Το pre-game του Τελικού!

 Η Ημέρα του μεγάλου τελικού του Capital One Cup έφτασε

Μετά από 4 ολόκληρα χρόνια, η Liverpool θα αγωνιστεί σε έναν ακόμη τελικό για το Capital One Cup με αντίπαλο την Manchester City!

Από την στιγμή που μαθεύτηκε ο αντίπαλος στον τελικό του κυπέλλου, περιμένουμε με αγωνία για την σέντρα του αγώνα, εμείς οι Liverpudlians ίσως λίγο παραπάνω απο τους Citizens μιας και έχουμε να δούμε "Ασήμι" από τις 26/2/2012, 4 χρόνια δηλαδή, από τον τελικό με την Cardiff City!

Αν και κάθε "ρομαντικός" ποδοσφαιρόφιλος, θα επιθυμούσε εναν τελικό ανάμεσα στις δυο ομάδες του Merseyside, Liverpool και Everton, η είδηση ότι στον τελικό προκρίθηκαν οι "Πολίτες" τους οποίους η Liverpool συνέτριψε με 1-4 στην τελευταία αναμέτρησή τους, εκστασίασε κάθε κόκκινο οπαδό!

Το Wembley μας περιμένει, στολισμένο και εντυπωσιακό όπως πάντα
Για να φτάσουμε όμως ως εδώ, περάσαμε δια πυρός και σιδήρου , ως συνήθως, κάνοντας φαινομενικά "εύκολα ματς" ντέρμπι!
Στον τρίτο γύρο, χρειάστηκε να φτάσουμε στα Πέναλτι για να αποκλείσουμε την Καρλάιλ με 1-1 (3-2 Πεν.)
Στην φάση των 16, περάσαμε ελάχιστα πιο άνετα, από την Μπόρνμουθ με 1-0 για να πάμε στον προημιτελικό και να σκορπίσουμε στους πέντε ανέμους την Σαουθάμπτον με το εντυπωσιακό 1-6!
Στο τελευταίο βήμα πριν τον τελικό μας βγήκε η ψυχή αφού στα διπλά ματς με την Στόουκ, τα ματς ήρθαν 0-1 αμφότερα και χρειάστηκε (για δεύτερη φορά στην πορεία μας στον θεσμό) να οδηγηθούμε στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι οπού και επιβληθήκαμε με 6-5!

Με σαφώς μεγαλύτερη άνεση και λιγότερο άγχος έφτασε στον τελικό η Μαν. Σίτι η οποία πέρασε
με 1-4 από την Σάντερλαντ, με 5-1 από την Κρύσταλ Πάλας, 4-1 από την Χαλ και συνολικό σκορ 4-3 από την Έβερτον στον ημιτελικό!

Στην Πρέμιερ Λιγκ, αμφότερες οι δυο ομάδες, στα τελευταια τους 6 ματς, μετρούν από 2 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες. Για τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, η Λίβερπουλ πέρασε από την φάση των 32 του UEL με 0-0 και 1-0 από την Άουγκσμπουργκ ενώ, για την φάση των 16 του UCL η Μαν. Σίτι πήρε σκορ πρόκρισης (1-3) μέσα στο Κίεβο με την Ντιναμό!

Η μοναδική, μέχρι στιγμής, αναμέτρηση ανάμεσα στις δυο ομάδες για την φετινή Σεζόν, βρήκε την Λίβερπουλ νικήτρια με το εμφατικό 1-4 μέσα στο Etihad Stadium!

Αθροιστικά, οι δυο ομάδες έχουν σηκώσει 11 φόρες το συγκεκριμένο κύπελλο, (8 η Λίβερπουλ, 3 η Σίτι) με την ομάδα του Μέρσισαιντ να το κατακτά για τελευταια φορά το 2012 ενώ αυτή
του Μάντσεστερ το 2014!




Στα του αγώνα τώρα,ίσως η μεγαλύτερη έκπληξη στις ενδεκάδες έρχεται από την πλευρά των "Πολιτών" εφόσον ισχύουν οι φήμες ότι ο Μανουέλ Πελεγκρίνι θα ξεκινήσει τον Βίλυ Καμπαγιέρο κάτω από τα δοκάρια, αντί του βασικού Τζο Χάρτ! Επίσης αν ισχύουν οι φημολογούμενες ενδεκάδες, έκπληξη θα αποτελέσει και η χρησιμοποίηση του Τζον Φλάναγκαν στα δεξιά της άμυνας αντί του Ναθάνιελ Κλάιν!
Αναλυτικά τις φημολογούμενες ενδεκάδες μπορείτε να τις δείτε στις παρακάτω εικόνες ενώ οι επίσημες θα ανεβούν στην Σελίδα μας στο Facebook μια ώρα πριν την σέντρα του τελικού!


























Ο χρόνος μετράει αντίστροφα, η ώρα του τελικού πλησιάζει, η αγωνία κορυφώνεται! Όλοι έτοιμοι για την κατάκτηση του 9ου Capital One Cup η αλλιώς για τον πρώτο τίτλο της εποχής Jurgen Klopp!!

Μείνετε συντονισμένοι στο Facebook page: Liverpool Fans.gr
και στο site της σελίδας www.liverpoolfans.gr για όλα τα τελευταια νέα, φάσεις και γκολ, στιγμιότυπα του αγώνα καθώς και τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών!

Επιμελεια: Γκουτρίδης Δημήτρης (~dagger)

Share on Google Plus

About Δημήτριος

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.