειώματα", ήταν τα λόγια του Ισπανού προπονητή, για τον 29χρονο τότε Maxi. Ο Αργεντίνος ξεκίνησε νωθρά. Όμως η επόμενη χρονιά τον δικαίωσε! Σκόραρε 1 γκολ σε κάθε τρίτο παιχνίδι και μοίρασε πολλές ασίστ. Όπως αργότερα παραδέχτηκε, η καλύτερη στιγμή του ήταν με διαφορά εκείνο το αξέχαστο hat-trick στη νίκη με 5-0 κόντρα στην Birmingham. Το καλοκαίρι του 2012, έχοντας σημειώσει 17 τέρματα σε 72 αγώνες, αποφάσισε να επιστρέψει στη Newell's Old Boys, την ομάδα όπου ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά. Πριν την αναχώρηση του άφησε ένα γράμμα στους οπαδούς της ομάδας, ευχαριστώντας τους για τη στήριξη κατά τα δυόμιση χρόνια παρουσίας του στο Liverpool. Ο Maxi Rodriguez είχε το ταπεραμέντο που χαρακτηρίζει τους λατίνους. Ήταν δυναμικός και έδωσε ορισμένα όμορφα γκολ στο κοινό. Η συμβολή του στην ομάδα ήταν, αδιαμφισβήτητα, σημαντική.
   Τον ίδιο Γενάρη, η ομάδα "απαλλάχτηκε" από τους Voronin και Dossena. Ο πρώτος παρέμεινε "άσφαιρος" σε 8 παιχνίδια, όταν επέστρεψε από το δανεισμό του στη Hertha, και γι' αυτό πωλήθηκε στη Dinamo Μόσχας για 2εκ. ευρώ. Στη Ρωσία, βέβαια, εξαιτίας και του χαμηλότερου επιπέδου, κατάφερε να αποκαταστήσει τη σχέση του με τα αντίπαλα δίχτυα σε μεγάλο βαθμό. Ορισμένοι κακοήθεις, πάντως, πρόλαβαν να κυκλοφορήσουν το παρακάτω video...

   O Andrea Dossena ήρθε στην ομάδα μετά από μια γεμάτη σεζόν με την Udinese. Ωστόσο τα 18 παιχνίδια σε 2 χρόνια αποδεικνύουν την εμπιστοσύνη που...δεν του είχε ο Benitez. Η Napoli τον απέκτησε για 3,8εκ. ευρώ! Λίγοι κατάλαβαν ότι επέστρεψε στο Νησί, το 2013, για λογαριασμό της Sunderland και αργότερα της Leyton Orient. Σήμερα, αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία της Ελβετίας και η ομάδα του, FC Chiasso κινδυνεύει να υποβιβαστεί...


