Klopp: "Νιώθουμε απογοητευμένοι, αλλά θα συνεχίσουμε"


O Jürgen Klopp επέμεινε πως η Liverpool θα "προχωρήσει μπροστά και θα καλυτερεύσει", μετά την ήττα από την Manchester City στα πέναλτυ, στον τελικό του Capital One Cup στο Wembley.
O Fernandinho και ο Philippe Coutinho ήταν οι 2 σκόρερ στον καταπληκτικό τελικό, αλλά οι Κόκκινοι δεν τα κατάφεραν στο τέλος.
Ο προπονητής είπε: “[Το γενικό συναίσθημα είναι] απογοήτευση. Ήταν μια τέλεια μέρα, μέχρι την τελευταία εκτέλεση στα πέναλτυ.
“Τέλεια οργάνωση, τέλεια ατμόσφαιρα, και μια πάρα πολύ ωραία εμπειρία, αλλά στο τέλος χάσαμε στα πέναλτυ. Είναι η τελευταία πιθανότητα που έχεις για να χάσεις. Δοκιμάσαμε τα πάντα.
“Θα μπορούσα να είμαι περήφανος για πολλά από τα πράγματα που έκαναν οι παίκτες σήμερα, αλλά περίμενα ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε τέτοιου είδους πράγματα, οπότε δεν είναι πολύ εύκολο να είσαι περήφανος για πράγματα που θεωρείς φυσιολογικά. Αλλά τα πήγαν καλά σε πολλές στιγμές.
“Πριν έρθω στην Αγγλία, όλοι μου είπαν ότι το Capital One Cup δεν είναι πολύ σημαντικό, αλλά οι παίκτες που ενεπλάκησαν σήμερα, καθώς και αυτοί που δεν ενεπλάκησαν, ήθελαν πάρα πολύ αυτό το κύπελλο.
“Όλοι το ήθελαν πραγματικά, όπως και οι άνθρωποι στο στάδιο - ήταν μια φανταστική ατμόσφαιρα. Όλα ήταν άψογα, μέχρι το τελευταίο χτύπημα.”
Ο προπονητής συνέχισε: “Παίξαμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο, ένα ανοιχτό παιχνίδι ενάντια σε μια δυνατή αντίπαλο. Υπήρξαν στιγμές και για τις 2 ομάδες, καλές επιθετικές στιγμές, και καλές αμυντικές, μετά τη δύσκολη κατάσταση της γρήγορης αλλαγής στο παιχνίδι.
“Στο δεύτερο ημίχρονο, δεχτήκαμε γκολ νωρίς, και δεν ήμασταν πολύ τυχεροί. Είχαν 2 αντεπιθέσεις με τον Aguero - αυτό είναι φυσιολογικό, δεδομένης της ποιότητάς τους.
“Ανοιχτήκαμε πολύ νωρίς, για να είμαι ειλικρινής, και δεν προστατέψαμε πολύ καλά τις επιθετικές μας δράσεις. Γι' αυτό αλλάξαμε. Με αυτές τις αλλαγές, κάτι άλλαξε στο παιχνίδι - ήμασταν πολύ καλοί στο παιχνίδι, το ελέγξαμε, είχαμε καλή κατεύθυνση, και παραμείναμε υπομονετικοί.
“Μπορούσατε να δείτε ότι ήταν πραγματικά περισσότερο από πιθανό ότι μπορούσαμε να βάλουμε ένα γκολ. Βάλαμε ένα γκολ, και θα μπορούσαμε να είχαμε βάλει και ένα δεύτερο.
“Η παράταση, όπως είδαμε, δεν είναι ποτέ η καλύτερη στιγμή στο παιχνίδι, επειδή όλοι οι παίκτες είχαν ήδη πολλά χιλιόμετρα στα πόδια τους.
“Μετά ήρθε η διαδικασία των πέναλτυ. Χρειάζεσαι και λίγη τύχη. Προφανώς έπρεπε να είχαμε κάνει καλύτερα σουτ από αυτά που κάναμε. Ξέρουμε πώς λειτουργεί, αλλά σήμερα δεν ήταν τόσο δύσκολο για τον αντίπαλο τερματοφύλακα.
