Ο Κλοπ για την Σίτι, τον μελλοντικό σχεδιασμό και τον Φλάννο!

Ο Γιούργκεν Κλοπ στην τελευταία του συνέντευξη Τύπου μίλησε για το επερχόμενο μεσοβδόμαδο ντέρμπι απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι λίγες ημέρες μετά τον τελικό του Λιγκ Καπ. Διαβάστε παρακάτω τι είχε να πει για το παιχνίδι.

Για το κυνήγι του τίτλου...

Δεν ξέρω ποιος πρόκειται να κερδίσει το πρωτάθλημα. Συνήθως ο πρώτος στον πίνακα είναι το φαβορί, οπότε σε αυτή την περίπτωση, η Λέστερ. Η Μάντσεστερ Σίτι ακόμη είναι στο κυνήγι, αυτό είναι το σίγουρο. Πρέπει να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και νομίζω το παιχνίδι της Κυριακής μας δείχνει ότι μπορούμε να το καταφέρουμε απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι. Δεν είναι εύκολο αλλά είναι πιθανό και δεν θα πρέπει να σκεφτόμαστε το κυνήγι του τίτλου. Για εμάς στην προκειμένη στιγμή δεν είναι πολύ ενδιαφέρον, να πω την αλήθεια. Δεν είναι τα καλύτερα νέα, όμως είναι η αλήθεια. Αν κάποιος θέλει να είναι πρωταθλητής, πρέπει να είναι πρωταθλητής χωρίς την βοήθεια και τους πόντους μας. Δεν σκέφτομαι το ποιος θα κερδίσει το πρωτάθλημα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μερικές ομάδες, αλλά το μόνο που σκέφτομαι είναι το πώς θα νικήσουμε αύριο (σήμερα).

Για την αντίδραση μετά τον τελικό του Λιγκ Καπ...

Πρώτα απ'όλα πρέπει να κάνεις ρεαλιστική ανάλυση. Πρέπει πάρεις όλα τα πράγματα από αυτό. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε αυτό σε κάποιον άλλον τελικό και είδαμε ότι είμαστε ικανοί για πολύ καλά πράγματα. Είχαμε, αν δεν κάνω λάθος, πάνω από 60% κατοχή απέναντι σε μια ομάδα όπως η Μάντσεστερ Σίτι. Οκ, είχε σίγουρα να κάνει και με το αποτέλεσμα, 1-0 νικούσαν και τα σχετικά. Αλλά είχαμε πολλές καλές στιγμές, δημιουργήσαμε κάποιες ευκαιρίες, όχι αρκετές για την κατοχή που είχαμε. Είδαμε πολλά πράγματα και αυτά πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αλλά ειδικά τώρα δεν μπορούμε να αλλάξουμε την ιστορία του αγώνα της Τετάρτης. Δεν μπορούμε να πούμε ότι "αν νικήσουμε τον αγώνα την Τετάρτη κάποιος θα μας δώσει τον τίτλο του Λιγκ Καπ", δεν θα είναι έτσι. Πρέπει να δείξουμε πως είμαστε ξανά έτοιμοι. Υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος στη σεζόν μέχρι το τέλος, έχουμε πολλά παιχνίδια. Πιστεύω πως υπάρχει απογοήτευση μετά από έναν χαμένο τελικό αλλά δεν είναι πως παίξαμε πολύ άσχημα ή κάτι τέτοιο. Κάναμε πολλά καλά πράγματα, όχι αρκετά για αυτό το ματς - αυτό είναι μια άλλη αλήθεια. Δείξαμε πως μπορούμε να είμαστε πολύ δυνατοί και αυτό είναι όλο. Πρέπει να το δείξουμε και σήμερα αυτό και αυτό θα κάνουμε. Η Σίτι θα κάνει κάποιες αλλαγές, δεν ξέρω. Είναι αρκετά δυνατοί ώστε να νικήσουν κάθε ματς Πρέμιερ Λιγκ οπότε θα είναι δύσκολο. Μετά από μια ήττα πρέπει να δείξεις πως είσαι πιο άπληστος από πριν και αυτό θα δείξουμε.

Για την ομάδα που ο Μανουέλ Πελεγκρίνι θα φέρει στο Άνφιλντ...

Θα έλεγα πως θα επιστρέψει ο Τζο Χαρτ. Δεν ξέρω αλλά ο Γιάγια είχε μια κράμπα στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Αυτό θα είναι μια μεγάλη αλλαγή με τον Γιάγια εκτός αλλά θα επιστρέψει ο Χεσούς Νάβας. Δεν ξέρω. Ξέρω πως είναι ένα πολύ σημαντικό ματς για αυτούς και είναι σημαντικό και για μας. Έχει να κάνει με το ποιος είναι αρκετά έτοιμος για ένα τόσο έντονο παιχνίδι και από τις δυο πλευρές. Θα κατεβάσουμε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.