Ιανουάριος 2011 
Προπονητής: Kenny Dalglish

   Ο King Kenny άργησε να αποφασίσει τι θέλει και τι όχι στη μεταγραφική περίοδο του Γενάρη του '11. Ώσπου, στις 26 του μηνός, για ξεμούδισαμα, πούλησε τον Ryan Babel στη Hoffenheim αντί 7εκ. ευρώ. O Ολλανδός ήταν έξυπνος, δυνατός, με εξαιρετική τρίπλα και φανταστικές εμπνεύσεις. Σκόραρε 10 γκολ σε 49 παιχνίδια στην πρώτη του σεζόν, όμως οι υπόλοιπες τρεις δεν είχαν ανάλογη έκβαση. Στη Γερμανία δεν βρήκε ποτέ τον εαυτό του, γύρισε στον Ajax για ένα χρόνο και μετά κατέληξε στην Τουρκία για λογαριασμό της Kasimpasa. Σήμερα, ζει φτωχά στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα παίζοντας ποδόσφαιρο στην Al Ain. 
   Με την Chelsea να ποθεί αβυσσαλέα τον Fernando Torres, η Liverpool κάνει την κίνηση "ματ" και αγοράζει από τον Ajax τον Luis Suarez, αγορά καθοριστική για τη συνέχεια του συλλόγου. Τα 26,5εκ. ευρώ που κόστισε η μεταγραφή, μοιάζουν πενταροδεκάρες μπροστά σε όσα έκανε, προσέφερε, έδειξε, μας έμαθε και μας υπενθύμισε ο Ουρουγουανός striker. Γκολ με φάουλ, με κεφαλιά, με σουτ, με πλασέ, ασίστ, τρέξιμο και άμετρο πάθος. Στον Daniel Sturridge βρήκε αργότερο το άλλο του μισό και τη σεζόν 2013/14 λίγο έλειψε να φέρουν το πρωτάθλημα στο Liverpool. Εκείνη τη σεζόν, μάλιστα, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με 31 γκολ (σε 33 παιχνίδια), μοιράστηκε με τον Cristiano Ronaldo το ευρωπαϊκό χρυσό παπούτσι και ψηφίστηκε καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος, παίκτης στην Ευρώπη με τη μεγαλύτερη επίδραση και καλύτερος παίκτης της χρονιάς από την ομοσπονδία δημοσιογράφων (σχεδόν 400 απ' όλον τον κόσμο) και από την ομοσπονδία επαγγελματιών ποδοσφαιριστών της Βρετανίας. Πωλήθηκε στην Barcelona, το 2014, για το αστρονομικό ποσό των 94.000.000 ευρώ! 
   O Luis είναι σπάνιος παίκτης. Βελτιώθηκε μέσα από την ομάδα και βοήθησε τα μέγιστα για να βελτιωθεί η ομάδα. Η κατακόρυφη πτώση της απόδοσης της Liverpool μετά την αποχώρηση του αποδεικνύει, για άλλους λίγο και για άλλους πολύ, τη σπουδαία συμβολή του στην πορεία προς το όνειρο του 2014. Χωρίς αμφιβολία, ο Suarez αποτελεί ποδοσφαιριστή που κάθε ομάδα θα ήθελε να έχει. Ποιος να ξεχάσει την...αγάπη του προς τη Norwich, τις συστημένες εκτελέσεις φάουλ, το πόσο όμορφα εκτόπισε τον Demichelis και έκανε την ασίστ στον Sterling για το 1-0 στο Anfield, τις ποδιές που μοίραζε, τους παθιασμένους πανηγυρισμούς του, τον γουρλίδικο κόκκινο επίδεσμο στο χέρι του, το χορό με παρτενέρ ολόκληρη την άμυνα της Manchester United... Ποιος να ξεχάσει το κλάμα του στο Selhurst Park όταν η Palace γύρισε το 0-3 σε 3-3 και έβαλε ταφόπλακα στα όνειρα ΚΑΙ του Luis... Κανείς δεν θύμωσε μαζί του όταν έφυγε. Ναι, είχε κάθε δικαίωμα. Το απέκτησε αυτό το δικαίωμα με την προσφορά του. Και η επιτυχημένη παρουσία του στην Barcelona έκτοτε, είναι μία ακόμα απόδειξη πως ο Luis Suarez είναι κορυφαίος ποδοσφαιριστής. 
