Άτιμε, Καμπαγιέρο...

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής
Τελικός Λιγκ Καπ

Η Σίτι προηγήθηκε, η Λίβερπουλ ισοφάρησε αλλά ο Καμπαγιέρο ήταν απλά συγκλονιστικός, απέκρουσε τρία κατά σειρά πέναλτι στον τελικό του Γουέμπλεϊ (1-1 κ.δ.) και έδωσε το τρόπαιο του Λιγκ Καπ στους Πολίτες.

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους, ξανά με τη Μάντσεστερ Σίτι, αυτή τη φορά στο Άνφιλντ για το πρωτάθλημα (Τετάρτη 2/3, 22:00 - OTE Sport 1 HD).



Τον τελικό αυτόν, τον περίμεναν άπαντες πως και πως στο Μέρσισαϊντ. Όλοι θα ήθελαν να αρχίσει η Εποχή Κλοπ με έναν τίτλο. Όλα ήταν έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή στο Γουέμπλεϊ. Ο Καμπαγιέρο όμως, είχε διαφορετική άποψη!

Η Λίβερπουλ έμεινε πίσω στο σκορ, το πίστεψε, ισοφάρισε, έχασε ευκαιρίες, γλίτωσε (αρκετές φορές) χάρη στον Μινιολέ, έφτασε να διεκδικεί τον πρώτο της τίτλο έπειτα από 4 χρόνια στα πέναλτι αλλά ο Καμπαγιέρο έγινε ήρωας αποκρούοντας 3 πέναλτι και παίρνοντας... μόνος του το Λιγκ Καπ!

Το ματς

Το ξέσπασμα του Σακό και το δοκάρι του Αγουέρο

Οι κόκκινοι ξεκίνησαν πιο... ζωηρά από τους Πολίτες και πατούσαν αρκετά συχνά στη περιοχή του Καμπαγιέρο, χωρίς βέβαια να απειλήσουν τον Αργεντινό τερματοφύλακα.


Στο 16', Σακό και Τσαν συγκρούστηκαν (κάπως... άσχημα) μεταξύ τους και σωριάστηκαν στο χορτάρι. Το ιατρικό επιτελείο της Λίβερπουλ μπήκε μέσα και λίγο αργότερα, έκρινε σκόπιμο να πει στον Κλοπ να τον κάνει αλλαγή γιατί δεν μπορούσε να συνεχίσει λόγω της ζαλάδας από τη προηγούμενη σύγκρουση.


Ο Σακό κατά την αλλαγή του (τη θέση του πήρε ο Τουρέ) δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα νεύρα του (πετώντας, μάλιστα, ένα μπουκάλι), και εν τέλει λύγισε στον πάγκο. Έντονη συναισθηματική στιγμή για όποιον... πονάει την ομάδα.

Η Σίτι έφτασε κοντά στο γκολ στο 23', όταν ο Σίλβα έδωσε στον Αγουέρο κι ο δεύτερος πλάσαρε με το δεξί αλλά ο Μινιολέ βρήκε όσο έπρεπε τη μπάλα για να καταλήξει στο αριστερό του δοκάρι! Ο Φιρμίνο στο 27' απείλησε για πρώτη φορά τον Καμπαγιέρο στο ματς αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Χωρίς την κάποια σπουδαία φάση μετά το μισάωρο, σ' ένα πρώτο ημίχρονο όπου κυριάρχησαν η τακτική και η σκοπιμότητα.

Γκολ, (χαμένες) ευκαιρίες και... κέρβερος-Μινιολέ!

Το δεύτερο μέρος του τελικού, επιφύλασσε πολλές συγκινήσεις. Η Σίτι μπήκε δυνατά στην επανάληψη και με το... καλησπέρα, σκόραρε.

Ο Αγουέρο βρήκε με ωραία πάσα τον Φερναντίνιο από τα δεξιά και ο Βραζιλιάνος με συρτό σουτ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μινιολέ για το 0-1 στο 49'. Ο Βέλγος τερματοφύλακας φέρει σοβαρή ευθύνη καθώς η μπάλα πέρασε κάτω από το σώμα του...


Η Σίτι είχε βρει ρυθμό και, παρά το σουτ του Μίλνερ στο 56', ο Στέρλινγκ έχασε μοναδική ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα για την ομάδα του στο 60'. Ο Σίλβα έβγαλε τη κατάλληλη στιγμή για τον Άγγλο, ο οποίος βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Μινιολέ αλλά το πλασέ του ήταν πολύ κακό. Στην επόμενη φάση, οι Πολίτες ζήτησαν πέναλτι του Μορένο στον Αγουέρο, χωρίς να δίνεται κάτι από τον διαιτητή.

Το φάουλ του Σίλβα στο 66' πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Μινιολέ, ενώ ο Βέλγος ήταν αυτός που κρατούσε ζωντανούς τους κόκκινους όταν στο 69' απέκρουσε σωτήρια το σουτ του Αγουέρο!

Ο Κλοπ τα έπαιξε όλα για όλα, περνώντας μέσα Λαλάνα και Οριζί. Η Λίβερπουλ ανέβασε ρυθμό, πίεσε περισσότερο και κατάφερε να ισοφαρίσει.


