O Klopp για τη νίκη με Augsburg, τον Lucas στην άμυνα, και άλλα



O Jürgen Klopp ανέλυσε το αποτέλεσμα που, σύμφωνα με τον ίδιο, "απολύτως δικαιούμασταν", και εξήγησε γιατί ο Lucas Leiva επιλέχθηκε ως κεντρικός αμυντικός, μετά τη νίκη με 1-0 επί της Augsburg για το Europa League.
Οι Κόκκινοι εξασφάλισαν το εισιτήριο για τους 16, μέσω της εύστοχης εκτέλεσης πέναλτυ από τον James Milner, μετά από μόλις 5 λεπτά στον επαναληπτικό αγώνα.
Ο Klopp είπε μετά τον αγώνα στην συνέντευξη τύπου: “Για 70 λεπτά ήμασταν τόσο καλοί, που δε μπορούσαμε καν να δούμε το πλάνο τους. Μετά, είχαν στο τέλος κάποιες μακρινές μπαλιές και μπορούσαν να αλλάξουν τον Bobadilla και μερικούς άλλους παίκτες, στράικερς.
Οι στημένες φάσεις ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση για εμάς. Αλλά ήταν ένα καλό παιχνίδι και το δικαιούμασταν απολύτως - όλοι όσοι είδαν το παιχνίδι μπορούσαν να πουν ότι αξίζαμε να κερδίσουμε - ήμασταν η καλύτερη ομάδα και δημιουργήσαμε ευκαιρίες.
“Είχαμε μόνο ένα πρόβλημα - δεν τις χρησιμοποιήσαμε για να σκοράρουμε αρκετά. Έτσι είναι όμως το ποδόσφαιρο κάποιες φορές. Για εμάς, είναι ακόμα μακρύς ο δρόμος και το μόνο πρόβλημα ήταν ότι δεν ελέγχαμε το παιχνίδι τα τελευταία 20 λεπτά.
“Αλλά τώρα, μετά το παιχνίδι, με το 1-0 είμαι απολύτως εντάξει. Απ' όσο ξέρω, δεν υπάρχουν τραυματισμοί. Ήταν δύσκολο, έτσι έπρεπε να είναι εξάλλου, και τώρα είμαστε στον επόμενο γύρο - το αξίζαμε.”
Πρόσθεσε: “Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, και οι αντίπαλοι έδειξαν την αποφασιστικότητά τους να παίξουν, γεγονός που το έκανε ακόμα πιο δύσκολο για εμάς να παίξουμε εναντίον τους.
“Πήραν ρίσκα και αμύνθηκαν πολύ καλά. Αν το κοιτάξετε σαν σύνολο, και με τη δουλειά που έχει κάνει ο Markus Weinzierl, έχει μια εξαιρετική ομάδα και τα πήγε πραγματικά καλά - ειδικότερα αν σκεφτούμε τους τραυματισμούς που είχαν.
“Αλλά είναι λιγότερο σημαντικό το τι πιστεύουμε εμείς γι' αυτούς, πιστεύω ότι είναι σημαντικό για την Augsburg να νιώθει πολύ περήφανη απόψε.”
Ο Klopp έκανε μια μόνο αλλαγή στο σχήμα που ξεκίνησε στον πρώτο αγώνα στη Γερμανία την περασμένη εβδομάδα, με τον Lucas να παίρνει τη θέση του Kolo Toure, δίπλα στον Mamadou Sakho, στο κέντρο της άμυνας.
Ο προπονητής εξήγησε το σκεπτικό πίσω από αυτή την απόφαση, και εγκωμίασε την απόδοση του Βραζιλιάνου, ο οποίος βοήθησε στο να κρατήσει η Liverpool το 0 παθητικό για 3ο συνεχόμενο αγώνα.
“Ήξερα ότι έπρεπε να παίξουμε περισσότερο ποδόσφαιρο από την τελική γραμμή - ο Kolo έχει πολλή ποιότητα και ταλέντο, αλλά δε μπορεί να ξεκινάει πάντα βασικός,” είπε.