   H Chelsea στο μεταξύ έχει καταθέσει δύο προσφορές για τον Fernando Torres, τις οποίες η Liverpool δεν αποδέχεται. Τελικά, στις 31 Ιανουαρίου, στην τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου, το deal κλείνει στα 58,5εκ ευρώ, ποσό ρεκόρ για μεταγραφή αγγλικής ομάδος, που κατέστησε τον Torres τον έκτο πιο ακριβό παίκτη στην ιστορία του αθλήματος, ως τότε. 
   Ο Ισπανός αποτέλεσε το έτερον ήμισυ για τον Steven Gerrard. Με τον αρχηγό στα...ντουζένια του, πιο ενεργητικό και έμπειρο από ποτέ, η συνεργασία με τον εκρηκτικό, γρήγορο και δεινό εκτελεστή Torres ήταν μια όαση στα μάτια των απανταχού Reds. Οι δυο τους απέδιδαν εκρηκτικό ποδόσφαιρο. Τα νούμερα του Torres αστρονομικά, ωστόσο σταδιακά, πήραν την κατιούσα. Ο Ισπανός έφυγε τον Γενάρη του 2011 με 81 γκολ σε 142 αγώνες, δηλαδή περισσότερο από 1 γκολ/2 αγώνες. Το πέρασμα του από τους "μπλε" του Λονδίνου ήταν απογοητευτικό και δημιούργησε στον Fernando ψυχολογικά προβλήματα. Βρήκε, πάντως, την ηθική (όχι ακόμα ποδοσφαιρική) του ανάταση πέρυσι, επιστρέφοντας στην πατρίδα του και την Atletico Μαδρίτης. 
   Αν γνώριζαν οι ιθύνοντες της ομάδας τι πραγματικά θα απέδιδε στο γήπεδο ο Luis Suarez, δεν θα προχωρούσαν στο μεγαλύτερο ίσως λάθος της σύγχρονης μεταγραφικής ιστορίας της Liverpool. Σε κατάσταση πανικού ελέω αποχώρησης Torres, η ομάδα χτυπά την πόρτα της Newcastle, καταθέτοντας υπέρογκη προσφορά για τον Andy Carroll. H Newcastle αρνείται (!) και το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται. Η Liverpool συμφωνεί με τον Carroll, πραγματοποιούνται ιατρικές εξετάσεις και τελικά οι "καρακάξες"...υποκύπτουν σε δεύτερη προσφορά ύψους 41εκ. ευρώ! 
   Τα γκολ του ελάχιστα. 11 συγκεκριμένα, σε διάστημα μιάμισης σεζόν. Θα τον ευγνωμονούμε για την κεφαλιά-ασίστ στον Dirk Kuyt στο 88' του ντέρμπι με την United, έναν Γενάρη μετά, όταν ο Ολλανδός με γεμάτο σουτ έγραψε το 2-1 και έδωσε την πρόκριση στον επόμενο γύρο του FA Cup. Η κορυφαία του στιγμή, πάντως, με διαφορά, ήταν ο ημιτελικός του ίδιου FA Cup κόντρα στην Everton. Με το σκορ στο 1-1, ο Gerrard κερδίζει φάουλ έξω και πλάγια από την περιοχή, στο 87' και ο Craig Bellamy αναλαμβάνει να φέρει την μπάλα στα καρέ της Everton. Με μια περίεργη ανάποδη κεφαλιά, ο Carroll στέλνει την μπάλα να αναπαυθεί στα δίχτυα του Howard και δίνει στη Liverpool την πρόκριση. Το ωραίο στοιχείο στο γκολ αυτό ήταν η σχετική τοποθέτηση του Jamie Carragher: "αυτό το γκολ άξιζε 41.000.000 από μόνο του" και πρόσθεσε "ο Carroll θα μνημονεύεται για πάντα"... Στον τελικό, η ομάδα ηττήθηκε από την Chelsea με 2-1, με τον Carroll να σκοράρει ξανά. Το κύπελλο ήταν ο αγαπημένος του θεσμός, όπως αποδείχθηκε, όμως όταν είσαι επιθετικός και σκοράρεις κάθε 6 αγώνες μάλλον η μνήμη σου ξεθωριάζει... Όταν, μάλιστα, κόστισες 41εκ. ευρώ, η μνήμη μετατρέπεται σε ήπια μορφή οργής. 



