O Klopp για την ισοπαλία με τα Σφυριά, τους μικρούς, και για την προσθήκη ενός ακόμα παιχνιδιού


O Jürgen Klopp συζήτησε σχετικά με τις προσπάθειες των νεαρών παικτών της ομάδας και τον αντίκτυπο ενός ακόμα παιχνιδιού στο πρόγραμμα, μετά την ισοπαλία της Liverpool για τον 4ο στη σειρά αγώνα για το FA Cup, εναντίον της West Ham United.
Η ομάδα δημιούργησε έναν αριθμό ευκαιριών κατά τη διάρκεια του αγώνα στο Anfield, αλλά τα 90 λεπτά πέρασαν χωρίς ένα γκολ - πράγμα που σημαίνει ότι τον επόμενο μήνα θα έχουμε τον επαναληπτικό αγώνα στο Upton Park.
Στη συνέντευξη τύπου μετά τον αγώνα, ο Klopp αναφέρθηκε σε μερικές ενθαρρυντικές εικόνες από τους νεαρούς Κόκκινους, και εξήγησε πώς θα προσεγγίσει τον επαναληπτικό.
Διαβάστε παρακάτω τις σκέψεις του προπονητή.
Σχετικά με το ότι έχουν ακόμα ένα παιχνίδι...
Έτσι είναι. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι όλοι μπορούν να δουν ότι η 11αδα μας δεν έδειχνε ότι δεν σεβόμαστε το FA Cup, πράγμα για το οποίο ρωτήθηκα πριν τον αγώνα. Ήταν το αντίθετο - πιστεύαμε πως αυτή ήταν η καλύτερή μας ευκαιρία για να πάμε μπροστά. Αυτή η αποτελούμενη από νέους ομάδα τα πήγε πολύ καλά. Δεν έχουν παίξει πολλές φορές μαζί, φυσικά, και τα πήγαν καλά. Αμυνθήκαμε καλά και είχαμε καλή δομή στον αγώνα. Κάναμε ευκαιρίες και παίξαμε γενναία, αυτό ήταν αρκετά καλό. Στο τέλος, είναι μια ισοπαλία, με περισσότερες ευκαιρίες από μέρους μας νομίζω. Αλλά είναι μόνο ένα κομμάτι του παιχνιδιού, θα έπρεπε να τις αξιοποιήσουμε (σ.σ: τις ευκαιρίες) και να σκοράρουμε στη μια ή την άλλη κατάσταση. Έτσι έχει η κατάσταση. Τώρα θα πρέπει να ξαναπαίξουμε.
Σχετικά με το αν υπάρχουν πλάνα για ενδυνάμωση του ρόστερ...
Δε θα έπρεπε να είναι ένα ακόμα παιχνίδι ο λόγος γι' αυτό. Μέχρι το προηγούμενο παιχνίδι εναντίον της West Ham, είχαμε 3 ή 4 παιχνίδια ακόμα. Αλλά μπορέσαμε να ξεκουράσουμε την ομάδα που έπαιξε εναντίον της Stoke. Είχαν ρεπό σήμερα, και αυτό είναι καλό, οπότε θα έχουμε ξανά φρέσκα πόδια ενόψει του αγώνα με την Leicester. Αυτά είναι τα καλά νέα. Προσπαθήσαμε τα πάντα, κάναμε τα πάντα, δώσαμε τα πάντα. Στο τέλος, έχουμε ακόμα ένα παιχνίδι. Αυτή τη στιγμή δε φαντάζει τόσο τρομερό, να είμαι ειλικρινής. Αλλά όταν θα πάμε στην West Ham, θα δούμε τις πιθανότητες να πάμε στον επόμενο γύρο και θα κάνουμε πάλι τα πάντα. Είναι μια έντονη περίοδος. Αν όλα πάνε καλά, κάποιος παίκτης θα επιστρέψει από τους τραυματισμούς τις επόμενες βδομάδες, και τότε θα έχουμε αρκετούς παίκτες. Για το τι θα συμβεί στη μεταγραφική αγορά, πρέπει να περιμένετε να περάσουν οι επόμενες 48 ώρες και θα δούμε τότε αν κάτι θα συμβεί ή όχι.

