Η (ανείπωτη) πίκρα του 120+1'

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής
Τέταρτος Γύρος FA Cup (Επαναληπτικός)

Στο 40ό(!) παιχνίδι της στη σεζόν, η Λίβερπουλ έμεινε πίσω στο σκορ, ισοφάρισε με τρομερή έμπνευση του Κουτίνιο, έστειλε το παιχνίδι στη παράταση (1-1 κ.δ.), έχασε (ξανά) αμέτρητες ευκαιρίες αλλά αυτή τη φορά το πλήρωσε ακριβά αφού ο Ογκμπόνα έκανε το 2-1 στο 120+1'(!), δίνοντας έτσι τη πρόκριση στη Γουέστ Χαμ για τον επόμενο γύρο του FA Cup.

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους με την Άστον Βίλα (Κυριακή 14/2, 16:05 - OTE Sport 1 HD) στο Βίλα Παρκ.



Πικρό το αντίο από το FA Cup για τη Λίβερπουλ.

Τρία δοκάρια (δύο για τη Γουέστ Χαμ, ένα για τη Λίβερπουλ), σωρεία χαμένων ευκαιριών από την ομάδα του Κλοπ, τιμωρία από τον Ογκμπόνα στο... σχόλασμα!

Ο Αντόνιο άνοιξε το σκορ στην ανάπαυλα του πρώτου μέρους, ο Κουτίνιο (επέστρεψε στο κανονικό σχήμα) ισοφάρισε με πανέξυπνη απευθείας εκτέλεση φάουλ, οι Στάριτζ (επανεμφάνιση μετά από καιρό!) και Μπεντέκε δεν έβρισκαν στόχο, και το ματς οδηγήθηκε στη παράταση. Εκεί, ο Ογκμπόνα πήδηξε πιο ψηλά απ' όλους και στο 120+1', έκανε το 2-1, στέλνοντας τη Γουέστ Χαμ στον 5ο Γύρο του FA Cup.



Οφείλουμε να συγχαρούμε (και να σεβαστούμε) τη προσπάθεια ΟΛΗΣ της ομάδας, και δη των νεαρών παικτών (Φλάναγκαν, Ιλόρι, Σμιθ, Στιούαρτ, Τσιριβέλα, Τεσέιρα, Οριζί) που έδωσαν ψυχή και σώμα για τη πολυπόθητη πρόκριση!






Το ματς


Οι κόκκινοι ξεκίνησαν... φορτσάτοι στο Upton Park και απείλησαν πρώτοι στο παιχνίδι με τον Ράντολφ να αποκρούει σωτήρια το κοντινό πλασέ του Μπεντέκε στο 14'. Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Παγέτ βρήκε τον Ο' Μπράιεν στα δεξιά της επίθεσης, ο οποίος έκανε το σουτ αλλά η μπάλα κόντραρε στον Λούκας που ακολουθούσε τη φάση και χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Μινιολέ!

Αρκετά τα λάθη των χαφ της Λίβερπουλ, ακόμα και στη πρώτη πάσα. Η Γουέστ Χαμ έμοιαζε αρκετά ισορροπημένη στον ανασταλτικό τομέα. Ακόμα κι έτσι, η Λίβερπουλ ήταν αυτή που συνέχιζε να πιέζει, χάνοντας τρεις ευκαιρίες σε 6'!

Ο Τεσέιρα επιχείρησε δεξί ευθύβολο σουτ εντός περιοχής αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ στο 29'. Στη συνέχεια, στη μεγαλύτερη φάση των κόκκινων στο παιχνίδι, η μπάλα κατέληξε από τον Μπεντέκε στον Κουτίνιο αλλά το πλασέ του Βραζιλιάνου κατέληξε στο δοκάρι του Ράντολφ (34'), ενώ ένα λεπτό αργότερα, μετά από κόρνερ, ο Μπεντέκε νικήθηκε για δεύτερη φορά από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.


Ήταν σειρά των γηπεδούχων να βγουν στην επίθεση. Η Γουέστ Χαμ κέρδισε φάουλ σε καλή θέση, ο Παγiέτ το εκτέλεσε με τη μπάλα να σταματάει (ξανά) στο δοκάρι του Μινιολέ, ενώ στην επαναφορά ο Βέλγος έδιωξε κυριολεκτικά τη τελευταία στιγμή, πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή, τη κεφαλιά του Αντόνιο. Όλα αυτά στο 38'.

Αυτό που δεν κατάφερε να κάνει στο 38' όμως ο Αντόνιο, το έκανε λίγο πριν την ανάπαυλα. Ο Βαλένσια έκανε... περίπατο στη περιοχή των κόκκινων, έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Μιχαήλ Αντόνιο από κοντά έκανε το 1-0 στο 45' για τους γηπεδούχους.


Το δεύτερο μέρος δε θα μπορούσε να ξεκινήσει καλύτερα για τη Λίβερπουλ. Οι κόκκινοι κέρδισαν φάουλ στη γραμμή της περιοχής. Ο Κουτίνιο ανέλαβε την εκτέλεση και με συρτό σουτ, η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του τείχους και κατέληξε στα δίχτυα του Ράντολφ για το 1-1 στο 58'!

Αμέσως μετά την ισοφάριση, η ομάδα του Κλοπ λίγο έλειψε να κάνει την ανατροπή αλλά το σουτ του Μπεντέκε κόντραρε στα σώματα. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, το ματς άναψε επικίνδυνα.