Ιανουάριος 2012 
Προπονητής: Kenny Dalglish

   Η συμφωνία είχε κλείσει από πριν. Τέσσερις μέρες αφότου γιόρτασε τα 16α γενέθλια του, ο Jordon Ibe - και ο πατέρας του - συμφώνησαν να μεταγραφεί τελικά ο μικρός στο Liverpool. Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, Wycombe και Liverpool συμφώνησαν και στο ποσό: 600.000 ευρώ. Μάλλον άξιζαν. Ο Ibe ενσωματώθηκε στους U18 και γρήγορα ξεχώρισε. Ένα καλοκαίρι πριν ενηλικιωθεί, κάνει ντεμπούτο στον αγώνα με την QPR και δίνει ασίστ στον Coutinho. Η ομάδα θα ακολουθήσει την παραδοσιακή τακτική δανεισμού και τον επόμενο χειμώνα ο Ibe μετακομίζει για 6 μήνες στο Birmingham, όπου θα σκοράρει μόλις 1 γκολ σε 11 παρουσίες. Γνώριζε και ο ίδιος πως την ερχόμενη σεζόν δύσκολα θα παρέμενε στη Liverpool, και απλώς περίμενε την ανακοίνωση της επόμενης ομάδας του. Το λαχείο (γιατί περί λαχείου πρόκειται) έπεσε στην Derby, η οποία συμφώνησε να τον "απασχολήσει" για μία σεζόν. Εκεί, πλέον, ως ένας 19άρης με δύναμη και ταχύτητα, θα πάρει το χρόνο συμμετοχής που επιθυμούσε. 24 παιχνίδια έγραψε το κοντέρ ως το χειμώνα, και το σημαντικότερο, 5 γκολ. Πέντε γκολ που αποτέλεσαν το κλειδί για να ανοίξει την πόρτα της Liverpool οριστικά. 
   Ο Rodgers τον κάλεσε όπως-όπως και του έδωσε φανέλα βασικού στο ντέρμπι με την Everton. Το μόνο που θυμάται η πόλη από το παιχνίδι; Το σουτ του Ibe, που σαν κεραυνός τράνταξε το δεξί κάθετο δοκάρι του Joel Robles. Ο μικρός φώναζε "είμαι εδώ" και τα στοιχεία του προμήνυαν λαμπρό μέλλον. Δυστυχώς για τους ρομαντικούς, δεν πρόλαβε να σκοράρει υπό τις οδηγίες του ανθρώπου που τον ανέδειξε. Το κατάφερε πρόσφατα, στο Kazan, τελειώνοντας με εξαιρετικό σουτ μια κούρσα που είχε ξεκινήσει από το κέντρο. Ο ίδιος έχει παραδεχτεί ότι περισσότερο απ' όλα πρέπει να βελτιώσει το σκοράρισμα. Διαθέτει το λεγόμενο "pace", και στοιχεία όπως έκρηξη, ταχύτητα, αντίληψη, που έχουν ατελείωτα περιθώρια βελτίωσης. "Κυριακή κοντή γιορτή", λέει ο σοφός λαός μας, και πράγματι, η αξία του Jordon Ibe θα φανεί σύντομα. 
   Στις 30 του μηνός η Liverpool αγοράζει από την Wrexham τον Danny Ward και αποδεικνύει το κοινωνικό της πρόσωπο. Προσφέρει, και μάλιστα με μισθό, καλύτερη...στέγη, υποδομές και συνθήκες προπόνησης σε ένα 19χρονο παιδί. Ε μη μου πείτε δηλαδή ότι τον έφερε για να παίξει. Για τρεις σεζόν, ο Ουαλός τερματοφύλακας πέρασε και δεν ακούμπησε. Ή μάλλον ακούμπησε 25 φορές τον πάγκο. Στο ενδιάμεσο διάστημα δόθηκε δανεικός στην Morecambe, όπου έπαιξε για πρώτη φορά βασικός επαγγελματικά! Το φετινό καλοκαίρι, σε μια προσπάθεια να τον ανταμείψει για την προσφορά του, η ομάδα του πρόσφερε νέο 5ετές συμβόλαιο. Εκείνος υπέγραψε (προφανώς), και λίγες μέρες αργότερα μετέβη δανεικός στη Σκωτία για λογαριασμό της Aberdeen, όπου αγωνίζεται σταθερά βασικός. Ο Danny Ward δεν έχει κάποια ιστορία να σου διηγηθεί. Η πιο συναρπαστική είναι η φετινή, στα προκριματικά του Europa League, εναντίον της FK Shkendija, που οι αντίπαλοι οπαδοί τον σημάδευαν με lazer. Για πρώτη φορά τα φώτα είχαν πέσει πάνω του...


Ιανουάριος 2013
Προπονητής: Brendan Rodgers

   Ο συγκεκριμένος ήταν ίσως ο σημαντικότερος Γενάρης της πενταετίας. Την ιστορία άλλαξε ο Dalglish το '11, αλλά τα δύο deals του Rodgers ήταν καθοριστικά.
   Η πρώτη μεταγραφή έγινε σύντομα, ακολουθώντας τα μεθεόρτια της Πρωτοχρονιάς. Chelsea και Liverpool σηκώθηκαν από το εορταστικό τραπέζι και έδωσαν τα χέρια για τη μεταγραφή του Daniel Sturridge στους Reds. Οι τραυματισμοί του συνέβαλαν στην πτώση του ποσού, παρά τα αρκετά θετικά στατιστικά του και τελικά η διοίκηση έβγαλε από τα ταμεία της περίπου 14εκ. ευρώ. Και ο Daniel κατάφερε σε 2,5 χρόνια να βελτιώσει κι άλλο τους αριθμούς του.