Στο μάθημα από την τελευταία ήττα...

Πάντα μαθαίνουμε. Μετά από τόσο μικρό διάστημα, και είναι ακόμα μικρό διάστημα, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος αν θα μπορούσες να παίξεις καλύτερα στο πρώτο μέρος, για παράδειγμα. Δεν παίξαμε άσχημα αλλά θα μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα, οπότε αυτό είναι ένα ερώτημα γιατί μετά το 1-0 και τις αντεπιθέσεις της Σίτι, μπήκαμε πραγματικά στο παιχνίδι και παίξαμε πολύ καλά. Υπάρχει η ανοιχτή ερώτηση χωρίς την απάντηση. Μπορούσαμε να παίξουμε έτσι από την αρχή; Αν ναι, τότε γιατί δεν το κάναμε; Ακόμα κι όταν πρόκειται για τελικό δεν μπορώ να κάνω οριστικές κρίσεις. Η διαφορά, ειδικά σε τέτοιο ματς, δεν ήταν πολύ μεγάλη μεταξύ νίκης και ήττας. Ναι, χάσαμε στα πέναλτι. Αλλά μετά από 90 λεπτά είχαμε ισοπαλία και μετά από 120 λεπτά πάλι ισοπαλία ενάντια σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Αγγλίας. Προφανώς και ήθελαν και αυτοί να κερδίσουν το παιχνίδι και για αυτό ήταν ένας πραγματικός τελικός και δεν σουτάραμε τα καλύτερα πέναλτι - αυτή είναι η αλήθεια. Έπρεπε να κάνουμε κάποιες αλλαγές, δυο αλλαγές νωρίς και τέτοια πράγματα. Πάντα μαθαίνω για τους παίκτες μου και όχι μόνο στους τελικούς.

Για τον μελλοντικό σχεδιασμό της Λίβερπουλ...

Ναι, είναι ξεκάθαρο πως σχεδιάζουμε για την επόμενη σεζόν. Δεν είναι πως πρέπει να είμαστε πρώτοι σε κάθε στιγμή. Θέλουμε να είμαστε πρώτοι, αν γίνεται, στον πίνακα αλλά με όλα τα άλλα πράγματα θα πρέπει να περιμένουμε την κατάλληλη στιγμή για να τα σκεφτούμε. Δεν έχω κάτι να πως για να είμαι ειλικρινής. Δεν είναι πως μπορώ να πω ότι είμαστε κοντά στην τάδε απόφαση ή κάτι τέτοιο, αλλά πρέπει να δουλεύουμε ολόκληρη τη μέρα και δεν είναι μόνο η προετοιμασία για τους αγώνες - αυτό είναι το κυριότερο, όμως πρέπει να σχεδιάσουμε και το μέλλον και αυτό κάνουμε.

Για το συμβόλαιο του Τζον Φλάναγκαν...

Ναι, φυσικά σκεφτόμαστε την κατάσταση του Φλάννο. Αυτή τη στιγμή, τα καλύτερα νέα είναι πως ο Φλάννο έχει επιστρέψει μετά από καιρό, από τον τραυματισμό του και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με αυτό. Έτσι είναι και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε, αλλά φυσικά δεν είναι πολύ εύκολο για τον Φλάννο, γιατί έχει πολλές αρετές όμως δε νομίζω πως η υπομονή είναι η μεγαλύτερη. Πραγματικά πρέπει να είναι υπομονετικός μέσα σε αυτό το ταξίδι και μετά από ένα ματς χρειάζεται μια-δυο μέρες για να επανέλθει ή ακόμα και μετά από μια σκληρή προπόνηση πρέπει να του πούμε "οκ, σταμάτα". Δεν είναι εύκολο για αυτόν και ούτε ιδανικό για εμάς. Εν τέλει, ο Φλάννο είναι παιδί μας και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε. Θα έρθουμε κοντά και ελπίζουμε πως θα υπάρξει μια θετική λύση και για τις δυο πλευρές. Αυτή τη στιγμή, δεν μπορώ να πω περισσότερα. Θα υπάρξουν μερικές συζητήσεις και θα δούμε τι θα συμβεί.


Επιμέλεια: Απόστολος Παπανικολόπουλος
Πηγή: liverpoolfc.com
Share on Google Plus

About Tolis Papanikolopoulos

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.