“Δεν ήμασταν πολύ τυχεροί, καθώς ο Mignolet ήταν αρκετά κοντά 2 ή 3 φορές. Έτσι έχει όμως η κατάσταση, και στο τέλος, πρέπει να αποδεχτούμε ότι χάσαμε.”
Το αποτέλεσμα "διέλυσε" τις ελπίδες της Liverpool να σηκώσει ένα τρόπαιο για πρώτη φορά από το 2012 και μετά, και απέτρεψε τον Klopp από το να εξασφαλίσει ένα ασημικό μέσα στους πρώτους 5 μήνες της άφιξής του.
Η αξιολόγησή του μετά τον αγώνα ήταν ειλικρινής, όπως άλλωστε συνηθίζει, αλλά και με μια δόση αποφασιστικότητας ότι οι Κόκκινοι θα "αναρρώσουν" από την απογοήτευση και θα επανέλθουν δυνατότεροι.
“Πρέπει να νιώσεις μια ήττα,” είπε ο γερμανός. “Δε μπορείς να πεις ‘δε με νοιάζει, δεν είναι σημαντικό’. Ήταν σημαντικό, και χάσαμε, οπότε δεν νιώθουμε και τόσο καλά με αυτό.
“Πρέπει πάντα να επανέρχεσαι. Μπορούμε να τα λέμε όλα αυτά, αλλά ξέρεις ότι μπορείς να πέσεις, και μετά πρέπει να σηκωθείς. Αυτή είναι η αλήθεια, αλλά είναι απολύτως φυσιολογικό - μόνο ηλίθιοι μένουν στο πάτωμα και περιμένουν την επόμενη αποτυχία.
Εννοείται πως θα ξαναχτυπήσουμε - 100%. Το κάναμε σήμερα στο παιχνίδι. Αλλά έπρεπε να ξέρουμε πώς είναι να χάνεις, για την επόμενη φορά που θα είμαστε σε έναν τελικό
“Σίγουρα δεν ήταν η καλύτερη στιγμή, αλλά αυτό ήταν όλο. Αύριο το πρωί μπορούμε να αλλάξουμε τα πάντα, αλλά τώρα δεν μπορούμε να αλλάξουμε τίποτα. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά.
“Αλλά μην ανησυχείτε, θα προχωρήσουμε μπροστά, και θα καλυτερεύσουμε, έτσι είναι. Πρέπει να πάμε απ' τον δύσκολο δρόμο. Τίποτα δεν είναι εύκολο αυτή τη στιγμή, αλλά μπορούμε να δούμε αν μπορούμε να συνεχίσουμε με το να δουλέψουμε πολύ σκληρά, μετά υπάρχει ένα καινούργιο φως στο τέλος του τούνελ.
“Αυτό είναι πολύ, πολύ σημαντικό, και το ξέρουμε. Θα παραμείνουμε στην κούρσα, δεν υπάρχει αμφιβολία περί αυτού - αλλά απόψε αισθανόμαστε απαίσια.”
Ο Klopp είπε επίσης ένα νέο σχετικά με την κατάσταση του Mamadou Sakho, που έπρεπε να αντικατασταθεί στο 1ο ημίχρονο, μετά από μια μετωπική σύγκρουση που είχε με τον συμπαίκτη του, Emre Can.
To αφεντικό είπε: “Δεν είμαι πολύ σίγουρος αυτή τη στιγμή, αλλά έδειχνε καλύτερα μετά τον αγώνα. Στη συγκεκριμένη κατάσταση, έπρεπε να πάρουμε αυτή την απόφαση που πήραμε.
“Στο ημίχρονο, είπε ότι ήταν η σωστή απόφαση, αλλά όταν τον βγάλαμε έξω είπε ότι ήταν λάθος. Χτύπησε στο κεφάλι, και σε τέτοιες στιγμές δεν πρέπει να ρωτάς τον παίκτη.
“Όλοι έδειξαν κατανόηση και θεώρησαν ότι ήταν καλύτερα να τον αλλάξουμε. Δεν ήταν πολύ καλά εκείνη τη στιγμή, και δεν ήταν πολύ καλό για την υγεία του. Πρέπει να το δούμε, αλλά δεν είναι μεγάλο πρόβλημα.”

 Επιμέλεια: Μαρία Αλεξανδροπούλου
Πηγή: liverpoolfc.com
Share on Google Plus

About Maria Alexandropoulou

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.