   Όπως ανέφερα και παραπάνω, το δίδυμο που δημιούργησε με τον Suarez είχε να σου δώσει κάθε εβδομάδα και κάτι καινούριο. Μεγάλο μερίδιο σε αυτό φέρει η οξυδέρκεια και η σπουδαία τεχνική του Sturridge. Είναι παίκτης που χαρακτηρίζεται "ποιοτικός" χωρίς προφυλάξεις. Σκοράρει πολύ εύκολα σε τετ-α-τετ (...), ενώ μπορεί να βρει δίχτυα εύκολα και με το κεφάλι, παρότι κοντύτερος από κάποιους άλλους συναδέλφους του...Έχει μια αστείρευτη ενέργεια που του δίνει τη δυνατότητα να ξαφνιάζει τόσο τους αμυντικούς όσο και το κοινό που τον χαίρεται, ενώ σήμα κατατεθέν του αποτελεί ο ιδιαίτερος χορός που επιχειρεί κάθε φορά που σκοράρει. Σοβαροί τραυματισμοί τον άφησαν έξω για μεγάλα και πολλά διαστήματα, γεγονός που δίνει σε πολλούς το δικαίωμα να αμφισβητήσουν την αξία του. Επιλέγω να βάλω σε βίντεο από κάτω τα 40 του γκολ (σε 66 αγώνες), ως την περασμένη σεζόν, αν και θα μπορούσα να το κάνω και για τον Luis Suarez. Ο τελευταίος, όμως, αποτελεί παρελθόν, ενώ ο Daniel είναι ακόμα μέλος της οικογένειας της Liverpool, στρατιώτης ικανός να προσφέρει συγκινήσεις αμά τη επιστροφή του στο μέτωπο. Είναι νωρίς να τον ξεγράφουμε. Θυμηθείτε πώς μας έκανε να χαμογελάμε...   

   Ακόμα καλύτερο deal έγινε εκείνο τον Ιανουάριο με την Inter. Καλύτερο λόγω της μεταπωλητικής αξίας, που μόνος του "έχτισε" το διάστημα αυτό ο Philippe Coutinho στη Liverpool. Τα 10εκ. ευρώ που επένδυσε πάνω του η ομάδα βρήκαν αντίκρυσμα και με το παραπάνω. 
   Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Ξεκινώντας από ποδόσφαιρο σάλας, ο Βραζιλιάνος αποδέχθηκε την πρόταση ανθρώπων της Vasco da Gama για ένα δοκιμαστικό στις ακαδημίες τους. Ο Phil έφτασε ως το ανδρικό τμήμα συμβάλλοντας στην κατάκτηση του πρωταθλήματος β' κατηγορίας. Έπειτα πέρασε τον Ατλαντικό για χάρη της Ίντερ. Στη διάρκεια του δανεισμού του στην Espanyol συνεργάστηκε με τον Mauricio Pocchettino, ο οποίος ενδιαφέρθηκε να τον φέρει στη Southampton τον Ιανουάριο που μελετούμε. Ωστόσο, η πρόταση της Liverpool ήχησε δελεαστικότερα στα αυτιά του μικρού μάγου, ο οποίος έφτασε στο Νησί με αγωνία. Ο λόγος; Η εκκρεμούσα αίτηση της ομάδας στο "Home Department" για άδεια εργασίας του Coutinho στην Αγγλία. Οι ελάχιστες συμμετοχές του με την εθνική Βραζιλίας ήταν ένα εμπόδιο, που ωστόσο ξεπεράστηκε γρήγορα και με επιτυχία. Ο Phil υπέγραψε και το υπόλοιπο είναι γνωστό. 
   Πολύ σύντομα "σπάει το ρόδι", ύστερα από ασίστ του Suarez και σκοράρει κόντρα στην QPR. Θα πετύχει άλλα δύο γκολ ως το τέλος της πρώτης χρονιάς τραβώντας σε μεγάλο βαθμό το ενδιαφέρον των φιλάθλων πάνω του. Οι επιδόσεις του γίνονταν ολοένα και καλύτερες και η συμβολή του στο παιχνίδι τράπηκε από επικουρική σε καθοριστική. Υπέροχη τεχνική, ανεπανάληπτη ευελιξία, και φυσικά ένα μυαλό που τον στρέφει σχεδόν πάντα στη σωστή και ιδανικά εκτελεσμένη επιλογή. O Coutinho ωρίμασε με την απώλεια του πρωταθλήματος και απουσία Suarez πήρε την ομάδα στις πλάτες του. Έκανε πέρυσι μια γεμάτη χρονιά, 52 αγώνων, με 8 γκολ, τόσο όμορφα όσο και σημαντικά. Ο μικρός μάγος χάρισε προκρίσεις απέναντι σε Bolton και Blackburn στο FA Cup με δύο γκολάρες όλες δικές του, ενώ επίσης έστειλε ορισμένες...φωτογραφίες στους Hart, Szczesny και Green στο Anfield. Συν τοις άλλοις τα πόδια του σέρβιραν πολλά γκολ στους συμπαίκτες του και το όνομα "Coutinho" άρχισε να γιγαντώνεται στο διεθνές ποδοσφαιρικό στερέωμα. 