Για τους μικρούς παίκτες της ομάδας...
Τα πήγαν πραγματικά καλά. Ο Kevin Stewart, πριν 5 βδομάδες, ήταν στην Swindon Town και δεν έπαιζε πολύ συχνά. Ο Brad Smith - ένα μεγάλο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Αυτό είναι πραγματικά τέλειο. Ο Sheyi Ojo μπήκε μέσα και πάλι τα πήγε καλά, το είδατε. Και ο Jerome Sinclair. Υπάρχουν πολλές δυνατότητες, το έχουμε ξαναπεί αυτό. Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Δεν είναι όμως μόνο σημαντικό να το γνωρίζουμε, οι παίκτες πρέπει και να το δείχνουν, αλλά πρέπει να τους δείχνεις ότι βλέπεις τα βήματά τους. Αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε. Αν μπορούσαν να παίξουν τόσο καλά όσο τους εμπιστεύομαι ότι μπορούν, τότε θα ήταν ακόμα καλύτερα, γιατί ξέρω ότι μπορούν να κάνουν και παραπάνω πράγματα. Αλλά ήταν καλά, πραγματικά καλά, και είμαι ευχαριστημένος. Αυτά τα αγόρια άξιζαν τη νίκη απόψε, αλλά τα πράγματα είναι έτσι όπως είναι. Θα έχουμε μια ομάδα για τον επόμενο αγώνα με την West Ham, και ίσως δεν είναι και πολύ μακριά από τη σημερινή ομάδα.

Για τους μικρούς και την Premier League...
Υπάρχουν στο ρόστερ επειδή είναι επιλογή μας - αυτός είναι ο μόνος λόγος - αλλά πρέπει πάντα να αποφασίζουμε αν είναι η κατάλληλη στιγμή ή όχι. Οι νεαροί παίκτες πολύ συχνά έχουν "κύματα" στην ανάπτυξή τους - μπορούν να είναι καλοί, ή αν τους φέρεις στη λάθος στιγμή, τότε δεν είναι τόσο καλό για την ανάπτυξή τους. Είμαστε πάντα σε επαφή με τους U21 και μερικοί από αυτούς είναι πάντα στις προπονήσεις μας. Τις τελευταίες μέρες είχαμε 27 παίκτες στην προπόνηση και έτσι κάναμε 2 ομάδες, οπότε αυτό είναι καλό. Δεν είναι η στιγμή να πούμε ποιος θα περάσει στην βασική ομάδα, έχουν χρόνο, και αυτό είναι το καλύτερο πράγμα στη ζωή. Έχουν αρκετή πίεση, δε χρειάζεται να την κάνουμε μεγαλύτερη. Θα προσπαθήσουμε να τους πιέσουμε, θα προσπαθήσουμε να τους βοηθήσουμε και ελπίζω ότι πολλοί από αυτούς θα παίξουν κάποια στιγμή στην αρχική 11αδα.
Σχετικά με τον επαναληπτικό...
Δε ξέρω που θα βρουν κενό για να βάλουν τον επαναληπτικό. Ίσως θα είναι ένα πρωί που θα παίζουμε ξανά το απόγευμα! Δε ξέρω, αλλά θα βρουν ένα κενό, και θα πρέπει να παίξουμε. Γύρω απ' τα παιχνίδια, δε νομίζω πως κανένα θα ακυρωθεί. Έχουμε ένα ακόμα παιχνίδι, εναντίον της Everton, που πρέπει να βρουν και γι' αυτό κενό. Είναι προφανές, με όλα αυτά τα πράγματα που έχουμε κάνει μέχρι τώρα -  τα καλά πράγματα, το να πάμε στον επόμενο γύρο, η πρόκριση στον τελικό - το μόνο που έχουμε προκαλέσει μέχρι τώρα είναι επόμενα παιχνίδια και επιπλέον παιχνίδια. Αυτή είναι η κατάσταση, αλλά δεν χρειάζεται να γκρινιάζουμε, έτσι είναι και πρέπει να αποφασίσουμε ποιους μπορούμε να στείλουμε στα παιχνίδια. Όπως είπα, ευελπιστώ πως μερικοί παίκτες θα επιστρέψουν απ' τους τραυματισμούς. Για τον Dejan Lovren απόψε, ήταν πολύ σημαντικό το ότι μπόρεσε να παίξει και τα πήγε πραγματικά καλά. Ο αέρας ήταν ένα ζήτημα απόψε - δε μπορείτε να πιστέψετε τη διαφορά ανάμεσα στο να κάθεσαι στον πάγκο και να στέκεσαι στον αγωνιστικό χώρο με αέρα. Οι παίκτες έμοιαζαν λες και έτρεχαν κάτω απ' τη μπάλα και δεν ήξεραν πως να κάνουν κεφαλιές - είναι δύσκολο. Παρέμειναν συγκεντρωμένοι, τα πήγαν καλά και είμαι ικανοποιημένος. Είμαι ευχαριστημένος για αυτούς, γιατί μπόρεσαν να δείξουν πως είναι τώρα μερικές φορές έτοιμοι γι' αυτό που χρειαζόμαστε, και αυτό είναι καλό.

Επιμέλεια: Μαρία Αλεξανδροπούλου
Πηγή: liverpoolfc.com
Share on Google Plus

About Maria Alexandropoulou

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.