“Ενάντια σε βαθιά άμυνα, χρειαζόμασταν σε σχεδόν όλες τις θέσεις έναν παίκτη που θέλει να πασάρει. Όχι την τελευταία πάσα απ' την τελική γραμμή, αλλά έναν με ταλέντο στο πασάρισμα. Αυτό ήταν ένα πράγμα.
“Το άλλο ήταν ότι ο Kolo τα πήγε πολύ καλά και έπαιξε τρομερά, αλλά έχει ήδη πολλά παιχνίδια στα πόδια του. Ο Lucas περίμενε, και όλοι είδατε ότι έπαιξε τον ρόλο του πολύ καλά.
“Είμαι πραγματικά χαρούμενος γι' αυτόν. Δεν είναι τόσο εύκολο για τον Lucas όταν δεν παίζει καλά, είναι άλλος άνθρωπος. Όλα είναι οκ, αλλά δεν είναι εύκολο γι' αυτόν να ευχαριστηθεί τη ζωή όταν δεν παίζει. Οπότε άξιζε αυτό το παιχνίδι, και είμαι πολύ ικανοποιημένος.”
Οι Philippe Coutinho, Roberto Firmino και Daniel Sturridge ένωσαν τις δυνάμεις τους από την αρχή και πάλι, και παρόλο που κανείς δεν ήταν στον πίνακα του σκορ παρά τις προσπάθειές τους, η τριάδα αυτή είχε καλή οργάνωση και όμορφο αποτέλεσμα.
Ο Klopp μίλησε πριν τον αγώνα για το γεγονός ότι οι παίκτες που επιστρέφουν από τραυματισμούς πρέπει να βρίσκουν ρυθμό με το να συμμετέχουν σε όσα περισσότερα παιχνίδια γίνεται, και εξήγησε μετά τον αγώνα γιατί αυτή η φιλοσοφία λειτουργεί.
Είπε: “Αυτό είναι σημαντικό, αυτό πρέπει να σου λέει κάθε παίκτης. Πρέπει να ξέρεις ότι μπορείς να συνεχίσεις, σε μια κατάσταση που είναι λίγο πιο δύσκολη.
“Ο Phil είχε 1-2 περιπτώσεις μετά από μονομαχίες που κάτι ένιωσε, αλλά πάντα όταν τον ρωτάς σου λέει ότι είναι καλά. Πρέπει να βρούμε νέα πίστη ή εμπιστοσύνη στα σώματα των παικτών.
“Είμαστε όλοι κάπως έτσι - 'ω Θεέ μου, τι συνέβη;' Τίποτα, είναι απλά φυσιολογικό στο ποδόσφαιρο να έχει μερικές τέτοιες περιπτώσεις. Αυτό ήταν πραγματικά τέλειο.
“Ο Coutinho και ο Sturridge είναι και οι 2 πολύ σημαντικοί για εμάς, αλλά τους χρειαζόμαστε στην καλύτερή τους φόρμα. Μπορείς να αποκτήσεις αυτή τη φόρμα μόνο μέσω προπονήσεων και αγώνων.”
Επόμενος αγώνας για τους Κόκκινους, είναι φυσικά το ταξίδι της Κυριακής στo Wembley για τον τελικό του Capital One Cup εναντίον της Manchester City.
Ο Klopp ρωτήθηκε αν η νίκη επί της Augsburg μπορεί να έχει κάποιον αντίκτυπο στην ομάδα, όσον αφορά το χτίσιμό της για την Κυριακή.
“Καλύτερα να είχαμε χάσει και να αποκλειόμασταν,” απάντησε.
“Το αποψινό παιχνίδι ήταν διαφορετικό και δεν έχει σχέση με αυτό της Κυριακής, αλλά προφανώς η ομάδα ωφελήθηκε από την καλή απόδοση και κέρδισε αυτοπεποίθηση, αλλά το ίδιο μπορούμε να πούμε και για την Manchester City στο Κίεβο χθες το βράδυ. Θα βάλουμε τα δυνατά μας για να τα πάμε καλά την Κυριακή.”

 Επιμέλεια: Μαρία Αλεξανδροπούλου
Πηγή: liverpoolfc.com
Share on Google Plus

About Maria Alexandropoulou

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.