   Φέτος, συνέχισε από εκεί που σταμάτησε, χαρίζοντας ακόμα ένα γκολ-highlight απέναντι στη Stoke στην πρεμιέρα. Συνέχισε να μοιράζει ασίστ και σκόραρε για πρώτη φορά σε τρία συνεχόμενα παιχνίδια, απέναντι στις Chelsea, Crystal Palace και Manchester City. Επί εποχής Klopp, η τοποθέτηση του στα πλάγια ως εξτρέμ δείχνει να τον περιορίζει και η απόδοση του έχει πέσει κατακόρυφα. Οι δυνατότητες του πάντως είναι γνωστές στο ευρύ κοινό και ευελπιστούμε σύντομα να επανέλθει στις world-class εμφανίσεις που τον εδραίωσαν στους κορυφαίους του αθλήματος. 
Bonus η περυσινή γκολάρα με τη City.

Ιανουάριος 2014
Προπονητής: Brendan Rodgers

Τον Ιανουάριο αυτό δεν έγινε καμία αγορά και καμία πώληση παίκτη




Ιανουάριος 2015
Προπονητής: Brendan Rodgers

   Ήλπιζα να κλείσω μεγαλοπρεπώς, κάπως ρομαντικά ρε παιδί μου, όμως οι συνθήκες δεν το επέτρεψαν. Δεν ήταν όμορφη η αναδρομή στην πορεία του Coutinho; Άφηνε και μια γλυκιά προσμονή... Όμως ανέλαβα να περιγράψω τη μεταγραφική δράση της ομάδας στους τελευταίους πέντε Γενάρηδες και οφείλω να φτάσω ως το τέλος. Ο Rodgers, λοιπόν, συνέχισε και το 2015 χωρίς αγορές, όμως αποφάσισε να πωλήσει έναντι 5εκ. ευρώ, έναν ποδοσφαιριστή που είχε χαρακτηρίσει "εντυπωσιακό παίκτη...που θα ενθουσιάσει το κοινό". Υπάρχει κάποιος που δεν ενθουσιάστηκε από τις 12 εμφανίσεις και τα...0 γκολ του Oussama Assaidi με το liverbird upon his chest; Εσύ; Αχάριστε... 
   Για την ιστορία, σε περίπτωση που δεν το θυμάστε, ο Assaidi ήταν εξτρέμ από το Μαρόκο. Πιθανώς και το Μαρόκο θα ήθελε να μην το θυμάται.
Ο Oussama Assaidi ξεκουράζεται κατά την επιστροφή από ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Udinese. Τη φωτογραφία τράβηξε ο Jose Enrique......



Ιανουάριος 2016
Προπονητής: Jurgen Klopp

   Είθε ο Γερμανός να στηρίξει με επιλογές ουσίας τη Liverpool των σάπιων θεμελίων που άφησε πίσω του ο Brendan Rodgers. Ο Ιανουάριος έχει πολλές ημέρες και όλοι ευχόμαστε να μην επαναληφθούν λάθη ανεπανάληπτα...




Επιμέλεια: Νίκος Γιαμπολδάκης



Share on Google Plus

About Nikos Giampoldakis

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.