Ο Οριζί έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, κι ενώ ο Καμπαγιέρο ήταν εκτός θέσης, ο Λαλάνα έστειλε εξ επαφής τη μπάλα στο δοκάρι αλλά στην επαναφορά, ο Κουτίνιο με το δεξί από το σημείο του πέναλτι, έκανε το 1-1 για τη Λίβερπουλ! Πανζουρλισμός στους πανηγυρισμούς των κόκκινων!


Οι κόκκινοι είχαν πλέον τη ψυχολογία με το μέρος τους αλλά η Σίτι ήταν εκείνη που έφτασε δις(!) να πάρει προβάδισμα πριν τη λήξη του παιχνιδιού. Και τότε όμως, ο άνθρωπος που έχει ακούσει τα μύρια όσα από τους οπαδούς της Λίβερπουλ, ήταν εκεί για να σώσει την ομάδα του. Ο Μινιολέ αντέδρασε σωστά τόσο στο σουτ του Φερνάντο (86') όσο και στο κοντινό πλασέ του Τουρέ (89'). Απίθανα πράγματα!

Όλα όδευαν προς παράταση μεριά, όπως κι έγινε. Φυσικά, η ροή του αγώνα αδικούσε τη Σίτι, η οποία έχασε τρομερές ευκαιρίες για το 1-2.

Μινιολέ και Καμπαγιέρο... τον χαβά τους!


Στο πρώτο μέρος της παράτασης, αμφότερες οι δύο ομάδες δε ρίσκαραν ιδιαίτερα, συνυπολογίζοντας βέβαια και την κούραση. Ο Στάριτζ στο 102' έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ, ενώ στο 105' ο Μινιολέ έδειξε εξαιρετικά αντανακλαστικά στο πλασέ του Αγουέρο και γλίτωσε την ομάδα του από δεύτερο γκολ!

Στο δεύτερο μέρος της παράτασης πάλι, έγινε το... έλα να δεις! Στο 109', ο Μίλνερ έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Οριζί έπιασε τη κεφαλιά αλλά ο Καμπαγιέρο έδιωξε εντυπωσιακά! Λίγο πριν το τέλος, ο Μίλνερ έκανε το λάθος και... από το πουθενά, ο Αγουέρο βρέθηκε σε θέση βολής απέναντι από τον Μινιολέ αλλά δεν πλάσαρε σωστά. Ούτε στην παράταση νικητής. Όλα οδηγήθηκαν, με συνοπτικές διαδικασίες, στα πέναλτι.

Το πήρε πάνω του ο Καμπαγιέρο με 3 (τρεις) αποκρούσεις!

Αρκετά... γνώριμη η διαδικασία των πέναλτι για τους κόκκινους, εν αντιθέσει με τους Πολίτες, οι οποίοι, την τελευταία φορά που... βίωσαν τέτοια κατάσταση, ήταν τη σεζόν 2008-2009!


Στην επονομαζόμενη Ρώσικη Ρουλέτα, παρά το γεγονός ότι ο Φερναντίνιο αστόχησε στο πρώτο πέναλτι της Σίτι, ο Καμπαγιέρο απέκρουσε τρία διαδοχικά πέναλτι των κόκκινων και ουσιαστικά αυτός της έδωσε και το τρόπαιο. Άπιαστα τα πέναλτι των Αγουέρο, Τουρέ.





Η διαδικασία των πέναλτι

1-0: Ο Τσαν ευστοχεί για τη Λίβερπουλ
1-0: Ο Φερναντίνιο στέλνει την μπάλα στο δοκάρι
1-0: Ο Καμπαγιέρο νικά τον Λούκας
1-1: Ο Νάβας ευστοχεί για τη Σίτι
1-1: Ο Καμπαγιέρο νικά τον Κοουτίνιο
1-2: Ο Αγουέρο ευστοχεί για τη Σίτι
1-2: Ο Καμπαγιέρο νικά τον Λαλάνα
1-3: Ο Γιάγια Τουρέ ευστοχεί και δίνει το τρόπαιο στη Σίτι


Σχόλιο


Έφτασε στη πηγή μα νερό δεν ήπιε η Λίβερπουλ. Έμεινε πίσω στο σκορ, κυνήγησε, ισοφάρισε, το πίστεψε, ο Μινιολέ την κράτησε ζωντανή σε αρκετές φάσεις αλλά ο Καμπαγιέρο μίλησε την ώρα που έπρεπε και πήρε την κούπα... σπίτι του.

Οι συνθέσεις

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Κλάιν, Λούκας, Σακό (Τουρέ 25'), Μορένο (Λαλάνα 72'), Τσαν, Χέντερσον, Μίλνερ, Φιρμίνο, (Οριζί 80'), Κουτίνιο, Στάριτζ
Μάντσεστερ Σίτι: Καμπαγιέρο, Σανιά, Κομπανί, Οταμέντι, Κλισί, Φερνάντο, Φερναντίνιο, Τουρέ, Σίλβα, Στέρλινγκ, Αγουέρο

The view...
Posted by Liverpool FC on Sunday, 28 February 2016

Inside the Liverpool dressing room...
Posted by Liverpool FC on Sunday, 28 February 2016

Jordan Henderson leads the Reds out ahead of the Capital One Cup final…
Posted by Liverpool FC on Sunday, 28 February 2016
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.