Προκριθήκαμε; Ούτε του παπά, λοιπόν!

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
Europa League, Φάση των 32 (Επαναληπτικός)

Ο Μίλνερ ευστόχησε από το σημείο του πέναλτι και... έβγαλε το φίδι από την τρύπα για τη Λίβερπουλ, η οποία, στο 350ό της παιχνίδι σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, νίκησε (μετά κόπων και βασάνων) την Άουγκσμπουργκ στο Άνφιλντ με 1-0 και προκρίθηκε στους 16 του Europa League. Αντίπαλός της, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (10 και 17 Μαρτίου τα ματς). Πως τα φέρνει η ζωή όμως...

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους ο τελικός του Λιγκ Καπ με τη Μάντσεστερ Σίτι (Κυριακή 28/2, 18:30 - Novasports 2 HD)



Σαφώς και είχαν στο πίσω μέρος του μυαλού τους τον τελικό της Κυριακής. Ο Κλοπ όμως, έσπευσε να κρατήσει τους παίκτες του προσηλωμένους σ' αυτό το παιχνίδι. Κι έτσι έκανε, μόνο που... αγχώθηκε λιγάκι!

Το (εκπληκτικό) φάουλ του Σταφυλίδη στο 89' λίγο έλειψε να βάλει τέλος στο ευρωπαϊκό όνειρο της Λίβερπουλ αλλά οι κόκκινοι κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο για τη Φάση των 16 του Europa League.

Σωρεία ευκαιριών (για άλλη μια φορά) από την ομάδα του Κλοπ, που δεν καθάρισε το παιχνίδι και παραλίγο να το πληρώσει.

Το ματς


Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους γηπεδούχους. Ο Μίλνερ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Κορ φαίνεται να σπρώχνεται από τον συμπαίκτη του, Καϊούμπι, και να χρησιμοποιεί το χέρι του, με τον διαιτητή να υποδεικνύει πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μίλνερ, ο οποίος έκανε το 1-0 για τη Λίβερπουλ μόλις στο 5', και χωρίς κάποια σπουδαία φάση στην αντίπαλη περιοχή!


Μετά το γκολ, οι κόκκινοι όχι μόνο ανέβασαν ρυθμό, αλλά θα μπορούσε να είχε καθαρίσει την υπόθεση πρόκριση από το πρώτο κιόλας μέρος αλλά έλειπε η σωστή τελική προσπάθεια από το μέρος των κόκκινων. Από τη μεριά των Γερμανών, ο Χιτζ απομάκρυνε ό,τι πλησίαζε τη περιοχή του (Κουτίνιο 22', Φιρμίνο 27'), ενώ ο Καϊούμπι δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το λάθος του Λούκας, το οποίο τον έβγαλε τετ-α-τετ με τον Μινιολέ αλλά δε βρήκε στόχο.


Στην επανάληψη, η Λίβερπουλ μπήκε με ξεκάθαρο προσανατολισμό να σκοράρει νωρίς αλλά ο Στάριτζ σπατάλησε μοναδική ευκαιρία στο 49', στέλνοντας τη μπάλα άουτ από πλεονεκτική θέση!


Ο ρυθμός έπεσε και οι φάσεις μειώθηκαν στις δύο εστίες. Στο 70', ο Μινιολέ βγήκε και έδιωξε πριν προλάβει ο Βέρνερ να τσιμπήσει τη μπάλα, ενώ στην άλλη πλευρά του γηπέδου, ήταν η σειρά του Χέντερσον να απειλήσει στο 77' αλλά ο Χιτζ ήταν και πάλι εκεί να απομακρύνει.

Κι όσο παρέμενε το 1-0, τόσο το καρδιοχτύπι συνεχιζόταν. Η κορυφαία στιγμή του παιχνιδιού ήταν, αναμφίβολα, η στιγμή του 89'. Λίγο πριν το ρολόι δείξει 90' παιχνιδιού, το Άνφιλντ λίγο έλειψε να παγώσει ολοκληρωτικά όταν είδε το φάουλ του Κώστα Σταφυλίδη να περνάει κυριολεκτικά... ελάχιστα δίπλα από το δεξί παραθυράκι του Μινιολέ!

Σχόλιο


Πολλά ζόρια έβαλαν οι Γερμανοί στη Λίβερπουλ. Ωραίο ποδόσφαιρο ανά διαστήματα από τους κόκκινους, με ωραίες εναλλαγές της μπάλας, ΑΛΛΑ χωρίς ουσία στη τελική προσπάθεια! Όταν δε βάζεις γκολ, λέει ο λαός, το δέχεσαι. Πολύ τυχερή θα πρέπει να νιώθει λοιπόν η Λίβερπουλ που δεν έπαθε... κάζο στα τελευταία λεπτά όπου η μπάλα... έκαιγε. Άλλωστε, αυτό που μετράει στο τέλος της ημέρας είναι η πρόκριση!

Οι συνθέσεις

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Κλάιν, Λούκας, Σακό, Μορένο, Τσαν, Χέντερσον, Μίλνερ, Φιρμίνο, Κουτίνιο (Τεσέιρα 79'), Στάριτζ (Οριζί 66')
Άουγκσμπουργκ: Χιτζ, Βερχό, Γιάνκερ, Κλαβάν, Σταφυλίδης, Άλτιντοπ, Εσβάιν, Κου, Καϊουμπί , Βέρνερ, Κορ

Tonight we'll become the first club to play 350 games in European competitions, excluding the Super Cup. We've had some great moments along the way...
Posted by Liverpool FC on Thursday, 25 February 2016

The Reds are here!
Posted by Liverpool FC on Thursday, 25 February 2016

A look inside the home dressing room this evening...
Posted by Liverpool FC on Thursday, 25 February 2016







Thank you for your support tonight  #YNWA #LiverpoolFC #LFC
Posted by Mamadou Sakho on Thursday, 25 February 2016

Some of the best pics from tonight's game! http://lfc.tv/AP8V
Posted by Liverpool FC on Thursday, 25 February 2016

Jürgen Klopp shares his thoughts on tonight's progression to the last 16 of the UEFA Europa League...
Posted by Liverpool FC on Thursday, 25 February 2016
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.