Ανοιχτή επιστολή της FSG προς τους φιλάθλους της Liverpool

O κύριος ιδιοκτήτης John W Henry. o πρόεδρος του συμβουλίου Tom Werner και ο πρόεδρος Mike Gordon, εξέδωσαν σήμερα το ακόλουθο μήνυμα προς τους υποστηρικτές της Liverpool:

Αγαπητοί υποστηρικτές της Liverpool,

Υπήρξε μια ταραχώδης εβδομάδα για όλους μας. Εκ μέρους όλου του Fenway Sports Group και του Ποδοσφαιρικού Σωματείου της Liverpool, θα θέλαμε να απολογηθούμε για όσα προκλήθηκαν λόγω του σχεδιασμού που κάναμε για τις τιμές των εισιτηρίων της σεζόν 2016-2017.

Και οι τρεις μας, μπορούμε να πούμε ότι μας προβλημάτισε η αντίληψη που έχει δημιουργηθεί πως δεν ενδιαφερόμαστε για τους φιλάθλους της ομάδας μας, πως είμαστε άπληστοι και πως προσπαθούμε να εξάγουμε προσωπικά κέρδη σε κόστος του συλλόγου. Η αλήθεια είναι ακριβώς το αντίθετο.

Από τις πρώτες μας μέρες ως ιδιοκτήτες έχουμε καταλάβει πως το να είμαστε κηδεμόνες αυτού του απίστευτου ιδρύματος, είναι πολύ ξεχωριστό προνόμιο, και γι'αυτό το λόγο οδηγούμαστε μόνο από την επιθυμία να επιστρέψουμε τη Liverpool στην κορυφή του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Στον κόσμο του σύγχρονου ποδοσφαίρου, η εξέλιξη του συλλόγου με έναν ανεκτό τρόπο, είναι απαραίτητη για την επίτευξη του στόχου αυτού.

Για το σκοπό αυτό, δεν πήραμε ποτέ ούτε μια δεκάρα έξω από το σύλλογο αυτό. Αντιθέτως, επενδύσαμε μεγάλα ποσά των δικών μας χρημάτων για να βελτιώσουμε το υπάρχον ρόστερ και να μοντερνοποιήσουμε της εγκαταστάσεις της ομάδας - αναφέρουμε ως ενδεικτικό παράδειγμα την επένδυση των 120 εκατομμυρίων λιρών από την FSG για την κατασκευή του καινούριου Main Stand. Αυτή η τεράστια επιχείρηση έγινε με σκοπό να παρέχουμε σε περισσότερους υποστηρικτές της ομάδας μας τη δυνατότητα να βρεθούν στο Anfield, όπως και επίσης να παράγουμε περισσότερα έσοδα τα οποία θα μας βοηθήσουν να ανταγωνιστούμε οικονομικά τους υπόλοιπους συλλόγους, οι οποίοι έχουν περισσότερα οικονομικά αποθέματα. Όταν ανοίξει, τον προσεχές Αύγουστο, η εξέδρα θα πετύχει αυτούς τους στόχους, και εκ τούτου, θα εκπληρώσουμε μια υπόσχεση που είχαμε κάνει, πίσω στο 2010, όταν εξαγοράσαμε την LFC.

Ήμασταν πολύ βαθιά στη διαδικασία εξέλιξης του σχεδίου για τις τιμές των εισιτηρίων για την επόμενη σεζόν, 2016-2017. Συναντηθήκαμε απευθείας με τους εκπροσώπους της Επιτροπής Φιλάθλων της Liverpool και μαζί με τη διεύθυνση της LFC ολόψυχα συμφωνήσαμε με τις σοβαρές ανησυχίες να αυξάνονται, κυρίως όσον αφορά: την πρόσβαση των ντόπιων και νεαρών υποστηρικτών, το δέσιμο και η πρόσβαση στο Anfield για τα ντόπια παιδιά, και η πρόσβαση σε αγώνες της Premier League για τους κατοίκους του Liverpool που έχουν οικονομικά προβλήματα.

Πιστεύουμε ότι το σχέδιο κατάφερε με επιτυχία να επιλύσει αυτές τις ανησυχίες και είμαστε πραγματικά στεναχωρημένοι ότι αυτά τα στοιχεία είτε χάθηκαν, είτε -χειρότερα- χαρακτηρίστηκαν ως κυνικές προσπάθειες να επικρύψουμε πίσω από αυτό το σχέδιο προσπάθεια για προσωπικά κέρδη. Αντίθετα, προτιμάμε να εστιάζουμε σε αυτό το σχέδιο, ως "μερικώς σωστό".

Από την άλλη, μέρος του σχεδίου αυτού, δε σχεδιάστηκε σωστά.

Εκτός από τα άλλα στοιχεία του σχεδίου, προτείναμε αύξηση των τιμών σε μια μερίδα εισιτηρίων. Αυτές οι ενέργειες αύξησης των τιμών, θα ίσχυαν μόνο στο γενικό εισιτήριο για τις νέες κατασκευασμένες θέσεις.

Πιστεύαμε πως με το να παραδώσουμε πολλές βελτιωμένες θέσεις σε μια που θα ήταν η πιο καινούρια κερκίδα στο Αγγλικό ποδόσφαιρο, θα ακολουθούταν από μια αύξηση των τιμών σε αυτές τις θέσεις, κυρίως για τους φιλάθλους που δεν έχουν οικονομικά προβλήματα, κάτι το οποίο θα βοηθούσε τη Liverpool να ξεκινήσει να ξεπληρώνει τα 120 εκατομμύρια λίρες που παρήχθησαν από την FSG για την ανακατασκευή του Main Stand και αυτές οι αυξήσεις ήταν αναγκαίες, μετά την αύξηση των εσόδων από την καινούρια συμφωνία με τη την Premier League TV.

