Γιατί τέτοια (αναίτια) κατάρρευση, ρε boys;

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
25η αγων. Premier League

Η Λίβερπουλ είχε τη νίκη μες τα χέρια της (2-0 στο 70') αλλά την άφησε να της γλιστρήσει καθώς δέχτηκε δύο γκολ σε 7' και αναδείχτηκε ισόπαλη 2-2 με τη Σάντερλαντ στο Άνφιλντ. Στο 77' αποχώρησε μέρος των φιλάθλων προς ένδειξη διαμαρτυρίας για τις τιμές των εισιτηρίων.

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους ο επαναληπτικός με τη Γουεστ Χαμ (Τρίτη 9/2, 21:45) στο Upton Park για τον Τέταρτο Γύρο του FA Cup. 



Τάσεις αυτοκτονίας για ακόμη μια φορά από τη Λίβερπουλ. Να καταφέρνεις (έστω και δύσκολα) να παίρνεις προβάδισμα δύο τερμάτων και στο τέλος να το χάνεις...

Ο Φιρμίνο σκόραρε το πρώτο και σέρβιρε το δεύτερο στον Λαλάνα, οι κόκκινοι είχαν κλειδώσει τη νίκη που θα μείωνε την απόστασή τους από τη πεντάδα αλλά προδόθηκαν (για ακόμα μια φορά) από την ασταθή τους άμυνα και δέχτηκαν δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο...


Τραυματίες αποχώρησαν οι Λόβρεν και Άλεν, ενώ ο Στάριτζ επέστρεψε στα γήπεδα καθώς προθερμάνθηκε κάποια στιγμή στο δεύτερο μέρος, χωρίς όμως να πάρει χρόνο συμμετοχής.


Η μέρα φάνηκε από το πρωί. Οι τραυματισμοί στην ομάδα δεν έχουν τελειωμό. Πραγματικά. Η... επιδημία εξαπλώθηκε και στο τεχνικό κομμάτι. Ο Κλοπ πήρε δικαιολογημένη απουσία από το Άνφιλντ καθώς το πρωί του Σαββάτου ένιωσε έντονη αδιαθεσία, με τους γιατρούς να εκτιμούν τελικώς ότι πρόκειται για επεισόδιο σκωληκοειδίτιδας. Τη θέση του για το ματς με τη Σάντερλαντ πήρε ο βοηθός του, Ζέλικο Μπούβατς.

Το ματς


Οι κόκκινοι ήταν αρκετά δραστήριοι από το ξεκίνημα. Παρά την ατυχία με τον Λόβρεν (τραυματίστηκε μόλις στο 12' και αντικαταστάθηκε από τον Τουρέ), η Λίβερπουλ είχε τη κατοχή υπέρ της στο πρώτο μέρος και σε μια από τις επισκέψεις της στην αντίπαλη περιοχή, ο Μανόνε απέκρουσε δύσκολα το σουτ του Μορένο από τα αριστερά, στο 20'.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν τη Σάντερλαντ, συνέχιζαν να έχουν τον έλεγχο του παιχνιδιού και με τη συμπλήρωση μισής ώρας στο παιχνίδι, Μίλνερ και Φιρμίνο προσπάθησαν να νικήσουν τον Μανόνε χωρίς επιτυχία.


Στις τελευταίες στιγμές του πρώτου μέρους, ο Βραζιλιάνος έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Μανόνε, ενώ ο Μορένο στις καθυστερήσεις λειτούργησε ως αμυντικός και δε μπόρεσε με κεφαλιά από κοντά να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο μεταξύ, ο Άλεν τραυματίστηκε λίγο πριν την ανάπαυλα, και στη θέση του πέρασε ο Άιμπ. Δεύτερος τραυματισμός παίκτη της Λίβερπουλ σε ένα ημίχρονο...


Στην επανάληψη, η ομάδα του Κλοπ συνέχισε στο ίδιο τέμπο και Άιμπ (51') και Φιρμίνο (54') δοκίμασαν να σκοράρουν χωρίς οι προσπάθειές τους να βρουν στόχο. Και καθώς η Σάντερλαντ κλεινόταν στα καρέ της, η Λίβερπουλ κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Μίλνερ έβγαλε εξαιρετική σέντρα από τα αριστερά στον Φιρμίνο, ο οποίος με ωραία κεφαλιά έκανε το 1-0 για τους κόκκινους!


