West Ham- Liverpool (preview)

Έναρξη του δεύτερου γύρου στην φετινή Πρέμιερ Λιγκ και στο πρώτο παιχνίδι της 20ης αγωνιστικής η Γουέστ Χαμ υποδέχεται την Λίβερπουλ στο Άπτον Παρκ!

Οι γηπεδούχοι προέρχονται από την σημαντική νίκη με 2-1 επί της Σαουθάμπτον στο ίδιο γήπεδο και ευελπιστούν να συνεχίσουν το θετικό τους σερί. Ταυτόχρονα, οι Ρεντς σκοπεύουν να διατηρήσουν το νικηφόρο σερί των δύο τελευταίων αγωνιστικών σε μια, ωστόσο, πολύ δύσκολη έδρα!

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Γιούργκεν Κλοπ δεν μπορεί να υπολογίζει στους Τζόρνταν Χέντερσον, Τζέιμς Μίλνερ, Μάρτιν Σκρτελ αλλά και Ντιβόκ Οριγκί, ενώ από την άλλη μεριά ο Σλάβεν Μπίλιτς δεν θα έχει στην διάθεσή του τους Εννέρ Βαλένσια, Γουίνστον Ριντ, Βίκτορ Μόουζες και Ντιαφρά Σακό!

Αντίθετα πολύ πιθανό να συμπεριληφθούν στην αποστολή για το ματς είναι οι Ντιμίτρι Παγιέ, Άαρον Κρέσγουελ και Νίκιτσα Γέλαβιτς για τα Σφυριά.


Στο κομμάτι της προϊστορίας, η Λίβερπουλ σε 58 συνολικά αναμετρήσεις στην έδρα της Γουέστ Χαμ έχει 22 νίκες, με τα Σφυριά να έχουν 21, ενώ 15 ματς έχουν λήξει ισόπαλα. 

Στα τελευταία 5 μεταξύ τους στο Άπτον Παρκ, οι Κόκκινοι έχουν 3 νίκες και η Γουέστ Χαμ 2. Επίσης στα τελευταία 5 φετινά εντός έδρας παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις, η ομάδα του Μπίλιτς έχει 2 νίκες και 3 ισοπαλίες, ενώ η Λίβερπουλ στα τελευταία 5 εκτός έχει 2 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες. 

Θα κλείσουμε με μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά:

1) η Γουέστ Χαμ έχει επικρατήσει στα τελευταία της παιχνίδια απέναντι στην Λίβερπουλ τόσες φορές (2), όσες είχε επικρατήσει στα τελευταία 22 μεταξύ τους ματς.

2) η Λίβερπουλ μετράει 5 νίκες με σκορ 1-0 στο φετινό πρωτάθλημα, περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα.

3) τα Σφυριά γνώρισαν την τελευταία εντός έδρας ήττα τους στις 22 Αυγούστου με 3-4 από την Μπόρνμουθ και έκτοτε μετρούν 3 νίκες και 4 ισοπαλίες στο Άπτον Παρκ.

4) ο Άντι Κάρολ αναμένεται να συμπληρώσει την 150η συμμετοχή του στην Πρέμιερ Λιγκ. 44 είχε με την φανέλα της Λίβερπουλ σκοράροντας μόλις 6 φορές.

5) αμφότερες οι δυο ομάδες έχουν σκοράρει στα 5 τελευταία μεταξύ τους ματς στην έδρας της Γουέστ Χαμ.

6) η Γουέστ Χαμ έχει δεχθεί τα λιγότερα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο σε όλο το πρωτάθλημα (39%).


Επιμέλεια: Απόστολος Παπανικολόπουλος


Share on Google Plus

About Tolis Papanikolopoulos

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.