Ομάδα για... φίλημα!

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
26η αγων. Premier League

Λίγες μέρες μετά τον πικρό αποκλεισμό από το FA Cup, η Λίβερπουλ ξέσπασε στην Άστον Βίλα, την οποία διέλυσε με 6-0 στο Βίλα Παρκ και απέχει (ξανά) 3 βαθμούς από την πεντάδα!

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους, με την Άουγκσμπουργκ (Πέμπτη 18/2, 22:05 - OTE Sport 3 HD) στην SGL Arena, για την Φάση των 32 του Europa League.



Όλα πρίμα πήγαν για τον Κλοπ και τη Λίβερπουλ στο Βίλα Παρκ!

Ούτε 1, ούτε 2, ούτε 3 αλλά... 6 γκολ για την... ασταθή Λίβερπουλ, η οποία γλύκανε τους οπαδούς της ανήμερα της Γιορτής των Ερωτευμένων!

Έπειτα από την ανείπωτη πίκρα που βίωσε στο FA Cup, η Λίβερπουλ φιλοδώρησε με μισή ντουζίνα γκολ την Άστον Βίλα και πάει με τη καλύτερη δυνατή ψυχολογία στη Γερμανία για την αναμέτρηση με την Άουγκσμπουργκ.


Επιστροφή Στάριτζ στην αρχική εντεκάδα με γκολ, πρώτο γκολ στη σεζόν για τον Τσαν, ο Οριζί πέτυχε γκολ 37'' μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο (και στους πανηγυρισμούς δέχτηκε... Επίθεση Αγάπης από έναν οπαδό!). Σκόραραν επίσης οι Κλάιν και Τουρέ. Επαναλαμβάνω. Κλάιν και Τουρέ (ο τελευταίος βάζει γκολ στο πρωτάθλημα μετά από 5 χρόνια!)

Το ματς

Με βασικό σε ματς πρωταθλήματος τον Στάριτζ για πρώτη φορά μετά τον θρίαμβο επί της Σαουθάμπτον με 1-6 για το Λίγκ Καπ (2/12/2015), οι κόκκινοι ξεκίνησαν... φορτσάτοι στο Βίλα Παρκ, και δεν άργησαν να πάρουν κεφάλι στο σκορ.


Αυτό που δεν κατάφεραν οι Φιρμίνο (8') και Κουτίνιο (13'), το κατάφερε ο Ντάνιελ Στάριτζ. Ο Άγγλος επιθετικός (μακράν από τους πιο άτυχους παίκτες σε όλο το Νησί λόγω των πολλών και αλλεπάλληλων τραυματισμών), ευχαρίστησε τον Κουτίνιο για τη γλυκιά σέντρα, και με κεφαλιά έκανε το 0-1 για τη Λίβερπουλ, συνδυάζοντας την επιστροφή του με γκολ!


Η ομάδα του Κλοπ συνέχισε να πιέζει, δημιουργώντας συνεχώς ρήγματα στην άμυνα της Άστον Βίλα και το δεύτερο γκολ ήρθε απολύτως φυσιολογικά για τους κόκκινους. Ο Μίλνερ εκτέλεσε το φάουλ από πλάγια θέση, ο Μπαν έκανε λάθος εκτίμηση, η μπάλα πέρασε από όλους και κατέληξε στα δίχτυα για το 0-2!

Παραδομένη στη... μοίρα της η Άστον Βίλα, έμοιαζε να τα είχε παρατήσει από το πρώτο μέρος. Σε δύο περιπτώσεις πριν την ανάπαυλα, ο Μπαν δήλωσε παρών (Μορένο στο 33' και Στάριτζ στο 44'), ενώ η προσπάθεια του Κουτίνιο (34') πέρασε άουτ.


Στην επανάληψη, οι κόκκινοι μετέτρεψαν το παιχνίδι σε παράσταση για έναν ρόλο. Κι αυτό διότι η ομάδα του Κλοπ σκόραρε άλλες 4 φορές σε διάστημα 13'! Στο 58', ο Φιρμίνο "έσπασε" τη μπάλα στον Τσαν, κι ο δεύτερος με ωραίο σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής έκανε το 0-3 στο 58'.


