Liverpool 1 - 1 Manchester City (1-3 Πέναλτι) - Βαθμολογίες Παιχτών: Ποιος ξεχώρισε με 8, και ποιος απογοήτευσε με 4?

H ομάδα μας αντιμετώπισε χθες τη Mancheseter City, στον τελικό του Capitol One Cup, από την οποία και ηττήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι. Μετά από ένα εξαιρετικό ματς, ο αντίπαλος πορτιέρο, Willy Caballero, με εξαιρετικές επεμβάσεις, στέρησε από την ομάδα μας τον τίτλο. Εκτενέστερη περιγραφή του αγώνα, μπορείτε να δείτε εδώ. Πάμε να δούμε όμως, μαζί πιο αναλυτικά τις βαθμολογίες των παιχτών της ομάδας μας:

Simon Mignolet: Πραγματικά αυτός ο άνθρωπος θα μας τρελάνει. Τη μια στιγμή κάνει απίστευτη γκάφα, και δέχεται το γκολ από το Fernandinho, την άλλη στιγμή κάνει εξαιρετικές αποκρούσεις και σταματάει τον Aguero από το να γράψει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ. Ο χθεσινός αγώνας μπορεί κάλλιστα να περιγράψει την καριέρα του Simon στη Liverpool μέχρι τώρα. Αστάθεια. Αν εξαιρέσει πάντως  κανείς αυτή την "άτυχη" στιγμή, ήταν από τους κορυφαίους του αγώνα.

Βαθμολογία: 6.5/10

Nathaniel Clyne: Σταθερός όπως πάντα, εξαφάνισε το Sterling όταν αγωνίστηκε στην πλευρά του. Λίγα πράγματα επιθετικά. Δέχτηκε την κίτρινη κάρτα.

Βαθμολογία: 6,5/10



Lucas Leiva: Mε μια λέξη, εξαιρετικός. Κυριάρχησε στην άμυνα κάνοντας το ένα τάκλιν μετά το άλλο, κερδίζοντας τη μια μονομαχία μετά την άλλη. Σταθερότατος επί 120 λεπτά, ήταν ο ηγέτης που χρειαζόταν η ομάδα μας αμυντικά. Έχασε το πέναλτι που εκτέλεσε, χωρίς ωστόσο να είναι κακό.

Βαθμολογία: 8/10 (MOTM)



Mamadou Sakho: Στάθηκε άτυχος αφού αντικαταστάθηκε για προληπτικούς λόγους μετά από μια σύγκρουση που είχε με τον Emre Can, στην αρχή του αγώνα.

Βαθμολογία: -

Alberto Moreno: Δε βοήθησε επιθετικά όπως συνήθως, ενώ είχε το χώρο για να το κάνει. Έκανε πολλά χιλιόμετρα, ωστόσο αντιμετώπισε προβλήματα αμυντικά, και αυτό φάνηκε στο πέναλτι που έκανε στον Aguero, το οποίο δε δόθηκε. Δέχτηκε την κίτρινη κάρτα. Αντικαταστάθηκε στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου.

Βαθμολογία: 4/10

Jordan Henderson: Μέτρια εμφάνιση από τον αρχηγό. Στο πρώτο ημίχρονο κυριάρχησαν οι λάθος πάσες, στην πορεία βελτιώθηκε, έκανε τρεξίματα και κέρδισε μονομαχίες. Ωστόσο, ο ρόλος που του είχε δοθεί, δε φαίνεται να του ταιριάζει, καθώς του έλειπαν τα συχνά ανεβάσματα, για τα οποία είναι γνωστός.

Βαθμολογία: 5.5/10

James Milner: Πολύ καλό παιχνίδι από τον James Milner, που πραγματικά βρισκόταν παντού στο γήπεδο. Ξεκίνησε να αγωνίζεται ως δεξί εξτρέμ, αγωνίστηκε στο κέντρο του γηπέδου στη συνέχεια, πριν καταλήξει στο ρόλο του αριστερού αμυντικού. Είχε μια καλή ευκαιρία, την οποία έπρεπε να είχε αξιοποιήσει περισσότερο. Από τους καλύτερους παίχτες της ομάδας μας στο γήπεδο. Δυστυχώς, δεν πρόλαβε να εκτελέσει το (5ο) πέναλτι.