Ο Κλοπ πέρασε μέσα Οριζί και Στάριτζ (ναι, είναι γεγονός, επέστρεψε!), η Γουέστ Χαμ ανέβασε την απόδοσή της, πάτησε αρκετές φορές τη περιοχή του Μινιολέ, και διαμαρτυρήθηκε έντονα για πέναλτι που (κακώς) δεν δόθηκε, καθώς φαίνεται ο Ιλόρι να τραβάει τον Βαλένσια μες τη περιοχή.

Για μια στιγμή όλοι πάγωσαν όταν είδαν τον Κογιατέ να πέφτει άσχημα στο γήπεδο. Το ιατρικό επιτελείο της Γουέστ Χαμ μπήκε τρέχοντας στον αγωνιστικό χώρο αλλά ευτυχώς δεν ήταν τίποτα σοβαρό.


Ο τρελός ρυθμός συνεχιζόταν στο Upton Park. Η μία φάση διαδεχόταν την άλλη. Τη μία η δράση ήταν στα καρέ του Ράντολφ, την άλλη σε αυτά του Μινιολέ. Σε δύο περιπτώσεις πάντως, ο τερματοφύλακας της Γουέστ Χαμ έκανε μεγάλες αποκρούσεις. Στο 80' απέκρουσε την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπεντέκε, ενώ στο 91' έκανε άλλη μία σπουδαία επέμβαση σε σουτ του Στάριτζ!

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τη σύγχυση στην άμυνα της Λίβερπουλ στα τελευταία λεπτά αλλά μάταια. Όλα οδηγούσαν στη παράταση. Έτσι κι έγινε.

Το πρώτο μέρος της παράτασης είχε μονάχα έναν πρωταγωνιστή: τον Κριστιάν Μπεντέκε. Ο Μινιολέ είχε αποκρούσει το σουτ του Νομπλ στο 97' και στο 99', ο Μπεντέκε βρέθηκε φάτσα με το 1-2 αλλά νικήθηκε ΞΑΝΑ από τον Ράντολφ! Απίστευτη χαμένη ευκαιρία από τον Βέλγο να βάλει την ομάδα του σε θέση οδηγού!

Στο δεύτερο μέρος, η Λίβερπουλ συνέχιζε να απειλεί. Κι εκεί που οι Στάριτζ (108', 118') και Μπεντέκε (112') δεν κατάφεραν να βρουν στόχο, η Γουέστ Χαμ... έκλεψε τη νίκη, τη πρόκριση, στη τελευταία... ανάσα του παιχνιδιού.

Φτάνεις στο 120'. Έχεις συμβιβαστεί με τη διαδικασία των πέναλτι. Κάτσε τώρα πίσω στη τελευταία φάση. Κάτσε γιατί αν γίνει το κακό, δε θα χεις χρόνο ούτε για αναπνοή.


Τελευταία φάση. 120+1'. Φάουλ στη περιοχή σου. Η μπάλα κατευθύνεται επικίνδυνα στη μικρή περιοχή. Να τη διώξει - κάποιος να τη διώξει. Ο Ογκμπόνα πηδάει πιο ψηλά από όλους. Η καρδιά σου είναι σε σύγχυση. Τελικά η μπάλα πάει στα δίχτυα. Μοιάζει απίστευτο, μοιάζει εξωπραγματικό. Μια απειροελάχιστη αδράνεια στη σκέψη, στην ενέργεια. Μία κίνηση που δεν έγινε, μια πρόκριση που χάθηκε στο 120+1'.

Σχόλιο


Ό,τι και να πεις, ό,τι και να γράψεις... όταν δέχεσαι γκολ-μαχαιριά στο 120+1', η πίκρα, η απογοήτευση είναι μεγάλη. Η ομάδα του Κλοπ δε μετουσιώσε σε γκολ τις (αρκετές) ευκαιρίες που είχε σ' όλον τον αγώνα, και η Γουέστ Χαμ χτύπησε στο... σχόλασμα, κλέβοντας τη πρόκριση.

Οι συνθέσεις

Γουέστ Χαμ: Ράντολφ, Ριντ, Κρέσγουελ, Κογιατέ, Βαλένσια, Ομπιάνγκ, Νομπλ, Ο' Μπράιεν, Ογκμπόνα, Παγιέτ, Αντόνιο
Λίβερπουλ: Μινιολέ, Φλάνγκαν, Λούκας, Ιλόρι, Σμιθ, Στιούαρτ, Τσιριβέλα (Μίλνερ 112'), Τεσέιρα (Οριζί 58'), Κουτίνιο (Στάριτζ 58'), Άιμπ, Μπεντέκε

The Reds have arrived and tonight's away dressing room is set...
Posted by Liverpool FC on Tuesday, 9 February 2016

The assessment from the boss on tonight's game...

Posted by Liverpool FC on Tuesday, 9 February 2016

Πείτε και ένα μπράβο ρε ταγάρια ελληναραδες μόνο κρα κρα,πείτε και ένα μπράβο στους πιτσιρικάδες της ομαδας!! στον Ιλορι...

Posted by Liverpool Fans.gr on Tuesday, 9 February 2016

Δυστυχώς αυτό που λένε στο ποδόσφαιρο ότι ο καλύτερος δεν κερδίζει, έγινε πράξη σήμερα! Η ομάδα μας ανώτερη μετά την ισο...

Posted by Liverpool Fans.gr on Tuesday, 9 February 2016
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.