Ο Στάριτζ αποχώρησε από το γήπεδο, και τη θέση του πήρε ο Οριζί, ο οποίος στη πρώτη επαφή του με τη μπάλα, σκόραρε! Ο Κουτίνιο έβγαλε πανέμορφη μπαλιά με το εξωτερικό από τη σέντρα(!) κι ο Βέλγος δεν αστόχησε για το 0-4 στο 63'.


Η Άστον Βίλα προσπάθησε λίγο να συνέλθει αλλά η Λίβερπουλ ήταν ασταμάτητη. Σειρά του Κλάιν να σκοράρει! Ο αμυντικός των κόκκινων είχε προωθηθεί και σε μια φάση διαρκείας, νικάει (με τη δεύτερη) τον Μπαν για το 0-5 στο 65'.


Προς το τέλος, ο Μπεντέκε πήρε τη θέση του Φιρμίνο, και προσπάθησε να πετύχει κι αυτός ένα γκολ που θα του ανέβαζε τη ψυχολογία. Δεν πέτυχε γκολ ο Βέλγος, ωστόσο, το κερασάκι στη τούρτα ήρθε από αυτόν που το περιμένεις λιγότερο. Ο Μίλνερ εκτέλεσε λοιπόν, το κόρνερ και ο Τουρέ, εντελώς αμαρκάριστος, με κεφαλιά διαμόρφωσε το εμφατικό 0-6 στο 71'!

Η μοναδική στιγμή που πλησίασαν οι γηπεδούχοι στο γκολ ήταν στο 80', όταν το πανέμορφο πλασέ του Σινκλέρ σταμάτησε στο δοκάρι του Μινιολέ.

Σχόλιο



Θύμα της... οργής, της πίκρας (από τον προ ημερών αποκλεισμό) αλλά και της όρεξης των παικτών της Λίβερπουλ έπεσε η Άστον Βίλα, η οποία δε προέβαλλε καμία απολύτως αντίσταση στην... παράσταση για έναν ρόλο των κόκκινων! Η ομάδα του Κλοπ χάρισε ένα μαγικό ποδοσφαιρικό απόγευμα στους οπαδούς της και διατηρήθηκε στο -3 από την πεντάδα.




Οι συνθέσεις

Άστον Βίλα: Μπαν, Ρίτσαρντς, Οκορέ, Λέσκοτ, Σισοκό, Γκιγιέ, Μπακούνα, Γουέστγουντ, Βερετού, Αγκμπολαχόρ
Λίβερπουλ: Μινιολέ, Κλάιν, Τουρέ, Σακό, Μορένο, Τσαν, Χέντερσον, Μίλνερ, Φιρμίνο (Μπεντέκε 74'), Κουτίνιο (Στιούαρτ 66'), Στάριτζ (Οριζί 62')

Inside the away dressing room today...
Posted by Liverpool FC on Sunday, 14 February 2016










Bonne victoire aujourd'hui ! Great win today ! Thank you for your support !! #YNWA #LFC #Liverpool
Posted by Mamadou Sakho on Sunday, 14 February 2016

Great win ladshope to be back soon 
Posted by Adam Lallana on Sunday, 14 February 2016

Six different scorers today! Whose goal was your favourite?
Posted by Liverpool FC on Sunday, 14 February 2016


Some of the best shots from Villa Park today! http://lfc.tv/APT2
Posted by Liverpool FC on Sunday, 14 February 2016

Kolo Toure post-match
Posted by LFC Transfer Speculations on Sunday, 14 February 2016

So Jurgen, remind us who scored in Liverpool FC's 6-0 win?
Posted by Premier League on Monday, 15 February 2016

Klopp reacts to 6-0 win over Aston Villa
Jürgen Klopp: "It's not often in the last 20 minutes that a manager can enjoy the game!"
Posted by Liverpool FC on Sunday, 14 February 2016
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.