Βαθμολογία: 7/10

Emre Can:  Πολύ καλός ανά στιγμές, πολύ κακός σε άλλες. Κέρδισε ορισμένες μονομαχίες, και πραγματοποίησε κάποια καλά ανεβάσματα, ωστόσο έχασε αρκετές φορές την μπάλα, είτε με λάθος πάσα, είτε επειδή υπερεκτιμάει τις δυνάμεις του. Έδειξε πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση, με πέναλτι αλά Πανένκα.

Βαθμολογία: 6.5/10

Roberto Firmino: Απλά χαμένος στο παιχνίδι. Πολύ λίγες φορές μπήκε εντός του ματς, έδειξε κάποια καλά στοιχεία, αλλά μέχρι εκεί. Δε θύμισε σε τίποτα τον παίχτη-φόβητρο των προηγούμενων αγώνων. Ίσως η θέση του striker να του ταιριάζει περισσότερο.

Βαθμολογία: 4.5/10



Phillipe Coutinho: Σε γενικές γραμμές δεν ήταν μια καλή εμφάνιση από το Βραζιλιάνο. Αν θέλει να ανέβει σε κορυφαίο επίπεδο, πρέπει κάποια στιγμή να ηγηθεί, και αυτό δεν το έχει κάνει μέχρι στιγμής. Είχε και αυτός κάποιες καλές στιγμής που έδειξε την ποιότητά του, ωστόσο ήταν ακίνδυνος μέχρι το σημείο του γκολ, όπου βρέθηκε στην κατάλληλη θέση, την κατάλληλη στιγμή. Πάρα μα πάρα πολύ κακό πέναλτι.

Βαθμολογία: 5.5/10



Daniel Sturridge: Πολύ καλά κλεισμένος στην άμυνα της City, κατάφερε μερικές φορές να ξεμαρκαριστεί, και έδειξε ποιος είναι. Τον είδαμε να βγαίνει πολύ έξω από την περιοχή για να πάρει την μπάλα. Στη φάση του γκολ πραγματοποίησε μια εξαιρετική σέντρα. Κάποιες κράμπες στο τελείωμα του αγώνα δεν τον άφησαν να εκτελέσει πέναλτι.

Βαθμολογία: 6/10

Kolo Toure (στη θέση του Sakho στο 24'): Έχασε τη θέση βασικού, ωστόσο μπήκε νωρίς νωρίς στο παιχνίδι στη θέση του τραυματία Sakho. Με την εμπειρία που τον διακατέχει, έφτιαξε ένα πολύ καλό αμυντικό δίδυμο με το Lucas, χωρίς να πραγματοποιήσουν κάποιο λάθος. Εξαιρετικός για άλλη μια φορά.

Βαθμολογία: 7.5/10



Adam Lallana (στη θέση του Moreno στο 71'): Έπρεπε να είχε σκοράρει αυτός στη φάση του γκολ, αλλά αντ'αυτού, το σουτ του, πέτυχε το δοκάρι. Πολύ κινητικός, βοήθησε πολύ στην άμυνα, δε βοήθησε σχεδόν καθόλου στην επίθεση. Είχε ένα διαπληκτισμό με τον Toure, για τον οποίο και χρεώθηκε την κίτρινη κάρτα. Αστόχησε στο πέναλτί του, το οποίο κάθε άλλο παρά κακό ήταν.

Βαθμολογία: 6/10

Divock Origi (στη θέση του Firmino στο 80'): Ο άνθρωπος που άλλαξε με την είσοδό του τη ροή του αγώνα. Από ένα στατικό Firmino, περάσαμε στον κινητικότατο Origi. Από το πρώτο λεπτό της εισόδου του, βοήθησε την ομάδα να ανέβει ένα επίπεδο. Παραλίγο να πετύχει το νικητήριο γκολ, όταν η κεφαλιά του αποκρούστηκε από τον Caballero.

Βαθμολογία: 7/10



Jurgen Klopp: Πολύ σωστή η κίνησή του να ξεκινήσει το Lucas. Έστησε πολύ ωραία την ομάδα στο γήπεδο, και στάθηκε άτυχος όταν έχασε μια αλλαγή πολύ νωρίς στον αγώνα. Πολύ σωστές οι αλλαγές των Moreno και Firmino, που δεν απέδωσαν όπως περίμενε ο Γερμανός, όπως και το 4-4-2 με την είσοδο του Origi. Εξαιρετικό κοουτσάρισμα.

Βαθμολογία: 8/10

Επιμέλεια: Θοδωρής Σπανός
Share on Google Plus

About Teo H. Caulfield

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.