Πατώντας πλέον πολύ καλύτερα στα πόδια τους, οι κόκκινοι ξεχύνονταν στην επίθεση με αρκετή ευκολία και στο 70', ο Φιρμίνο πίεσε από τα αριστερά και έκλεψε τη μπάλα, βρέθηκε σε θέση βολής αλλά αυτή τη φορά αποφάσισε να... σερβίρει το γκολ στον Λαλάνα, ο οποίος σε κενό τέρμα έκανε το 2-0, κλειδώνοντας ουσιαστικά την υπόθεση-νίκη για τη Λίβερπουλ.


Ένα μέρος των φιλάθλων έκαναν πράξη το κίνημα #WalkOutOn77 και με τη συμπλήρωση 77' στο παιχνίδι, αποχώρησε από το Άνφιλντ προς ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ακριβές τιμές των εισιτηρίων της επόμενης χρονιάς. Το παιχνίδι το άφησαν στο 2-0, πιστεύοντας πως, έστω και δύσκολα, η ομάδα τους θα πάρει τη νίκη. Αμ δε...

Μαζί με τους φιλάθλους που αποχώρησαν στο 77' μάλλον... αποχώρησαν και οι παίκτες της Λίβερπουλ. Κι αυτό γιατί, παρόλο που μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο κρατούσε στα χέρια της μια νίκη-ανάσα, κατόρθωσε να της... γλιστρήσει.


Πώς συνέβη αυτό; Πρώτα ήταν το εξαιρετικό φάουλ του Άνταμ Τζόνσον στο 82' το οποίο φαινόταν ότι δεν θα δυσκόλευε τον Μινιολέ αλλά τελικά βρέθηκε να μαζεύει τη μπάλα από τα δίχτυα του, και μετά ο Ντεφόου εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας των κόκκινων, βρέθηκε στη περιοχή, έκανε το σουτ και εκτέλεσε τον Μινιολέ για το τελικό 2-2 στο Άνφιλντ!

Δύο γκολ μέσα σε 7' διέλυσαν το... νευρικό σύστημα όσων έμειναν στο γήπεδο.


Εν τω μεταξύ, το ποδόσφαιρο συνεχίζει να παραδίδει πολιτισμό και ανθρωπισμό. Γιατί αυτό να θεωρείται παράξενο και λόγος είδησης όμως...;

Σαν σήμερα 58 χρόνια πίσω, συνέβη μία απ΄τις μεγαλύτερες τραγωδίες στο Αγγλικό αλλά και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Η ομάδα...
Posted by Liverpool Fans.gr on Saturday, 6 February 2016


Σχόλιο



Τη νίκη μέσα απ' τα χέρια της έχασε η Λίβερπουλ... Είχε προβάδισμα δύο τερμάτων, είχε κατοχή, είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, είχε κλείσει από όλους τους χώρους τη Σάντερλαντ, τα είχε κάνει όλα. Ακόμα κι έτσι, κατάφερε να δεχτεί δυο γκολ μένοντας στο 2-2, και έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει τη πεντάδα.




Οι συνθέσεις

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Κλάιν, Λόβρεν (Τουρέ 12'), Σακό, Μορένο, Χέντερσον (Λούκας 86'), Τσαν, Άλεν (Άιμπ 45+2'), Μίλνερ, Φιρμίνο, Λαλάνα
Σάντερλαντ: Μανίνε, Τζόουνς, Κονέ, Ο' Σέι, Φαν Άνολντ, Κίρχοφ, Γουότμορ, Κάτερμολ, Εμβιλά, Καζρί, Ντεφόου


Daniel Sturridge's shirt hangs in the home dressing room!
Posted by Liverpool FC on Saturday, 6 February 2016


Liverpool FC fans leave Anfield after 77 minutes in protest against ticket prices.Here's the background to the #WalkOutOn77 protest: http://bit.ly/1S78KkW
Posted by Liverpool FC - Liverpool Echo on Saturday, 6 February 2016
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.