Παρόλα αυτά, η μεγάλη αντίθεση σε αυτό το μέρος του σχεδιασμού μας, έκανε ξεκάθαρο πως κάναμε λάθος.

Ένα πολύ μεγάλο μέρος από εσάς, είχε αντιρρήσεις για τη μέγιστη τιμή των 77 λιρών στις πιο ακριβές μας θέσεις, και έκανε ξεκάθαρη την προτίμησή του πως ο σύλλογος πρέπει να αποφύγει να ανακατέψει την επέκταση της εξέδρας με οποιαδήποτε αύξηση στα εισιτήρια.

Το μήνυμα ελήφθην.

Μετά από μια έντονη περίοδο συσκέψεων με τη διεύθυνση της LFC, αποφασίσαμε να κάνουμε σημαντικές επανεξετάσεις στη δομή των εισιτηρίων του 2016-2017.

  • Καταργούμε την κατηγοριοποίηση των παιχνιδιών -ανεξάρτητα από τον αντίπαλο, οι φίλαθλοι θα πληρώνουν την ίδια τιμή για τα εισιτήρια.
  • Οι τιμές των εισιτηρίων θα αναπροσαρμοστούν, ώστε αυτό να έχει ως αποτέλεσμα μηδενικά επιπλέον έσοδα της καινούριας εξέδρας σε σχέση με τις υπόλοιπες.
  • Παρόλο που οι τιμές των ατομικών εισιτηρίων μπορεί να μετακινηθούν οριακά από αυτή τη χρονιά, εμείς θα παγώσουμε τις τιμές του καινούριου Main Stand, για τη χρονιά 2016-2017, στα επίπεδα του 2015-2016.
  • Η τιμή για το ακριβότερο εισιτήριο γενικής εισόδου για τη χρονιά 2016-2017, θα παγώσει στην τιμή των 59 λιρών, ίδια με τη φετινή τιμή.
  • Οι τιμές για τα ακριβότερα εισιτήρια διαρκείας για τη χρονιά 2016-2017, θα παγώσει στα φετινά επίπεδα, στις 869 λίρες. Η φθηνότερη τιμή, θα μειωθεί κατά επιπλέον 25 λίρες από τα φετινά επίπεδα, στις 685 λίρες, όπως επίσης και όλες οι ενδιάμεσες βαθμίδες θα παγώσουν ή θα μειωθούν ανάλογα.
  • Oι θέσεις που θα κοστίζουν 9 λίρες, θα υπάρχουν πλέον σε κάθε αγώνα της Premier League. Συνολικά θα διατεθούν πάνω από 10.000 τέτοιες θέσεις καθ'όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Σπεύδουμε να συμπληρώσουμε, πως τα υπόλοιπα προνόμια που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στο σχέδιο του 2016-2017, θα παραμείνουν:

  • Τα άτομα ηλικίας 17-21, θα έχουν πρόσβαση σε 20.000 εισιτήρια καθ'όλη τη διάρκεια της Premier League, στα οποία θα υπάρχει μείωση 50%.
  • 1.000 εισιτήρια σε αγώνες της Premier League καθ'όλη τη διάρκεια της σεζόν θα δοθούν δωρεάν σε παιδιά των σχολείων του Liverpool.

Ως ένδειξη της δέσμευσής μας γι'αυτή τη βελτιωμένη δομή των εισιτηρίων, ανακοινώνουμε επίσης πως αυτό το σχέδιο θα παραμείνει ενεργό καθ'όλη τη χρονιά 2016-2017, όπως και τη χρονιά 2017-2018. Για τις επόμενες δύο χρονιές, η LFC δε θα βάλει στα ταμεία της ούτε μια επιπλέον λίρα από αυξήσεις σε τιμές εισιτηρίων.

Πιστεύουμε πως δείξαμε τη θέλησή μας να ακούμε προσεκτικά, να επαναπροσδιορίσουμε τη θέση μας, και να δράσουμε αποφασιστικά. Η μοναδική και ιερή σχέση μεταξύ του Ποδοσφαιρικού Συλλόγου Liverpool και των υποστηρικτών του, είναι πάντα μέσα στο μυαλό μας. Δείχνει το πόσο δυνατά χτυπάει η καρδιά αυτού του τρομερού συλλόγου.

Περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο παράγοντα κατά πολύ, αυτός ο δεσμός είναι που μας οδηγεί στο να δουλεύουμε σκληρά για το σύλλογο και το μέλλον του. Έχουμε απέραντη πίστη στον παγκόσμιας κλάσης προπονητή μας, και στη νεαρή, ταλαντούχα ομάδα και ξέρουμε πως σε βάθος χρόνου η επιτυχία στους αγωνιστικούς χώρους που όλοι τόσο πολύ λαχταρούμε, θα πραγματοποιηθεί.

Περιμένουμε να μοιραστούμε αυτή τη χαρά μαζί σας.

John W Henry, Tom Werner, Mike Gordon

Μετάφραση - Επιμέλεια: Θοδωρής Σπανός
Share on Google Plus

About Teo H. Caulfield

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.